• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

12:52

BELGIJANCI SKIDAJU KRUNU RONALDU! Spremite se za spektakl, "crveni đavoli" na Portugalce!

Tanjug/AP

Fudbal

BELGIJANCI SKIDAJU KRUNU RONALDU! Spremite se za spektakl, "crveni đavoli" na Portugalce!

Podeli vest

Vodeća reprezentacija na rang-listi FIFA protiv aktuelnog prvaka Evrope! Spektakl ne može da izostane u susretu Belgije i Portugala u osmini finala Evropskog prvenstva u nedelju uveče na stadionu "Kartuha" u Sevilji (21.00, Nova S).

Belgijanci, predvođeni Romeluom Lukakuom, "prošetali" su se kroz grupu B osvojivši svih devet bodova u susretima sa Danskom, Finskom i Rusijom. Portugalci i Kristijano Ronaldo prošli su tek kao trećeplasirani, ali kroz grupu smrti u kojoj su bile Francuska, Nemačka i Mađarska.

Bez pobede od 1989.

Malo je nedostajalo da Mađarska šokira Nemačku u gostima, pa da kao trećeplasirana ekipa u grupi izbori osminu finala. Štoper Belgije Tobi Aldervejreld pomalo je iznenadio izjavom da mu je ipak draže što će u nedelju za protivnika imati aktuelnog prvaka Evrope.

- Zamislite da je prošla Mađarska. Onda bi svi rekli: "U redu, ovo će biti lako". S takvim razmišljanjem ne možete da uđete u utakmicu dovoljno agresivno i ozbiljno. Ovako, moraćemo da igramo protiv vrhunskog tima i to nas sve vreme drži pod tenzijom. Nateraće nas da "izginemo" na terenu. Biće nam veoma teško, jer Portugal nije samo Kristijano Ronaldo. Imaju vrhunske igrače na svakoj poziciji u timu. Prvaci su Evrope, što znači da umeju da igraju ovakve utakmice, iskusniji su od nas - rekao je Aldervejreld.

Foto: Reuters

 

"Crveni đavoli" i Portugalci sastali su se dosad 18 puta, a "selesao" je bio za nijansu uspešniji sa šest pobeda, pet poraza i sedam remija. Belgija je poslednji trijumf u međusobnim okršajima ostvarila davne 1989. godine.

Portugalski stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto kaže da je Belgiju i pre turnira smatrao jednim od najvećih favorita za trofej, ali će u nedelju uveče navijati da se putovanje "đavola" završi.

- Ranije ih nisam nazivao opasnim timom, već vrhunskim igračima. Sve se, u međuvremenu, promenilo. Oni su sad ozbiljna takmičarska ekipa i veoma jaka. Tibo Kurtoa im uliva ogromnu sigurnost na golu, a Kevin de Brujne i Juri Tilemans kontrolišu sve u veznom redu. Da ne pričam o tome koliko je teško zadržati Romelua Lukakua. Međutim, Portugal uz Ronalda ima i Žotu, Bruna, Bernarda Silvu, pa Andreu Silvu, mladog Feliksa... Kao što sam verovao da 2016. možemo da budemo prvaci, tako i sad verujem da ćemo izbaciti Belgiju - rekao je Sa Pinto.

Foto: reuters

 

Sudi lopov Brih

Utakmicu u Sevilji sudiće Nemac Feliks Brih, kojeg bije glas da je čovek zadatka u UEFA, odnosno da ga čelnici evropske kuće fudbala delegiraju kad procene da bi trebalo pogurati neku ekipu. Nama je ostao u sećanju po brutalnoj krađi na našu štetu u utakmici protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.


U 18 časova, sastaju se Holandija i Češka, dok je u 21.00 derbi između Belgije i Portugalije.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija