• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomković

31.12.2018

16:28

ALEKSANDAR MITROVIĆ ZA INFORMER: Grize me savest zbog neuspeha na Mundijalu!

Fudbal

ALEKSANDAR MITROVIĆ ZA INFORMER: Grize me savest zbog neuspeha na Mundijalu!

Podeli vest

Grize me savest zbog neuspeha na Mundijalu u Rusiji, ali nadam se da ću sa Srbijom igrati na barem još dva svetska prvenstva, kaže Aleksandar Mitrović (24) u novogodišnjem intervjuu za Informe

Golgeter smatra da su "orlovi" ostali nedorečeni na planetarnoj fudbalskoj smotri jer su imali kvalitet i šansu da prođu grupu prvi put posle 20 godina.

Napadač Fulama je sa 12 golova bio najbolji fudbaler reprezentacije u 2018. godini i zato je nagrađen Zlatnom loptom Fudbalskog saveza Srbije. Sa engleskim klubom je izborio plasman u Premijeru ligu, pošto je dao 12 golova za polusezonu.

Sergej je sam kriv


Očekuješ li bolje partije Sergeja Milinković-Savića u reprezentaciji u narednom periodu?
- Sergej je sam kriv za ogroman pritisak koji trpi sad, jer je prošle sezone postavio visoke standarde. Imao je fenomenalnu sezonu, stalno se pisalo o njemu i sad je kriv čak i kad čitava ekipa igra loše. Odličan je igrač, odličan momak, ali potrebna mu je pomoć tima. Siguran sam da će Sergej tek da pokaže svoje najbolje lice, naročito u reprezentaciji.

Kad se osvrnete na godinu na izmaku, reklo bi se da vam idiličnu sliku kvari samo utisak sa Mundijala?

- Osećam sreću što smo igrali na Mundijalu, ali pomešanu sa nekom gorčinom. Kao griža savesti, ne znam kako to da opišem. Znam da smo mogli više i da smo radili dobro, spremali se dugo, posvetili se potpuno tome da napravimo veliki rezultat u Rusiji. Sve nam se bilo poklopilo, ali na kraju smo još i pokradeni u utakmici sa Švajcarskom. Nismo isključivo mi krivci što nismo prošli grupu.

Šta se sve dešavalo na Svetskom prvenstvu među vama igračima. Ko se s kim svađao i zbog čega?

- Ma, ništa... Apsolutno sam spokojan kad razmišljam o tome. Nije se dogodilo ništa posebno. Iznete su mnoge neistine, mnogo je rupa i nelogičnosti bilo u raznim pričama koje su se pojavile. Meni je Mundijal bio prelepo iskustvo, nešto divno što se dogodilo celoj našoj zemlji. Konačno su ljudi u Srbiji imali koga da bodre tokom SP. Samo je važno da nastavimo da idemo na velika takmičenja, da ne čekamo opet deset ili 20 godina.

Na koliko još svetskih prvenstava planiraš da igraš?

- Ne znam, što više budem mogao. Nadam se barem na dva i na što više evropskih šampionata. Za sada me zdravlje služi lepo, nisam imao mnogo povreda, ali nikad ne znaš šta te čeka sutra. Zavisiće i od selektora i od mlađih igrača koji će da dolaze. Da budem živ i zdrav, pa videćemo. Ako ne budem išao, biću najveći navijač.

Imam nos za trenerski posao


Veruješ li da bi po završetku igračke karijere mogao da budeš trener?
- Sad bih na prvu loptu odgovorio da nikad ne bih bio trener, jer znam koliko tu ima posla. Oko skautinga, pripreme utakmica, oko igrača koje vodiš. Kao igrač misliš samo o sebi, kao trener moraš da misliš o 30 ljudi, da li je svaki od njih dobro spavao, da li je jeo, je l' povređen, kako mu je kod kuće... Međutim, kad bih ušao u tu priču, e onda ne znam da li bih se izvukao. To je posao kao droga, drži te, ne pušta te. Pogledaj kakve trenere imaš, obezbeđeni finansijski, zaradili novca za tri života, imaju po 70 godina, a ne misle da prekinu karijeru. To je kad imaš fudbal u krvi. Mislim da bih bio dobar trener. Čini mi se da imam nos za to, ali ne znam da li ću se usuditi da probam.

S obzirom na to da imaš 24 godine, a 46 nastupa i 23 gola u dresu reprezentacije, izgleda da bi mogao da oboriš rekorde i po broju utakmica i po broju pogodaka za nacionalni tim?

- Meni je mnogo lepo da čitam o tome, da se ne lažemo. Međutim, ne opterećujem se tim brojkama, ne mislim o tome kad izađem na teren. Uvek radim svoj posao najbolje što mogu, golovi nekad dođu, nekad ne. Ako igramo dobro kao tim, samo tada će biti golova. Rekao sam da mi je želja da budem najbolji strelac u istoriji reprezentacije, ali ne igram zbog toga, nije mi to glavi cilj.

Da li je posle svih tih golova i trofeja tati Ivici jasno da je bolje što nisi postao kik-bokser, kako je on želeo, nego fudbaler?

- Jeste, nekad imam utisak da je njemu više stalo nego meni. I da je najsrećniji čovek na svetu kad dam gol, pobedim ili dobijem nagradu. On najbolje zna kroz šta sam sve prošao da bih došao dovde. U porodičnoj kući u Smederevu imam i svoj mali muzej, gde su trofeji i medalje koje sam osvajao.

Šta ti je cilj za 2019? Opstanak sa Fulamom ili transfer u neki još jači klub, pošto se spekuliše da te žele Čelsi, Everton...?

- Igrač sam Fulama, ali naučio sam da je u fudbalu sve moguće. Tržište je otvoreno i nikad ne reci nikad. Sve je to lepo kad se priča o tebi, kad te drugi žele, ali nemam vremena da razmišljam o tome, nego samo o sledećoj utakmici.

Kakva godina očekuje reprezentaciju, pošto će od marta do septembra biti odigrane kompletne kvalifikacije za EP 2020?

MITROVIĆ U 2018.

Fulam 39 utakmica, 19 golova
Srbija 13 utakmica, 12 golova
UKUPNO 52 utakmice, 31 gol

- Imamo izjednačenu grupu u kojoj odskače samo Portugal sa Kristijanom Ronaldom. Ostale ekipe su u istom rangu, ali siguran sam da sa svima možemo da igramo. Verujem da možemo da izborimo direktan plasman na EURO.

"Grobari" se nadaju da ćeš makar još jednom u karijeri obući Partizanov dres?

- Daj bože! Nadam se i ja, 100 puta sam rekao da bih želeo karijeru da završim u Partizanu. Ona slika sa trofejom prvaka Srbije u Partizanovom dresu, pred navijačima u Humskoj, to je slika za ceo život. Partizan je moja kuća, a gde god da odeš i koliko god da ti je lepo, uvek želiš da se vratiš svojoj kući. Samo da me zdravlje posluži, a pristao bih i besplatno da odigram makar jednu sezonu. Samo da još jednom osetim onu tremu pred izlazak na teren u Humskoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Momak,to rukovodioce Srbije treba da grize savest,a ne tebe,ti si dao svoje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija