• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2021

07:27

DA LI JE OVO NAJLEPSA FUDBALSKA PRIČA SEZONE!? Tuhel UĆUTKAO kritičare, za ČETIRI meseca uradio nešto što mnogi NISU godinama!

Fudbal

DA LI JE OVO NAJLEPSA FUDBALSKA PRIČA SEZONE!? Tuhel UĆUTKAO kritičare, za ČETIRI meseca uradio nešto što mnogi NISU godinama!

Podeli vest

Fudbaleri Čelsija pobedili su u finalu Lige šampiona ekipu Mančester sitija rezultatom 1:0 i na taj načiin došli do svoje druge titule u Ligi šampiona

Veliki uticaj na sjajnu sezonu Čelsija imao je Tomas Tuhel.

Nemački stručnjak je preuzeo Čelsi 26. januara zamenivši Frenka Lamparda. Zvezda ,,plavaca'' i legendarni vezni fudbaler očigledno nije imao taj autoritet kod igrača s obzirom da su tenzije eskalirale nakon sukoba kapitena Aspilikuete i Ridigera. Trebao je trener koji će konsolidovati redove ,,plavaca'' i nastaviti tamo gde je Lampard mogao, a nije uspeo.

Neosporan je bio individualni kvalitet Čelsija. Velika pojačanja na početku sezone u vidu Zijeha, Vernera, Haverca... Obećavao je londonski tim da će biti u vrhu Premijer lige.

Tog 26. januara, Tuhel je preuzeo Čelsi, a njegov dolazak podelio je navijače. Jedni su mislisli da je to velika greška i da će Nemac samo produbiti rezultatsku krizu, dok su drugi verovali u njegov uspeh.

Foto: reuter

 

Prvu probu imao je protiv Barnlija, kada su ,,plavci'' pobedili 2:0. Nakon toga je usledio londonski derbi protiv Totenhema gde je Čelsi slavio golom Žoržinja. Počeo je Tuhel da gradi svoj kult u Londonu.

Na drugom frontu, Tuhel je imao težak zadatak. Uspeo je da u dvomeču izbaci Atletiko Madrid i plasira se u četvrtfinale, zatim je na putu u polufinale pao upravo tim iz grada domaćina ovogodišnje Lige šampiona - Porto.

Foto: Tanjug/AP

 

S druge strane, imao je veliki pritisak. U Engleskoj su Mančester siti i Mančester junajted počeli da se odvajaju u ligi, a Lester je igrao atomski fudbal. Tuhel je morao da završi u TOP 4.

Presudan mesec za nemačkog stručnjaka bio je april. Uspeo je da izbaci Real Madrid u dvomeču i plasira se u veliko finale.

S druge strane, padali su redom Vest Hem, Fulam, pa i današnji rival u finalu Mančester siti.

Tog 8. maja, mnogi su verovali da će to biti uvod u veliko finale, a Tuhel je uspeo da savlada najbolji tim u Engleskoj.

Tuhel je nakon toga izgubio FA Kup od Lestera, a u poslednjem kolu je jedva uspeo da završi u TOP 4 tima i to zahvaljujući pobedi Totenhema nad Lesterom.

Ostao je još jedan cilj. Veliko finale u Portu.

Foto: Tanjug

 

Uspeo je Tuhel da  pokaže da mu u ovom trenutku nema ravnog u Evropi. Napravio je pravu kombinaciju i doneo Čelsiju drugu titulu šampiona Evrope u istoriji.

Tuhel je izgubio finale sa Pari Sen Žermenom prethodne sezone, ali je već danas uspeo da ostvari svoj san.

Nemac je probudio maštu navijača ,,plavaca''. Mnogi kojima je Čelsi u srcu, nakon ove utakmice su u svojim glavama imali sliku tima od pre deset godina, kada su Drogba, Teri, Lampard i mnogi drugi harali Evropom.

Neosporno je da navijači Čelsija imaju velika očekivanja naredne sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija