• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

19.06.2024

10:50

Ivan Ilić: Moramo da pripazimo na Šeška, 90 odsto napada Slovenije ide preko njega

Starsportphoto

EURO 2024

Ivan Ilić: Moramo da pripazimo na Šeška, 90 odsto napada Slovenije ide preko njega

Podeli vest

Fudbaler Srbije Ivan Ilić govorio je za sajt FSS o dosadašnjim dešavanjima na Evropskom prvenstvu, ali i onome što čeka našu reprezentaciju.

Ilić je u standardnom intervjuu za "Jutjub" kanal Fudbalskog saveza Srbije pričao pre svega o prvom meču na turniru, protiv Engleske. Podsetimo, naša ekipa poražena je u tom duelu sa 1:0, ali uprkos tome nije se obrukala, već je bila blizu izjednačenja u finišu.

Vezista Verone je na tom meču ušao u igru u drugom poluvremenu i ostavio je vrlo dobar utisak.

- Igra Srbije je bila različita u dva poluvremena. Mislim da smo u prvom delu izašli oprezno, dosta defanzivnije nego što smo trebali. Primili smo gol, što se dešava. Drugo poluvreme bilo je dosta bolje, imali smo loptu u nogama i falila je sreća u poslednjoj trećini.

Upravo je njegov doprinos u tom drugom delu bio jako bitan.

- To je jako veliki podstrek za mene, bio je to debi na EP, čast mi je što sam dobio minutažu, pogotovo zbog igrača na protivničkoj polovini, to su vrhunski igrači, najplaćeniji na svetu. Bilo je teško, morali smo da jurimo rezultat, pa je trema nestala. Razmišljanje je bilo samo kako da ih ugrozimo. Na nesreću, nismo iskoristili šanse, koje će nam se, nadam se, vratiti protiv Slovenije.

Foto: Starsportphoto

Ivan Ilić u dresu reprezentacije Srbije

 

Slovenija je naredni rival, biće to meč koji bi mogao da odluči dalju sudbinu Srbije na EURU.

- Trudimo se da pripremimo utakmicu što bolje. U današnjem fudbalu nema slabe ekipe, ne treba potcenjivati nikoga. Da izađemo hladne glave, da uradimo ono što pripremimo i nadamo se pobedi.

Kako kaže, Slovenija je sjajan tim, a najveća opasnost je Benjamin Šeško, napadač nemačkog Lajpciga.

- Imaju sjajne pojedince. Šeško je jak centarfor, da obratimo pažnju na njegove kvalitete. Mislim da 90 odsto napada ide preko njega, treba da budemo obazriviji u tom pogledu. Ali, svakako imaju još odličnih igrača.

Otkriva Ivan i ko mu od iskusnijih igrača deli savete i sa kim najviše vremena provodi.

- Sve su to igrači vrhunski, koji su prošli dosta toga u karijeri. Tadić je kapiten, ima fantastičnu karijeru, sa njim možeš da pričaš o čemu god u svako doba. Sergej osvojio Evropsko i Svetsko, sa njima možeš da pričaš o svemu, ne samo o fudbalu.

Što se tiče Ivana Ilića, iako ne igra na istoj poziciji kao što je igrao selektor Dragan Stojković Piksi, neke stvari ih povezuju. Obojica su iz Niša, igrali su za Zvezdu, pa i za italijansku Veronu.

- Kao klinac nisam gledao Piksija. Nisam se ni rodio u toku Evropskog prvenstva 2000. godine. Nisam tada stigao da zahvatim njegovu karijeru. Poklopio se taj neki put selektorov i moj, prvi put sam dobio poziv za reprezentaciju kad je on bio selektor - zaključuje Ivan Ilić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija