• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

20:05 >> 22:56

BAVARSKA MAŠINERIJA RAZMONTIRALA BARSU! Birmančević BEZ ŠANSE protiv Juventusa! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

BAVARSKA MAŠINERIJA RAZMONTIRALA BARSU! Birmančević BEZ ŠANSE protiv Juventusa! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Bajerna savladali su Barselonu sa 3:0 (1:0) u prvom kolu grupne faze Lige šampiona

Nekada je sudar Bajerna i Barselone bio derbi o kom se pričalo danima nakon što je utakmica završena, a posle večerašnje nadmoći Bavaraca retko ko će se ujutru sećati šta se dešavalo na Nou Kampu. 

Jasno je svima da je Barsa daleko od vrha evropskog fudbala, ali lekcija koju su Katalonci dobili na svom stadionu i to ponovo od Bajerna dugo će biti na pameti navijačima, ali i igračima Barselone.

Foto: Tanjug/AP

Bajern je u laganom ritmu stigao do rutinske pobede, a meč koji je trebao da bude derbi kola pretvorio se u osrednju utakmicu Bundeslige u kojoj Bavarci "kao zmija žabu" dave svog rivala do konačne pobede - 3:0 (1:0). 

Uspevala je Barsa da odoli napadima Bajerna do finiša prvog poluvremena kada je Ter Štegena matirao Tomas Miler. Sjajno je ofanzivac Bavaraca šutirao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila Arauha i prevarila nemačkog golmana. 

Tek što je počelo drugo poluvreme pitanje pobednika bilo je rešeno. Musiala je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta se o stativu odbila na nogu Robertu Levandovskom, a Poljak ovakve zicere ne promašuje - 2:0!

Foto: Tanjug/AP

Tačku na meč stavio je Leva drugim golom posle još jedna sjajne akcije Bavaraca. 

U istoj grupi Dinamo Kijev je remizirao sa Benfikom 0:0! 

Sa mnogo očekivanja u Malmeu su dočekali povratak u Ligu šampiona. Imao je švedski šampion sve na svojoj strani, Juventus je totalno van forme stigao na sever Evrope, dok sa druge strane Veljko Birmančević dominira na startu nove takmičarske godine. 

Ipak, blickrig Stare dame u finišu prvog poluvremena bio je dovoljan za ubedljivu pobedu 3:0 (3:0) i prve bodove na startu Lige šampiona. 

Foto: Tanjug/AP

Poveo je Juventus preko Aleksa Sandra u 23. minutu iako je Malme do tog momenta bio daleko bolji rival. Nisu se Šveđani predavali, a kazna za ofanizvan pristup stigla je u 45. minutu kada je Dibala "sa kreča" duplirao prednost svog tima, a već u narednom napadu Morata je povisio na 3:0!

Čelsi se za razliku od Juventusa pošteno namučio na svom terenu i tek posle simultanke Romelu Lukakua uspeo da slomi otpor nezgodnom Zenitu - 1:0 (0:0). 

Imali su Rusi svoje šanse na Stamford Bridžu, ali ih Serdar Azmun nije iskoristio i za to je stigla kazna. Sezar Aspilikueta je poslao prvi pravi centaršut na Lukakua, Belgijanac je bio najviši u skoku i lako savladao Kritsjuka. 

 

Tok mečeva: 

90. minut - KRAJ! 

85. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je gotovo na Nou Kampu, drugi gol za Levanovskog - 3:0!

Foto: Tanjug/AP

82. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Gosens! Nerešeno je u Španiji, Atalanta se ponovo vraća u meč! Samo osam minuta VIljareal je vodio protiv italijanskog predstavnika, a onda je Robin Gosens poravnao rezultat posle sjajne akcije Boginje iz Bergama - 2:2!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret na meču Viljareala i Atalante! Arnaut Dandžuma koristi prvu priliku na meču i dovodi Žutu podmornicu do prendosti - 2:1!

71. minut - Velika šansa za Juventus, ponovo je Morata bio u centru pažnje, ali nema ništa od četvrtog gola za Staru damu. 

69. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Čelsi, ponovo Romelu Lukaku! Istresao je klub iz Londona ogromne pare za Belgijanca, a posle tri meča Lukaku je već počeo da se isplaćuje! Prvi dobar centaršut i odmah gol!

64. minut - Crveni karton za Bruksa, Volfsburg će do kraja meča protiv Lila igrati sa igračem manje!

61. minut - Velika šansa za Sardara Azmuna na Stamford Bridžu! Mogao je Zenit da povede protiv Čelsija, ali je Antonio Rudiger raščistio. 

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ko bi drugi nego Robert Levandovski! Šutirao je Musiala sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila stativu i odbila se na nogu Poljaku koji ovakve zicere ne promašuje - 0:2!

51. minut - Utisak je da je pitanje pobednika u Malmeu rešeno! Juventus se sada poigrava sa nemoćnim domaćinom i čuva ogromnu prednost stečenu u finišu prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP

50. minut - Ništa od vođstva Lila! VAR je poništio gol Kanađaninu zbog ofsajda!

49. minut - Vodi Lil na svom terenu protiv Volfsburga golom Džonatana Dejvida! Nakon uspavanke u prvom poluvremenu, drugi deo tek što je počeo i odmah pogodak.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45. minut - POLUVREME!

45. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Blickrig Juventusa u finišu prvog poluvremena! Tek što su krenuli sa centra fudbaleri Malmea su "prodali" loptu, ona je stigla do Morate, a Španac postiže i treći gol na meču! 

44. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Dibala sa penala duplira prednost Juventusa na gostovanju Malmeu - 0:2!

Foto: Tanjug/AP

40. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Fantastičan potez Manu Trigerosa i nerešeno je na meču Viljareala i Atalante - 1:1!

38. minut - U istoj grupi sa Barselonom i Bajernom su još i Dinamo Kijev i Benfika, ali u prvom meču koji se igra u Ukrajini nema uzbuđenja. Domaćin je konkretniji, ali se Portugalci drže!

34. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Fantastičan potez Tomasa Milera i golčina sa dvadesetak metara! Zakačila je lopta Arauha u bloku i prevarila Ter Štegena! Vodi Bajern u Kataloniji - 0:1!

32. minut - Nova dobra akcija Čelsija, prošao je Ris Džejms po stranu, ali je Jurij Rakicki sjajno odreagovao na petercu i skinuo loptu sa noge Lukakuu!

27. minut - Najmanje uzbuđnja ima u Lilu gde je šampion Francuske dočekao Volfsburg, ali se do sada gotovo ništa nije dogodilo. 

23. minut - GOOOOOOOOOOOL! Bez igre Juventus stiže do prednosti u Malmeu! Aleks Sandro je sačekao dobar centaršut na petercu i glavom skrenuo loptu u mrežu domaćina na asistenciju Huana Kvadrada!

Foto: Tanjug/AP

21. minut - Poptuno je opao ritam utakmice u Barseloni, Bajern ima kontrolu od početka meča, dok se domaćin odlučio da preti iz kontre, ali im za sada ne ide kako su planirali. 

18. minut - Iako je Juventus veliki favorit protiv Malmea, švedski šampion je daleko bolji rival tokom prvih dvadesetak minuta! Sada je Riks imao dobru situaciju, a njegov volej otišao je preko gola, ostaje 0:0!

14. minut - Još uvek nema uzbuđenja na utakmicama, mogao je Romelu Lukaku da matira golmana Zenita nakon dobre akcije Čelsija, ali se Belgijanac obrukao. 

11. minut - Tek što je utakmica počela Veljko Birmančević je odmah počeo da pravi lom protiv Juventusa. Srbin je sada izbacio Bonućija, odložio loptu do Riksa na levoj strani, od svega samo korner za Malme!

7. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Prvi pogodak u večernjem terminu delo je Rema Frojlera! Švajcarac je doveo do prednosti Atalantu na gostovanju Viljarealu - 0:1!

5. minut - Za sada miruju mreže na svim mečevima, kao što je i očekivano najzanimljivije je na Kamp Nou gde se odmah rasplamsala borba između Barse i Bajerna!

UTAKMICE SU POČELE!

20:31 - Birmančević starter protiv Juventusa! 

 

 

20.00 - Dobro došli na lajv prenos prvog kola Lige šampiona. Sve detalje sa mečeva širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO:

Grupa E
Barselona - Bajern Minhen 0:3 (0:1)
Miler 36, Levandovski 56, 85

Dinamo Kijev - Benfika 0:0

Grupa F
Jang Bojs - Mančester junajted 2:1 (0:1)
Ngamaleu 66, Siebaču 95 - Ronaldo 13

Viljareal - Atalanta 2:2 (1:1)
Trigeros 39, Dandžuma 75 - Frojler 6, Gosens 83

Grupa G
Sevilja - Salcburg 1:1 (1:1)
Rakitić 43p - Sučić 21p

Lil - Volfsburg 0:0

Grupa H
Čelsi - Zenit 1:0 (0:0)
Lukaku 69

Malme - Juventus 0:3 (0:3)
Aleks Sandro 23, Dibala 44p, Morata 45


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17