• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.07.2018

22:52

FRANCUSKA I ENGLESKA NAJBLIŽE TITULI! Kladionice proglasile favorite za novog prvaka sveta

Fudbal

FRANCUSKA I ENGLESKA NAJBLIŽE TITULI! Kladionice proglasile favorite za novog prvaka sveta

Podeli vest

Fudbaleri Francuske i Engleske najbliži su tituli prvaka sveta, sudeći po kladionicama širom planete

Bukmejkeri su označili "trikolore" kao prvog favorita za osvajanje Mundijala u Rusiji, kvota na njih je 2,90, dok je drugi kandidat "Gordi Albion" sa kvotom 3,85! Svetske kladionice vide ove dve selekcije u finalu SP (kvota 2,90), a najmanje šanse za trofej daju se Hrvatskoj (4,00).

Ovo je prvi put u istoriji da među četiri najbolje reprezentacije na planeti nisu Brazil, Nemačka ili Argentina, višestruki osvajači Zlatne boginje. Od polufinalista, samo su dve selekcije u prošlosti bile na krovu sveta, a to su Englezi 1966. i Francuzi 1998. Dakle, u samoj završnici nema nijedne ekipe koja je u 21. veku uspela da trijumfuje na SP.

Teško sa komšijama

Odličnom igrom u nokaut fazi "trikolori" su pobrali velike simpatije ljubitelja fudbala. Pred početak Mundijala kvota da će oni prigrliti pehar bila je čak 7,70, a sada je s razlogom znatno manja. Pobede "galskih petlova" nad Argentinom (4:3) u osmini finala i protiv Urugvaja (2:0) u četvrtfinalu potvrdili su da ova generacija može da ponovi uspeh od pre 20 godina.

POBEDNIK

Francuska 2,90Engleska 3,85
Belgija 3,85Hrvatska 4,00

FINALISTIFrancuska - Engleska 2,90Belgija - Engleska 3,50
Hrvatska - Francuska 3,75Belgija - Hrvatska 4,50

Naredni rival Francuske biće odlična Belgija, koja je eliminisala Brazil sa 2:1. Ovaj meč zakazan je sutra na stadionu u Sankt Peterburgu (20.00), a blagi favoriti su "trikolori" sa kvotom 2,55, dok je na "đavole" 3,11.

Ipak, selektor Didje Dešan i ne pomišlja da će biti lak posao protiv komšija, naprotiv.

- Srećan sam i ponosan što smo stigli do polufinala, ali ne želim tu da stanemo. Znam koliko je Belgija kvalitetna, ovo im je možda i šansa generacije, pošto su jednu već propustili na EP 2016. Imaju neverovatan kvalitet, pogotovo u ofanzivi, i moraćemo dobro da se namučimo da ih zaustavimo. Biće to žestoka borba na fizičkom i psihičkom planu, ali mi se nikoga ne bojimo. Imamo mladu ekipu, koji raste iz meča u meč, a što su zahtevi sve veći, i mi postajemo bolji. Naš timski duh nas je dovde doveo, to nam je najveća snaga - naglasio je Dešan, koji je kao igrač osvojio titulu 1998.

Supertalentovani napadač Kilijan Mbape biće velika opasnost za odbranu "đavola".

- Predivan je osećaj kad je cela Francuska uz nas. Svesni smo toga i daćemo sve da ponovo usrećimo naciju. Kako je takmičenje odmicalo, igrali smo sve bolje, raslo nam je samopouzdanje, a posle plasmana u polufinale je na vrhuncu. Ovo smo sanjali. Želimo korak više i zato smo već počeli da se spremamo za Belgiju. Svesni smo njihovih, ali i naših kvaliteta, zato verujem da ćemo pronaći način da pobedimo i borimo se za titulu - jasan je Mbape.

Treće polufinale

Na Ostrvu vlada neverovatna euforija, jer je malo ko očekivao da će Engleska uspeti da prođe među četiri najbolje reprezentacije. Posle trijumfa nad Švedskom (2:0) u četvrtfinalu, u sredu ih čeka duel sa Hrvatskom u Moskvi (20.00).

Za "Gordi Albion" ovo će biti treći put u istoriji da igra u polufinalu SP. Prethodno se to desilo 1966, kada su postali šampioni, i 1990, kad su takmičenje završili kao četvrti na svetu. Ipak, selektor Geret Sautgejt još ne razmišlja o eventualnom finalu.

- Nadam se da svi kod kuće uživaju, jer se ovo ne dešava često. Neverovatan je osećaj, privilegija je biti selektor Engleske. Veoma sam ponosan na saradnike i igrače. Mladi igrači sazrevaju pred našim očima. Sjajna atmosfera i naporan rad su nas doveli dovde i siguran sam da ni u polufinalu nećemo razočarati - poručio je Sautgejt.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17