• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2019

11:58

ŠIPTARSKA POSLA! Pre Zvezde i Partizanu bio zabranjen ulazak na Kosovo, hoće da hapse igrače, čekaju ih s dugim cevima....

Fudbal

ŠIPTARSKA POSLA! Pre Zvezde i Partizanu bio zabranjen ulazak na Kosovo, hoće da hapse igrače, čekaju ih s dugim cevima....

Podeli vest

Fudbalerima i čelnicima Crvene zvezde u sredu nije dozvoljeno do uđu na teritoriju Kosova i Metohije gde je trebalo da odigraju meč Kupa Srbije sa Trepčom u Zvečanu, a to nije prvi put da vlast samoproklamovane države nije dozvolila srpskim sportistima na uđu na teritoriju KiM

Zvezda i Trepč trebalo je da odigraju meč u sredu u 14 časova. Kada je delagacija crveno-belih stigla na Jarinje generalnom direktoru Zvezdanu Terziću rečeno je da ne mogu da uđu na Kosovo, da je takva odluka Vlade u Prištini.

Da sve bude još gore, specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) imale su naredbu da uhapse fudbalere Crvene zvezde, ukoliko uđu na Kosmet.

Nisu u sredu zaustavljeni samo fudbaleri Zevzde. Rukometni klub Toplica nije mogao na teritoriju Kosova i Metohije. Portparol policije tzv. Kosova Baki Keljani je poručio kako predstavnici tima iz Prokuplja nisu imali potrebnu dozvolu za odigravanje utakmice.

Foto: Inforrmer

 

Toplica je trebalo da odigrao meč elitnog ranga srpskog rukometnog takmičenja protiv tima Mokre Gore iz Zubinog Potoka u čemu je sprečena.

Ovo nije prvi put da našim klubovima nije dozvoljeno da uđe na Kosmet. Mada je pre nakoliko dana generalni sekretar FS takozvanog Kosova Erold Salihu rekao da će dozvoliti prijateljske mečeve Zvezde, Partizana i drugih klubova, to je licemerno, jer do sada to nije bio slučaj.

(VIDEO/FOTO) INFORMER.RS NA JARINJU! Oglasio se Terzić: Zabranjeno nam je da igramo utakmicu! A onda otkrio kada i gde će se igrati

NIČEGA SE NE PLAŠIMO, SVE SU NAM ZABRANILI! Čelnici Trepče ne kriju razočaranje!

 

Bez obzira na to što se pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo laž i farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da sef bavimo insinuacijama i zato smo došli. Ponosan sam na navijače, pokazali su još jednom da je Crvena zvezda - Srbija - rekao je Zvetdan Terzić nakon što je ekipa morala da se vrati sa Jarinja i dodao:

(VIDEO) U INAT ŠIPTARIMA! OJ, KOSOVO, KOSOVO...GRMI U AUTOBUSU! Ovako su fudbaleri Trepče krenuli na meč sa Zvezdom

UŽAS! ŠIPTARI HTELI DA HAPSE FUDBALERE ZVEZDE! ROSU čekao igrače srpskog šampiona na Jarinju!

 

- Ovo je diplomatska pobeda Srbije, FSS i Crvene zvezde, jer su kosovski mediji objavili da Zvezda na silu pokušava da odigra utakmicu na Kosovu i zato smo juče objavili zvaničan dokument FIFA - poručio je čelnik Zvezde.

 

Krajem prošle godine košarkaši Partizana nisu mogli da prođu administrativnu liniju Kosova i Metohije, gde su ih na prelazu Jarinje zaustavili albanski carinici.

Delegacija Partizana je trebalo da bude na Svesrpskom saboru u Kosovskoj Mitrovici, koji je organizovan s ciljem da se ukaže na to da se srpski narod ne miri sa getoizacijom i namerom Prištine da Srbi napuste Kosovo i Metohiju.

Takođe, planirano je tada da košarkaši Partizana odigraju revijalnu utakmicu sa košarkašima KK Trepča, u sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici. Međutim, crno-beli su dugo čekali na granici, čak su i sklonili obeležja Partizana, kako ne bi bilo problema sa prelaskom administrativne linije.

Čekalo se u autobusima, a plan je bilo da se ide kolima, auto po auto, i da se tako pređe na Kosovo. Međutim, Albanci su vratili prvi auto pa Partizan nije mogao da prođe.

ĐURIĆ PORUČIO: Priština naglavačke da leti iz UEFA i FIFA

(VIDEO) ZVEZDAN TERZIĆ ZAGRMEO SA JARINJA: Ovo je diplomatska POBEDA SRBIJE, FSS I ZVEZDE, sve što rade je LAŽ I FARSA

 

Podsećanja radi, Šiptari su napravili haos i 23.maja 2017. godine. Zvezda je tada odigrala prijateljski meč sa Gračanicom ali su fudbaleri čekali na administrativnom prelazu Merdare sat vremena.Razlog - tada fudbaler  crveno-belih Kalid Aučo i činjenica da njegova zemlja Uganda nije priznala Kosovo. Na kraju mu je ipak posle mnogo peripetija  dozvoljeno da se pridruži saigračima.

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17