• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2019

10:15

(VIDEO) "ORLOVI" JOŠ NISU ODUSTALI! Rajković: Svi pričaju o baražu, a mi i dalje verujemo da kroz kvalifikacije možemo do EP!

Fudbal

(VIDEO) "ORLOVI" JOŠ NISU ODUSTALI! Rajković: Svi pričaju o baražu, a mi i dalje verujemo da kroz kvalifikacije možemo do EP!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje reprezentaciju Paragvaja u Kruševcu u četvrtak od 20:45 minuta, dok će 14. snage odmeriti sa starim znancem selekcijom Litvanije u gostima.

Utakmica na stadion pod Bagdalom izazivaju posebnu emociju za Predraga Rajkovića, a nekadašnji golman Jagodine, Crvene zvezde i Makabi Haife za sajt FSS-a analizira i odličan start njegovog Remsa koji je uspeo da savlada PSŽ, Marsej...

- Blizu sam kuće (Negotinu), igrao sam i u Jagodini dugo godina i vežu me lepe uspomene za Kruševac, jer sam tamo obranio prvi penal za Crvenu zvezdu tako da jedva čekam tu utakmicu - priseća se u intervjuu za sajt FSS Predrag Rajković.

Poslednji put u ovom delu Srbije igrano je za vreme mandata Siniše Mihajlovića protiv Makedonije, kada je domaćin bila Jagodina.

- Nema sumnje da će tribine biti pune, biće to lep doživljaj za istočni deo Srbije - ističe Rajković

Prvi protivnik biće selekcija Paragvaja, ekipa koja igra atraktivni fudbal, i čije utakmice privlači veliki broj navijača. Nakon toga sledi odlazak u Litvaniju na meč sa reprezentacijom sa kojom smo već igrali u Ligi nacija.

- Biće to dobra provera pred Litvanije. Igrali smo sa Litvanijom u Ligi nacija i oba puta smo ih dobili. Dosta znamo o njima, tamo nas ne očekuje lak meč jer ćemo igrati na veštačkoj travi - ističe Rajković.

Foto: Starsportphoto

 

Izgledi da se kroz kvalifikacije plasiramo na EP su u domenima teorije, zbog toga svi priželjkuju martovski baraž u Ligi nacija, međutim Rajković kaže da igrači još veruju i u kvalifikacije.

- Svi pričaju o baražu, ali skoro svi igrači nekim delom i dalje veruju da možemo i kroz ove kvalifikacije da obezbedimo plasman na EP - ističe Rajković.

Problemi sa povredama muče selektora Ljubišu Tumbakovića međutim kada je golmanska pozicija u pitanju tu je na slatkim mukama, jer se ne zna ko je u boljoj formi da li Rajković ili Marko Dmitrović.

ŠIPTARI TERAJU PO SVOME! Salihu: Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu!

KRAJ DRUGE ETAPE LEČENJA! Miha izašao iz bolnice!

 

- Teška odluka za selektora. Naš posao je da odbranimo što više i da spasemo naše timove, srećan sam što i Mare (Marko Dmitrović) i ja dobro branimo u top ligama.

Na klupskom planu Rajković ima sezonu iz snova, za sada. Prelazak u francuski Rems pokazao se kao pravi potez. Nalazi se trenutno na šestom mestu Lige 1, a iza sebe imaju osvojene bodove protiv najvećih timova u državi.

- Dobro smo počeli, dobro sam se uklopio, lepo su me prihvatili što je najbitnije i srećan sam tamo što se vidi i po rezultatima.

Foto: Starsportphoto

 

Rajković je ostao nesavladan protiv velikana kao što su PSŽ-a, Monaka, Olimpika iz Marseja i Lila, a Rems i PSŽ-u imaju najbolje odbrane sa primljenih samo po četiri gola.

- Za sad dobro igramo, pogotovo protiv ovih jačih ekipa. Pobedili smo PSŽ, Marsej, Lil, za vikend i Ren, mislim da nam više leže ove jače ekipe - kroz osmeh konstatuje Rajković.

Vatreno krštenje je imao protiv PSŽ-a i igrača kao što su Kilijan Mbape i Nejmar. Uspeo je da ostane nesavladan i da se na kraju raduje pobedi.

(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ! ORILA SE PESMA "DELIJA" NA JARINJU! Fudbaleri Zvede izašli iz autobusa da pozdrave navijače!

ŠIPTARI TERAJU PO SVOME! Salihu: Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu!

 

- Nema neke posebne pripreme, svi znamo ko je on (Nejmar), može da napravi nešto iz ničega. Bili smo fokusirani na celu ekipu i uspeli smo da i njega zaustavimo. Koliko se sećam, nije zapretio celu utakmicu - ponosno ističe golman Srbije.

Ljubiša Tumbaković biće na slatkim mukama da izabere prvog golmana na predstojećim utakmicama, slično kao i njegov kolega Joakim Lev u Nemačkoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17