• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

05.06.2024

09:34

Birmančević priziva sreću i Boga! Neka nam se vrati u Nemačkoj

Tanjug

EURO 2024

Birmančević priziva sreću i Boga! Neka nam se vrati u Nemačkoj

Podeli vest

Nadam se da će nam u Nemačkoj sreća vratiti za sve promašaje koje smo doživeli protiv Austrije, poručuje fudbaler reprezentacije Srbije Veljko Birmančević.

"Orlovi" su sinoć poraženi od Austrije (2:1) u prijateljskom meču u Beču i već u subotu očekuje ih utakmica u Stokholmu protiv Švedske. Nakon toga sledi odlazak na Evropsko prvenstvo, gde će im u grupi rivali biti Engleska, Danska i Slovenija. 

Foto: EPA Images

 

Ono što zabrinjava je igra "orlova"i sistem koji selektor i dalje traži. Ukoliko je Austrija trebalo da posluži kao indikator kakvi mečevi Srbiju očekuju u Nemačkoj, onda ima mnogo razloga za brigu. Ipak, Birmančević veruje da ih samo nije sreća pogledala, ali će im se to vratiti u Nemačkoj. 

- Imali smo problema u odbrani, što se i videlo po brzo primljenim golovima. Tek tada smo počeli da igramo i podigli se, uspostavili kontrolu, imali šansu da postignemo pogodak i izjednačimo. Nema veze što se to sada nije desilo, jer nekada moraš da zaslužiš i tu sreću, bolje da nam se vrati na Evropskom prvenstvu - kaže Birmančević. 

Birmančević je ušao u 64. minutu i vrlo brzo je bio u šansi. I za to se nada da će ga Bog pogledati da u Nemačkoj. 

Foto: Reuters

Strelac Strahinja Pavlović

- Zamalo da bude crveni karton… Da sam se bolje postavio i pao, nema sumnje da bi bio jedanaesterac. Zadovoljan sam iskreno, prelepo je igrati za Srbiju, pogotovo što se pripremamo za EURO i stvarno se nadam da ćemo imati bolje momente i da Bože zdravlja i ja postignem gol - jasan je fudbaler Sparte iz Praga. 

Poslednja pripremna utakmica biće u Stokholmu, a u timu su uvereni da će do Nemačke biti na višem nivou. 

- Biće to još jedna odlična priprema, oni su zaista sjajna ekipa, a nama to baš treba. Poznajem i njihovog selektora, znam da igraju dobro, tako da ćemo videti. Posle te utakmice putujemo u Nemačku i mislim da ćemo tamo biti pravi - zaključio je Birmančević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija