• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

10.09.2024

11:33

Zvezdu čeka ozbiljna zarada u Ligi šampiona! Ovo je zagarantovana suma na koju računaju crveno-beli (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdu čeka ozbiljna zarada u Ligi šampiona! Ovo je zagarantovana suma na koju računaju crveno-beli (FOTO)

Podeli vest

Nova sezona Lige šampiona donosi spektakl na "Marakani", a Crvena zvezda se već priprema za prvi meč protiv Benfike 19. septembra.

Ovaj duel biće samo prvi u nizu, jer će Beograd ove jeseni ugostiti i Barselonu, Štutgart, te PSV iz Ajndhovena, dok će "crveno-beli" putovati na mečeve protiv Intera, Milana, Jang Bojsa i Monaka.

Samo nedelju dana pred početak grupne faze, izašle su informacije o nagradama koje klubovi već imaju zagarantovane za plasman u elitno takmičenje. Crvena zvezda, prema nezvaničnim podacima objavljenim od strane "Football Meets Data", trenutno zauzima 33. mesto po zaradi među učesnicima.

 

 

Crveno-beli su već osigurali 18,62 miliona evra samo za plasman, a kada se dodaju marketinška prava i koeficijenti iz proteklih sezona, ukupna suma dostiže impresivnih 25,47 miliona evra. U pitanju su nezvanični podaci, međutim, taj obračun je sasvim realan i praktično je izvesno da srpski prvak već sad zagarantovano ima pomenuti iznos.

Međutim, ovo je tek početak potencijalnog finansijskog uspeha. Svaki bod u Ligi šampiona vredi 700.000 evra, dok pobeda donosi čak 2,1 milion evra. Zvezda će takođe moći da zaradi dodatnih 275.000 evra za svaki bolji plasman u jedinstvenoj tabeli grupne faze.

Plasman u nokaut fazu donosi još veće nagrade – dva miliona evra za mesto među najboljih osam i dodatne sume za prelazak u osminu finala ili plej-of fazu. 

Foto: Starsportphoto

Stadion "Marakana"

Ako na ovih zagarantovanih 25,47 miliona, koje Zvezda dobija od samog plasmana, kako od tv prava i marketinga, tako i od učešća u Ligi šampiona, dodamo i potencijalne milionske zarade po utakmici u Ligi šampiona. 

Procena je da bi Zvezda za mečeve u Ligi šampiona na prodaju karata mogla da zaradi oko desetak miliona evra. Pored toga ako gledamo najbolji mogući scenario Crvena zvezda bi u teoriji mogla da inkasira i preko 50 miliona evra, ali bi u tom slučaju morala da postigne neviđen uspeh. Mada, realnije je da zarada bude manja.

Ono što je svakako realnije jeste neka zarada između 30 i 40 miliona evra, ali to će igrači "crveno-belih" morati da zarade znanjem i zalaganjem na terenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem
Politika

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa verskim zajednicama Budimirom Aleksićem, koji boravi u službenoj poseti Republici Srbiji, a na sastanku je istaknuta zajednička spremnost na unapređenje bilateralne saradnje u obostranom interesu.

10.09.2024

13:49

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija