• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

29.09.2018

08:08

SAVO MILOŠEVIĆ ZA INFORMER: Nije bio gol Boaćija, hitno moramo da uvedemo VAR!

Fudbal

SAVO MILOŠEVIĆ ZA INFORMER: Nije bio gol Boaćija, hitno moramo da uvedemo VAR!

Podeli vest

Gol Ričmonda Boaćija za izjednačenje u derbiju (1:1) nije regularan i zbog takvih situacija uvođenje VAR-a treba da nam bude prioritet, kaže Savo Milošević za Informer

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije je prvi iz krovne organizacije koji je otvoreno izneo mišljenje o spornoj situaciji koja je obeležila poslednji duel Partizana i Crvene zvezde i o kojoj se intenzivno pričalo tokom čitave nedelje.

Milošević podvlači da sudija nije imao nameru da ošteti crno-bele, iako nikad neće biti utvrđeno da li je posle šuta Zvezdinog napadača lopta čitavim prečnikom zaista prešla gol-liniju.

Novca stalno fali

Baš zbog toga da sudije ne bi bile pod strašnim pritiskom posle svakog kola Superlige, nekadašnji golgeter Partizana i visoki čelnik FSS zalaže se za uvođenje video-tehnologije.

- Sudija treba da odluči u sekundi, a mi se ni šest dana kasnije još nismo dogovorili da li je ili nije pogodak. Prema mom mišljenju - nije! Na osnovu mog iskustva i na osnovu svih tih uglova, smatram da lopta nije prešla celim prečnikom gol-liniju. Mada, sad je to potpuno nebitno, sudija je rekao svoje. Ne mislim da je namerno pogrešio. Nemamo VAR tehnologiju i još nemamo objektivnu potvrdu da li jeste ili nije bio pogodak, a sudija je morao da donese odluku na terenu - jasan je Milošević.

Uvođenje VAR u Superligu Srbije koštalo bi ukupno osam miliona evra, odnosno oko 500.000 evra po klubu. Informer je kontaktirao sa svim članovina Superlige i 13 od 16 klubova je za uvođenje video-tehnologije. Milošević podržava ideju da se što pre krene u korak s modernom Evropom.

- Apsolutno sam za VAR. Fali novca za mnoge stvari, ali VAR jeste neophodan. Škripimo sa infrastrukturom, uslovima na stadionima i za rad sa decom. Sve su to prioriteti kao što je i video-tehnologija. Ne znam koliko sve možemo u ovom trenutku kad nemamo pravo, sistemsko i dugoročno rešenje. S obzirom na to da status klubova nije jasno definisan, ima još stvari da se uradi, ali sam apsolutno za VAR - napominje Milošević.

Pomoći sudijama

Video-tehnologija bi sprečila situacije poput one iz derbija, mada je sličnih ili još gorih dešavanja bilo od početka sezone i na, uslovno rečeno, manjim utakmicama. Klubovi su se bunili zbog dosuđenih i nedosuđenih penala, isključenja, golova, neki treneri su povlačili ekipe s terena, drugi su samovoljno napuštali utakmice usred igre.

- VAR bi sigurno povećao regularnost, a i velikim delom sa sudija skinuo ogroman pritisak, koji je nekad opravdan, nekad ne. Njima bi bilo lakše da se neke sporne, komplikovane odluke donesu na pravi način. Pritisak koji osećaju sudije kod nas bi bio manji. Samim tim bi kvalitetnije sudili, što doprinosi regularnosti - ističe Milošević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Doca

pre 5 godina

Alo breee! Dokle više da grobarčine rukovode FSS - svi su iz partizančića. Užas. !

AS

pre 5 godina

SAVA JE GROBAR I NE MOŽE DA BUDE OBJEKTIVAN. NORMALNO JE DA KAŽE DA NIJE GOL. KAO FUNKCIONER FSS NEKA PITA BIVŠEG I NAJBOLJEG SUDIJU, KOLINU, ŠTA ON KAŽE ZA GOL. VEĆ POSTOJI NJEGOVO MIŠLJENJE PA NEKA GA POTRAŽI.

Nenad

pre 5 godina

To oko Koline je izmisljeno. NIkad nije dao bilo kakvu izjavu.

nikolavel14

pre 5 godina

a gde je to rekao kolina da je bio gol? citate izmisljene vesti i verujete..

Tops

pre 5 godina

Aj molim te prelistaj vesti sa interneta pre nego sto postavis ovakve imbecilne komentare! Kolina nije nista rekao povodom toga i to je dokazano. A to govori kakvi ste vi navijaci. Mene je sramota sto sam iste nacionalnosti kao i vi

AS

pre 5 godina

JESTE LI TI I STOJKOVIĆ U RODU? I ONAJ JE BIVŠI SRBIN.

Dragan

pre 5 godina

Napaljeni, kad nešto pročitaš uradi to do kraja. Kolina je demantovao da je uopšte komentarisao taj slučaj i da je to novinarska patka. Ovo je bio gol kao i onaj iz auta pre neki derbi, ali vama odgovara pa ste u mašini laži do guše. Takodje ste bili odlični kao protiv Napolija i Salcburga. Umetnost igre i fudbala i zato je 50.000 delija uživalo u igri i lepoti.

AS

pre 5 godina

OVAJ PUT JE BIO I SUDIJA PORED GOLA PA NI NJEMU NE VERUJETE. KAD UVEDU VAR I ONDA ĆE VAM SUDIJE U VAR SOBI BITI NAVIJAČI ZVEZDE. NEĆETE NI NJIMA VEROVATI. SVOJU NESPOSOBNOST PRIKRIVATE IZMIŠLJENIM TUĐUM GREŠKAMA.

AS

pre 5 godina

MOŽDA JE DEMANTIJ IZMIŠLJEN I LAŽAN. JEDINO AKO JE TO TEBI KOLINA LIČNO REKAO.

Aleksandar

pre 5 godina

Ja nisam grobar i tvrdim glavom da lopta Nike prosla celim obimom.Vise od polovine da Ali ni u ludilu ne cela.Tako da to Sto pricas,pricaj za sebe jer takodje kao zvezdas tvrdim takodje da si pristrasan.E sad sto bi mnogi zeleli da lopta Kada predje pola racuna se za pogodak ono nije tako i bas zbog toga treba uvesti vracanje snimka mada ni to nije garant uverili smo se na svetskom.

Nisi zvezdaš

pre 5 godina

Nisi ti zvezdaš. Zvezdaši ako ih ima i misle da nije bio gol neće to javno reći. Svi komentari su navijački. Sad je neko na TV video da je gol, neko nije, sudije videle i? Najlakse je lečiti se od izgubljena 2boda na ovaj način. Zvezda je to zaboravila, ide dalje, a vi idite u budućnos okrenuti ledjima i analizirajte sta je u proslosti bilo. A vozovi prolaze, pored vas.

Doca

pre 5 godina

Da je tvoj klub neki imao bi više kamera i ne bi bilo problema. Imate DVE KAMERE.Sramota. Bruka.

Istina

pre 5 godina

Znači i ti spadaš u onu manjinu od 30-tak % kojima još nije jasno ili ne žele da priznaju,ono što je očigledno i svakome jasno,da je lopta prešla gol liniju za prečnik ipo,otprilike.

Zeksi

pre 5 godina

Manje nek se krade u savezu i bice vise para za klubove i decu u mladjim kategorijama. To da li je gol ili ne je gotova stvar,sudija je rekao svoje i treba staviti tacku na to.A ti Milosevicu nisi tu da u ime saveza odlucujes i dajes misljenja.Treba svi iz saveza da podnese te ostavke zbog rezultata na SP u Rusiji.

sima

pre 5 godina

znaci sudija koji je pratio da li je gol ili ne, nije u pravu, a svi drugi su videli da nije gol. katastrofa.

gile

pre 5 godina

Kako potpredsednik FSS ne veruje sudiji sa znakom UEFA i iz tima Mažića! Ako je od Sava Miloševića ,ovo je i previše..

Milovan

pre 5 godina

Iz jednog od video snimaka se jasno vidi da je Stojković gotovo ceo iza gol linije samo su mu prsti od noge na gol liniji. Na ostalim snimcima teško je razjasniti da le je lopta celim obimom prešla gol liniju zbog položaja Stojkovićevog tela. Šta si ti Simo mogao da vidiš zaista mi nije jasno. Reci koji to snimak pokazuje da lopta nije prešla gol liniju. Vadite se na pravljenje skica i crteža.

dule

pre 5 godina

nisam protiv vara ali kakvi smo idioti trazili bi var za svaku izgovorenu psovku utakmica bi trajala tri dana haha

Vladdimir

pre 5 godina

Sačekaćemo jedno 30 godina, kad VAR tehnologija bude koštala 8 hiljada eura, pa ćemo je onda uvesti u upotrebu.

dragan

pre 5 godina

Ne znam zasto bi ja vise verovao Savi nego pomocnom sudiji koji je bio pored gola, znao je da se utakmica prenosi preko TV, nije znao da li su kamere u liniji gola, zasto bi on reskirao svoj ugled pogrsnom odlukom. Po meni on je najmerodavniji i po njemu go je regularan.

mitar

pre 5 godina

Navijač sam partizana , zašto tolika galama , gol , je regularan.Bilo bi lepo da ja partizan sačuvao ono što je imao od rezultata.Bio je partizan u igri bojli od zvezde , ali su zaboravili partizanovci , da je lopta okrugla.

Dragan

pre 5 godina

Ovaj "stručnjak" iz FSS izjavljuje da su sudci pogrešili. Umjesto da šuti ili da štiti ljude iz saveza on radi suprotno. Sramota.

ZORAN

pre 5 godina

MNOGO TI ZNAS DA LI JE BIO GOL ILI NIJE BOLJE PITAJ KRSTAJICA ZASTO PROTIV BRAZILA VELJKOVIC,LUKA JOVIC,ZIVKOVIC,A NIJE TI NISTA SUMNJIVO ,DUNSTERU JEDAN

Milovan

pre 5 godina

Ne verujemo sudijama, ne verujemo video snimcima, Po izjavama Stojkovića sudija na čiju je intervenciju priznat gol navodno nije moga videti situaciju od njegovog tela (nalazio se oko 1 metra od gol linije), Izjavljuje da je bila postavljena kamera u ravnini gola da bi rešila nedoumice oko gola ne razmišljajući da je optužio Sudiju da nije mogao da tačno vidi situaciju od njegovog tela. Kako bi onda kamera mogla do razreši situaciju i kameru bi Stojkovićevo telo sprečilo da razreši situaciju. Nemamo razloga da ne verujemo sudijama.

Nebojsa

pre 5 godina

Nemoze potpresednik fss da se stavlja na jednu stranu , mora da bude uzdrzan . Ja nisam primetio ni jednog clana fss od presednika, sportskog direktora pa na dalje da su komentarisali odluku sudije u vecitom derbiju.

OOUR

pre 5 godina

Eto Savo, neka ti znas, je l' bio go ili nije! I, sta ce nam VAR kad imamo tebe.

Bubašvaba

pre 5 godina

Koliko iza sebe imaš odsuđenih utakmica????i tvrdiš nešto o čemu nemaš pojma. Po tebi sudija koji stji na korner liniji ne vidi a ti vidiš jer si igrao fudbal ???. Ko si ti da daješ neki sud ??obična budala koja šutne fudbal pa trči za njim.

džegodin siti

pre 5 godina

Dobro je što se koristi termin PREČNIK ,za telo zvano "lopta"jer je to ispravno reći kad se govori o tome da li je ona prešla gol liniju ili svaku drugu liniju na terenu.

sudija

pre 5 godina

Jadne smo mi sudije kad nam ovakvi sede u FSS-u !!! Uzas !!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija