• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2021

22:37

KRAJ VELIKE ERE! Aguero rešio - napušta SITI na kraju sezone! STATUA ispred "Etihada" u njegovu čast!

Fudbal

KRAJ VELIKE ERE! Aguero rešio - napušta SITI na kraju sezone! STATUA ispred "Etihada" u njegovu čast!

Podeli vest

Najbolji strelac u istoriji Mančester sitija Serhio Aguero napustiće taj fudbalski klub na kraju sezone, po isteku ugovora, saopšteno je danas

Argentinski napadač došao je u Siti 2011. godine iz Atletiko Madrida i od tada je postao rekorder kluba sa 257 golova u 384 utakmice. Jedan je od najzaslužnijih za velike uspehe Sitija - četiri šampionske titule u Premijer ligi, jednog FA kupa i pet trofeja u Liga kupu.

On je bio strelac odlučujućeg gola protiv Kvins Park Rendžersa u nadoknadi vremena, koji je 2012. godine doneo klubu prvu šampionsku titulu u Premijer ligi. Agueru će biti podignuta statua ispred stadiona Etihad, pored Vensana Kompanija i Davida Silve.

Predsednik Mančester sitija Kaldun Al Mubarak rekao je da je Aguero imao ogroman doprinos uspesima.

Foto: reuters‚

- Njegova legenda biće neizbrisivo urezana u sećanja svih koji vole klub, a možda čak i onih koji jednostavno vole fudbal - dodao je Al Mubarak, preneo je klupski sajt.

Siti je naveo da je Aguero ikona fudbala, jedan od najtrofejnijih i najpoštovanijih fudbalera u istoriji kluba i najavio dostojan oproštaj na kraju sezone.

Ove sezone imao je problema sa povredama zbog čega je bio starer u samo četiri prvenstvene utakmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17