• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

05.07.2024

20:05

KRAJ: Francuska je u polufinalu, Žota promašio kljiučan penal!

Tanjug/AP

EURO 2024

KRAJ: Francuska je u polufinalu, Žota promašio kljiučan penal!

Podeli vest

Uživo pratite meč četvrtfinala Evropskog prvenstva između Francuske i Portugala koji je na programu u Hamburgu.

PORTUGAL - FRANCUSKA  0:0 (5:3 nakon penala)

Grad: Hamburg 
Stadion: Folksparken
Sudija: Majkl Oliver, Engleska 

PORTUGAL: Kosta - Kanselo (od 74. Semedo), Pepe, Diaz, Mendeš - Vitinja (od 119. Nunjes), Paljinja (od 91. Neves), Fernandeš (od 76. Konseisao) - Bernardo, Rolando, Leao (od 106. Feliks)
Selektor: Roberto Martinez

FRANCUSKA: Menjon - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante, Čuameni, Kamavinga (od 91. Fofana) - Grizman (od 66. Dembele) - Mbape (od 106. Barkola), Kolo Muani (od 86. Tiram)
Selektor: Didije Dešam

 

UŽIVO

PENALI

Francuska je u polufinalu! Ernandez je matirao Dioga Kostu za konačnih 5:3!

3:4 - Vrhnski penal Nuna Mendeša! Nikakvu šansu nije imao Menjon, sada mora da brani Kosta! 

2:4 - Siguran je Bredli Barkola, Francuska ima dva gola viška! 

2:3 - STATIVA! Francuska ima prednost, Žoao Feliks je pogodio okvir gola... 

2:3 - Identučno kao Silva sada pogađa Žil Kunde, nastavlja se drama u Hamburgu!

2:2 - Bomba Bernarda Silve, silovito i pod prečku, nerešeno je!

1:2 - Po sredini je gađao Fofana, Kosta se bacio, Francuska ima prednost. 

1:1 - Pročitao je Majk Menjon namere Ronalda, ali je kapiten Portugala silovito šutirao i "probio" golmana Francuske. 

0:1 - Francuska vodi, Osman Dembele je poslao loptu na jednu, a Dioga Kostu na drugu stranu. 

DRUGI PRODUŽETAK

120. minut - Idemo na penale! 

116. minut - Sve je izvesnije da ćemo gledati penale u Hamburgu! 

Foto: Tanjug/AP

 

112. minut - Sada prete Francuzi, još jednom preko Dembelea, ali lopta odlazi pravo na tribine. 

108. minuut - Velika šansa za Portugal, ali gola nema... Feliks je ostao sam na drugoj stativi, gađao glavom, ali pogodio samo spoljni deo mreže. 

106. minut - Mbape ostaje na klupi, a na teren ulazi Bredli Barkola. 

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Gotov je prvi produžetak!

99. minut - Izuzetno su pažljive obe ekipe u prvom produžetko, evidentno je da bi jedan gol označio i kraj.

94. minut - Po prvi put na meču preti Ronaldo i to nakon prodora Leaoa, ali je gađao preko gola sa desetak metara. 

91. minut - Počinje prvi produžetak! 

Foto: Tanjug/AP

 
DRUGO POLUVREME

90. minut - Tri minuta nadoknade u drugom poluvremenu! 

86. minut - Sada je Ronaldo izveo slobodan udarac, ali ponovo je loptu poslao pravo na tribine. 

84. minut - Imaće Portugalci veliku šansu da iz slobodnog udarca matiraju Menjona! Konseisao je srušen na ivici kaznenog prostora, Saliba je dobio žuti karton. 

82. minut - Sada nešto bolja igra Portugalaca... Imaju izabranici Roberta Martineza inicijativu. 

78. minut - Nastavlja se borba na obe strane terena, ali nema golova. 

74. minut - Igra se daleko otvorenije u drugom poluvremenu, sada je Osman Dembele oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je okrznula mesto gde se spajaju prečka i stativa. 

Foto: Tanjug/AP

 

70. minut - Nova opasnost u kaznenom prostoru Portugala, zapretio je Eduardo Kamavinga. 

67. minut - Prva izmena na meču, Dešam na teren šalje Osmana Dembelea, na klupu se seli Grizman. 

66. minut - VELIKA ŠANSA! Sat vremena - ništa, a onda spektakl! Sada uzvraćaju Francuzi preko Randala Kolo Muanija, as Pariz Sen Žermena gađao je ka golu Koste iz peterca, u poslednjem momentu je reagovao Diaz. 

64. minut - VELIKA ŠANSA! Još jednom opasno prete "navigatori", sada je u centru pažnje bio Vitinja nakon dodavanja Leaoa, ali nova dobra intervencija Menjona! 

62. minut - VELIKA ŠANSA! Nakon sat vremena igre Portugalci prvi prete... Bruno Fernandeš je pobegao defanzivcima Francuske, usledio je pas Žoao Kansela, ali je vrhunski intervenisao Menjon. 

58. minut - Mirno je na sredini terena, Portugalci imaju nešto veći posed, ali još uvek nema prilika na obe strane. 

Foto: Tanjug/AP

 

55. minut - Prekid u Hamburgu nakon duela Mbapea i Vitinje, ostao je Francuz na travi budući da ga je lopta pogodila u nos... 

52. minut - Opasnost pred golom Portugala, Kante i Randal Kolo Muani su napravili prostor na levom boku, na drugoj stativi je čekao Kamavinga, ali je zakasnio. 

48. minut - Prvi put od starta meča Ronaldo je bio u centru pažnje nakon centaršuta Rafaela Leaoa, no na pravom mestu bio je Dajo Upamekano. 

46. minut - Počinje drugih 45 minuta na "Folksparkenu", početni udarac izveo je Kristiano Ronaldo. 

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! Miruju mreže na "Folksparkenu", a tokom prvog dela igre nije bilo ni izglednih šansi. Ipak, gledamo dobru fudbalsku predstavu u Hamburgu i taktično nadmudrivanje dvojice selektora. 

42. minut - Bruno Fernandeš je izveo slobodan udarac, ali se ni kapiten Mančester junajteda nije proslavio već sebi napravio problem. Nije pravo Kristijanu Ronaldu što on nije gađao ka golu Francuza. 

Foto: Tanjug/AP

 

41. minut - Novi prodor Rafaela Leaoa, morao je sada Žil Kunde da ga sruši na ivici kaznenog prostora. Biće ovo prilika za Ronalda iako je u poslednjih nekoliko godina kriminalno loše izvodio slobodne udarce. 

38. minut - Nakon dugo vremena lopta je stigla do Kilijana Mbapea, ali... Bolje da nije. Propisno se obrukao kapiten Francuske budući da je pokušao da predribla Kansela i tom prilikom mu je lopta pobegla u gol-aut. 

36. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon paklenih pola sata na "Folksparken" stadionu. 

31. minut - U poslednjem momentu reaguje Pepe i sprečava gol-šansu za Randala Kolo Muanija... Napadač Francuske stigao je do lopte nakon rikošeta, okrenuo iskusnog štopera, ali vremešni Pepe nije odustao već se vratio u duel i raščistio opasnost pred kaznenim prostorom. 

27. minut - Nova akcija Portugalaca i ponovo preko Leaoa, sada je as Milana pretrčao Kundea, poslao centaršut u srce kaznenog prostora, ali je na prvoj stativi reagovao Vili Saliba. Imaće "navigatori" i peti korner. 

Foto: Tanjug/AP

 

25. minut - Oštar start, a potom i žustra reakcija Pepea, ali mu je Majkl Oliver ovaj put progledao kroz prste. Imaće Francuzi šansu da iz "skraćenog kornera" ugroze gol Portugala, no, na pravom mestu je bio Rafael Leao. 

23. minut - Nakon što je Portugal imao inicijativu, uzvraća Francuska na isti način. Sve je počelo udarcem Tea Ernandeza sa dvadesetak metara, uz mnogo problema njegov šut zaustavio je Diogo Kosta. 

19. minut - Trpeo je Rafael Leao najviše kritika od starta Evropskog prvenstva i to je dalo rezultata budući da je as Milana najbolji pojedinac u dosadašnjem delu meča. Mnogo problema ima Žil Kunde protiv brzonogog ofanzivca, sada je Randal Kolo Muani morao da se vrati duboko na svoju polovinu kako bi zaustavio Leaoa. 

16. minut - Daleko raspoloženiji deluju Portugalcima, sada je Bruno Fernandeš promešao vezni red Portugala, namestio se i gađao, ali je lopta otišla pored gola nakon što je blokirao Dajo Upamekano. Imaće izabranici Roberta Martineza novi udarac iz ugla...

15. minut - Nespretna reakcija Majka Menjona koji poklanja korner Portugalcima, ali ne koriste to "navigatori". 

12. minut - Evo je prva konkretna akcija Portugala, petom je Rafael Leao otvorio mnogo prostora za Nuna Mendeša, ali je bek nominalnih domaćina poslao katastrofalan centaršut. 

Foto: EPAIMAGES

 

10. minut - Imali su "navigatori" šansu da iz slobodnog udarca ugroze Majke Menjona nakon što je Žil Kunde napravio faul. Ipak, trapavo je Bruno Fernandeš izveo prekid, bio je to lak zadatak za francusku odbranu. 

6. minut - Uspešno su Portugalci odoleli uvodnom pritisku Francuske i sada imaju nešto veći posed u odnosu na rivale, ali bez konkretnih napada. 

3. minut - Iako je meč tek počeo "trikolori" su u totalnoj ofanzivi, a već su i stvorili prvu priliku pred golom Portugala. Grizman je proigrao Kolo Muanija, napadač Pariz Sen Žermena nesebično je poslao povratnu loptu za Čuamenija, na pravom mestu bio je Ruben Diaz. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Francuske! 

PRE MEČA

20:51 - Kao što je bilo i očekivano, "Folksparken" ispunjen je do poslednjeg mesta, a nešto veću podršku imaće Francuska. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:44 - Mnogi stručnjaci večerašnji meč vide kao susret dvojice najboljih fudbalera iz Evrope Kilijana Mbapea i Kristijana Ronalda. Oni će kao kapiteni predvoditi svoje timove u Hamburgu. 

20:39 - Pobednik ovog meča u polufinalu će se sastati sa reprezentacijom Španije! "Furija" je prvi polufinalista Evropskog prvenstva pošto je nakon produžetaka savladala Nemačku sa 2:1, a strelac pobedonosnog gola bio je Mikel Merino u 119. minutu. 

20:36 - Ako pogledamo u prošlost Francuska ima ulogu apsolutnog favorita večeras budući da su "trikolori" slavili 19 puta protiv Portugala. Sa druge strane, "navigatori" su upisali tek šest trijumfa dok su samo tri utakmice završene bez pobednika. Vredi napomenuti da su se ovi rivali sastali u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine, tada je Portugal slavio golom Edera u drugom produžetku. 

20:31 - Tokom čitavog Evropskog prvenstvo temperatura varira, ali i ostali uslovi. Duel u na "Folksparken" stadionu biće igran pod vedrim nebom budući da kiše nema, no, temperatura je nešto niža i iznosi tek 16 stepeni. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:26 - UEFA je za večerašnji susret u Hamburgu delegirala engleski sudijsku trojku, glavni arbitar biće Majkl Oliver, a njegovi pomoćnici Stjuart Burt i Den Kuk. Četvrti sudija je Šimon Marčinjak iz Poljske, dok će u VAR sobi biti Holanđanin - Pol van Bokel. 

20:20 - Biće ovo peti međusobni duel između Francuza i Portugalaca na evropskim šampionatima. Dva meča dobili su "navigatori", jedan je pripao "trikolorima", dok je poslednji okršaj završen remijem 2:2 i to na prethodnom EP u grupnoj fazi. 

20:10 - Francuzi su spremni za duel sa Portugalcima. U svlačionici "trikolora" je sve pod konac pred važan meč.

 

20:08 - Sa druge strane, Didije Dešam iznenadio je svojim odabirom budući da je poverenje da uz Mbapea napad predvodi dobio Randal Kolo Muani: Menjon - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante, Čuameni, Kamavinga - Grizman - Mbape, Kolo Muani. 

 

 

20:07 - Selektor Portugala - Roberto Martinez, odlučio se za sledećih 11: Kosta - Kanselo, Pepe, Diaz, Mendeš - Vitinja, Paljinja, Fernandeš - Bernardo, Rolando, Leao. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva između Francuske i Portugala. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!
Nimalo naivno

Francuska na korak od građanskog rata i to pred Olimpijadu u Parizu! Peta republika u raspadu, može li iko povući ručnu!

Pravi građanski rat izbio je na ulicama francuskih gradova nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, i to malo više od dve nedelje pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Građani, nezadovoljni jer je najviše mesta u skupštini dobila levičarska koalicija Novi narodni front, razbijali su i palili sve na šta su naišli i sukobili se sa policijom.

08.07.2024

22:22

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!
Šta reži

Procurili detalji dila! Orban dobio Sijevu podršku za Ukrajinu! Brisel poludeo, mađarski premijer nema dozvolu EU da ugovara mir!

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je juče podršku kineskog predsednika Si Đinpinga u naporima koje čini da okonča rat u Ukrajini. Orban je, nakon Kijeva i Moskve, juče otputovao u Peking, gde je sa Sijem zaključio da sukob u Ukrajini mora što pre biti završen, te da treba hitno uspostaviti prekid vatre i započeti pregovore između zaraćenih strana.

08.07.2024

22:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija