• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

18.10.2019

12:35

LUKA JOVIĆ NE ZASLUŽUJE 21 MILION EVRA! Stojadinović bez dlake na jeziku: Trebalo bi da podigne spomenik onome ko je izvukao te pare od Reala!

Fudbal

LUKA JOVIĆ NE ZASLUŽUJE 21 MILION EVRA! Stojadinović bez dlake na jeziku: Trebalo bi da podigne spomenik onome ko je izvukao te pare od Reala!

Podeli vest

Srpski fudbaler Luka Jović (21) u Real Madridu ima godišnju platu od 21 milion evra

Mladi napadač treći je najplaćeniji igrač "kraljevskog kluba", a više od njega na "Santjago Bernabeuu" zarađuju samo Eden Azar i Geret Bejl, otkriva specijalizovani sajt "Kapolodži".

Kada se odbije porez, koji je u Španiji 52 odsto, Joviću godišnje ostane čisto deset miliona evra, pa će za šestogodišnji ugovor ukupno inkasirati 60 miliona evra! S druge strane, Real će na nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde samo za platu potrošiti 125 miliona evra. Španci su za Jovića platili 60 miliona evra obeštećenja Ajntrahtu iz Frankfurta, tako da će ih srpski golgeter ukupno koštati 180 miliona evra!

Tošić i Prijović iza Luke
 

Kada je reč o najplaćenijim srpskim fudbalerima, Luka Jović je ubedljivo prvi. Iza njega su defanzivac Gvangžu RF Duško Tošić, koji po sezoni zarađuje 5,8 miliona evra i Aleksandar Prijović sa 5,3 miliona evra u Al Itihadu. Sledi vezista Mančester junajteda Nemanja Matić, koji po sezoni prima pet miliona evra, Branislav Ivanović u Zenitu ima 4,5, Dušan Tadić u Ajaksu 3,7, kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević 3,2, a Aleksandar Kolarov u Romi tri miliona evra.

Zastupa ga Ramadani

Veću platu od Jovića na "Santjago Bernabeuu" imaju samo Eden Azar i Geret Bejl. Bruto plata Belgijanca iznosi 31,25 miliona evra, što znači da mu na račun godišnje legne tačno 15 miliona evra, dok Velšanin Madriđane košta 27.942.000 evra (13.412.160 neto). Srpski fudbaler plaćeniji je od zvezda Reala poput kapitena Serhija Ramosa, Tonija Krosa i Marsela, čija bruto plata je 20.000.000. Manje zarađuje i hrvatski reprezentativac Luka Modrić (18.636.000 bruto), kao i Karim Benzema (16.544.000 bruto), kojem je naš fudbaler rezerva u Madridu.

Jović je klijent menadžerske agencije "Lian sports", koju drži agent dobro poznat ovdašnjoj javnosti, Albanac Fali Ramadani.

Foto: printscreen/www.capology.com

 

Jedan od najpoznatijih srpskih menadžera Zoran Stojadinović kaže da je Jovićev zastupnik isposlovao fantastičan ugovor za svog klijenta.

- Luka ima fenomenalan ugovor u Realu. Svaka čast onome ko je uspeo da uradi taj posao. Ako me pitate da li Luka zaslužuje te pare, moj odgovor je da ne zaslužuje i da je daleko od tog novca. Ali svaka čast i njemu u njegovom zastupniku koji je izvukao te pare od Reala - kaže Stojadinović za Informer.

BRUTALNA GODIŠNJA PLATA LUKE JOVIĆA...NEĆETE VEROVATI! Srbin PLAĆENIJI od Modrića, zbog ovoga su BESNI Španci!

TUMBA PRECRTAO JOVIĆA ZAUVEK! Selektor neće ni da čuje za Luku!

 

Foto: Starsportphoto

Zoran Stojadinović

Jedina ponuda

Nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde, koji ima odlične kontakte u Španiji, smatra da se Real izleteo sa ponudom.

- Ako igrač ima ponude više klubova, onda menadžer to može da iskoristi i podigne platu maksimalno. Primera radi, ako Barselona nudi sedam miliona, Real će ponuditi deset. Međutim, kod Jovića to nije bio slučaj. Koliko sam ja upućen, osim Reala niko nije izašao sa zvaničnom ponudom za Luku. Zato bi on trebalo da podigne spomenik onome ko mu je obezbedio ovakav ugovor - zaključuje Stojadinović.

KAKVA JE LUKINA SUDBINA? Tumba govorio o igračima na koje računa, Jovića NIJE NI POMENUO!

LUKA JOVIĆ PROLAZI KROZ PAKAO! Španci bez milosti, opet RAZAPINJU srpskog napadača, slagao Tumbakovića...

 

Foto: reuters

 

Šesti najplaćeniji u Primeri

Koliko Real nije štedeo kada je pregovarao sa Jovićevim zastupnicima pokazuje i to što je srpski fudbaler šesti najplaćeniji igrač u celom španskom prvenstvu. Osim Azara i Bejla, ispred njega su još trojica fudbalera Barselone. Ubedljivo najplaćeniji je Lionel Mesi, za kojeg Katalonci godišnje izdvajaju 70.758.000 bruto, za Antoana Grizmana 45.834.000, a za Luisa Suareza 23.400.000. Istu platu kao Jović imaju vezista Barse Frenki de Jong i golman Atletika Jan Oblak.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jadranini

pre 4 godine

Pustite bre dečka da igra fudbal. prvo Zidan mu ne da veću minutažu. Drugo šta je to Azar više uradio u realu a igrao je mnogo više. Ili je Stojadinoviću krivo što on nije bio posrednik u jovićevom transferu.Luka zna da igra fudbal ali kao što rekoh treba mu vreme i minuti za igru.A koliko vidim Zidan mu to ne da, jer šta bi radio sa Benzemom.

Bane

pre 4 godine

Ko je taj "pošteni" Stojadinović? Čime je taj zadužio srpski fudbal?

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija