• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

21.04.2021

11:34

KUP SRBIJE! SVI BI U FINALE! Repriza finala u Novom Sadu, Zvezda na testu!

Fudbal

KUP SRBIJE! SVI BI U FINALE! Repriza finala u Novom Sadu, Zvezda na testu!

Podeli vest

Partizan danas u polufinalu Kupa Srbije gostuje Vojvodini, koja ga je savladala u prošlogodišnjem finalu, a treneri Aleksandar Stanojević i Nenad Lalatović najavljuju žestoku borbu

Idemo na pobedu, poručuju uglas treneri fudbalera Partizana i Vojvodine Aleksandar Stanojević i Nenad Lalatović uoči današnjeg (Arena sport 1, 19.00) polufinala Kupa Srbije! Beogradski crno-beli danas gostuju Novosađanima, koji su ih savladali u prošlogodišnjem finalu.

Tada je u Nišu bilo 2:2, a Vojvodina je slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:2).
KUP SRBIJE

Polufinale
Sreda
Crvena zvezda - Radnik 17.00
Vojvodina - Partizan 19.00

Nema popravnog

Stanojević ističe da ga ne zanima da se sveti, već zbog navijača i kluba želi da pobedi.

- Svi znamo šta može da se desi kad se igra samo jedna utakmica. Nema kalkulisanja, jer nemate popravni. Spremni smo i bićemo u najjačem sastavu. Veliki smo klub i uvek imamo obavezu da dobro igramo. Značila bi nam pobeda, želimo u finale i da se borimo za trofej. Nije nam motiv da se svetimo bilo kome zbog nekih ranijih poraza, već da pobedimo zbog nas, kluba, navijača - jasan je Stanojević.

Ukoliko nakon 90 minuta bude nerešeno, neće biti produžetaka, već će se odmah pristupiti izvođenju jedanaesteraca. Strateg ekipe iz Humske ističe da je njegova ekipa spremna za svaki mogući scenario.

- Ogromna je razlika između Kupa i prvenstva. Ovde sve staje u 90 minuta, tako da je teško kontrolisati utakmicu. U Kupu kad neko gubi, više rizikuje, krene na sve ili ništa. Pripremamo se za svaki scenario, za pobedu, nerešeno i poraz. Znam i ko će biti izvođači ako dođe do penala. Analizirao sam detaljno prethodnih pet duela Partizana i Vojvodine. Lalatović je odličan trener, dobro čita protivnika, zna da prilagodi igru u fazi odbrane i napada. Spreman sam na sve što može da se desi - zaključio je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 

Stanković: Hoćemo duplu krunu


Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće danas (Arena sport 1, 17.00) Radnik u meču polufinala Kupa Srbije. Trener fudbalera crveno-belih Dejan Stanković istakao je da njegov tim zanima samo pobeda.
- Ciljevi Zvezde znaju se od početka, a to su osvajanje prvenstva i Kupa. Izvešću najspremniji sastav u ovom trenutku. Kao i uvek, idemo na pobedu - poručio je Stanković.

Strateg Novosađana Nenad Lalatović ističe da će učiniti sve da odbrani trofej.

- Želimo da odbranimo trofej, želimo novo finale, što bi stvarno bilo fenomenalno. Neće biti lako, jer Partizan igra odlično, ali igramo i mi. Siguran sam da će Stanojević izvesti najjači mogući sastav, posebno zbog toga što u Kupu ne važi pravilo o bonus igračima. Isto ću uraditi i ja, pa ćemo videti ko je bolji - poručuje Lalatović.

Spasavaju sezonu

Partizan je praktično već ostao bez šansi da osvoji titulu, pa bi trijumfom u Kupu donekle spasao sezonu. Lalatović ističe da će crno-beli zbog toga biti pod većim pritiskom.

Foto: Starsportphoto

 



- Partizan će sigurno biti opterećeniji od nas. Mi smo prošle godine osvojili trofej, a oni moraju da pokušaju da spasu sezonu. Za njih bi godina bez trofeja bila veliki neuspeh. Dolaskom Aleksandra Stanojevića, Partizan se preporodio i kada bi se gledala ova polusezona, Zvezda bi mu bežala samo tri boda, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe - zaključio je Stanojević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17