• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2021

21:56

SAKA PROLAZI KROZ PAKAO! Englez meta RASISTA zbog promašenog PENALA!

Tanjug/AP

Fudbal

SAKA PROLAZI KROZ PAKAO! Englez meta RASISTA zbog promašenog PENALA!

Podeli vest

Engleski fudbaler Bukajo Saka rekao je danas da je odmah znao šta ga čeka posle promašenog penala u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije i optužio Tviter, Instagram i Fejsbuk za pasivnost

- Neću dozvoliti da me slomi negativnost kojoj sam bio izložen - napisao je danas Saka na Tviteru.

Promašaj Sake, zajedno sa prethodnim promašajima Markusa Rašforda i Džejdona Sanča, ostavio je Englesku bez titule prvaka Evrope. Sva trojica su nakon finala protiv Italije bili žrtve rasističkih napada na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/AP

- Ne želim da i jedno dete ili odrasla osoba primi poruke pune mržnje koje smo Markus, Džejdon i ja dobili ove nedelje. Odmah sam znao šta me čeka i tužno je što moćne platforme ne čine dovoljno da zaustave ove poruke - napisao je 19-godišnji igrač Arsenala.

On je naveo da nema mesta rasizmu i mržnji bilo koje vrste u fudbalu ili bilo kom aspektu društva. Britanska policija je ranije danas uhapsila pet osoba zbog rasističkog vređanja engleskih fudbalera na društvenim mrežama.

Ranije tokom nedelje, Tviter je saopštio da je za 24 sata uklonio više od 1.000 objava i suspendovao brojne naloge zbog kršenja pravila. Fejsbuk, koji je vlasnik i Instragrama, saopštio je da je "brzo uklonio komentare" sa svojih platformi umerene ka igračima.

Foto: Reuters

Saka je zahvalio svima koji su pružili podršku njemu i njegovoj porodici. Kao i Rašford i Sančo pre njega, i Saka se izvinio zbog promašenog penala i obećao da će on i njegovi saigrači vredno raditi kako bi "ova generacija saznala kakav je osećaj pobeđuvati".

- Ne postoje reči koje bi opisale koliko sam bio razočaran rezultatom i svojim penalom. Zaista sam verovao da ćemo pobediti. Žao mi je što se ove godine fudbal nije vratio kući - naveo je Saka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17