• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2021

08:27

ITALIJANSKI KLUB ŽELI DA PRIREDI IZNENAĐENJE U MADRIDU! Atalanta preti Realu!

Fudbal

ITALIJANSKI KLUB ŽELI DA PRIREDI IZNENAĐENJE U MADRIDU! Atalanta preti Realu!

Podeli vest

Trener Atalante Đanpjero Gasperini veruje da njegova ekipa može da eliminiše favorizovani Real Madrid, koji ima prednost od 1:0 iz prvog meča * Ne idemo u Španiju na izlet, nego da pobedimo, kaže Gasperini

Atalanta se nameračila da izbaci veliki Real! Fudbaleri ekipe iz Bergama pokušaće u utorak (21.00, Arena sport 1) da naprave pravu senzaciju na gostovanju u Madridu i već u osmini finala Lige šampiona eliminišu vlasnika 13 titula prvaka Evrope.

Prvi meč ovih timova odigran je pre tri nedelje u Lombardiji i slavio je Real sa 1:0. Ekipa koju predvodi Zinedin Zidan do pobede je došla tek u 86. minutu pogotkom Ferlanda Mendija. Madridski velikan imao je na tom meču igrača više još od 17. minuta, pošto je isključen vezista Atalante Remo Frojler. U taboru ekipe iz Bergama smatrali su da je Švajcarac prestrogo isključen, zbog čega nisu mogli da igraju prepoznatljiv ofanzivan fudbal.
SUSPENDOVANI I POVREĐENI

REAL MADRID
Karvahal, Marijano, Odriozola (povrede), Kazemiro (kartoni)
ATALANTA
Frojler (crveni karton), Hatebur (povreda)
MANČESTER SITI
Ake (povreda)
MENHENGLADBAH
Bensebaini, Kramer, Kuizera, Musel (povrede)


Istorijska šansa

Zato trener italijanske "boginje" Đanpjero Gasperini najavljuje daleko bolje izdanje na "Alfredo di Stefano" stadionu u Madridu.

- Ne idemo u Španiju na izlet. U prvom meču smo igrali deset na 11 maltene tokom celog meča, zbog čega smo morali da se branimo i bili smo onemogućeni da napadamo. Iskren da budem, biće teško da preokrenemo rezultat protiv Reala. Teško bi bilo da prođemo čak i da imamo pozitivan rezultat iz prvog meča, a kamoli zaostatak. Ipak, uradićemo sve da prođemo dalje, verujem da možemo u četvrtfinale - poručuje iskusni italijanski stručnjak.

Siti overava četvrtfinale

Fudbaleri Mančester sitija večeras (21.00, Arena sport 2) na "Puškaš areni" u Budimpešti igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije Menhengladbah. Pre tri nedelje na istom mestu slavio je tim Pepa Gvardiole sa 2:0, pa se očekuje da večeras samo overe plasman u četvrtfinale. Ove dve ekipe dosad su u Ligi šampiona igrale pet puta, četiri trijumfa ostvario je Siti, a jednom je bilo nerešeno. Utakmice se igraju u Budimpešti, jer Vlada okruga Severna Rajna-Vestfalija zahteva da svi koji se vrate iz Velike Britanije moraju u desetodnevni karantin.

Nemački bek iz redova Atalante Robin Gosens kaže da je večerašnji meč istorijska šansa za njega i saigrače.

- Naša velika želja je da pokažemo pravo lice Atalante u revanšu. Hoćemo da igramo našu prepoznatljivu igru. Ne mislim da su nas se igrači Reala plašili kada su nas izvukli na žrebu, ali siguran sam da su poštovali način na koji igramo - najavljuje Gosens ofanzivu svoje ekipe.

S druge strane, Real je nakon slabog prvog dela sezone konačno pronašao pravu formu i sada je u seriji od osam mečeva bez poraza, od čega je čak šest trijumfa. Izabranici Zinedina Zidana su u dobroj poziciji da se plasiraju među osam najboljih u Evropi, nakon dve uzastopne sezone, kada su ispadali u osmini finala od Ajaksa i Mančester sitija.

Benzema traži ozbiljnost

Realov napadač Karim Benzema siguran je da Atalanta na gostovanje dolazi silno motivisana da napravi čudo.

- Moramo da izađemo sa željom i ambicijom da pobedimo. Biće to teška utakmica, protivnik je veoma dobar. Oni će doći da odigraju fantastičnu utakmicu, sigurno će biti ofanzivno orijentisani. Međutim, spremni smo i želimo pobedu - poručuje najbolji igrač Madriđana Karim Benzema. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija