• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2021

22:40 >> 22:39

BRAVO ORLOVI! Posle krađe u prvom poluvremenu, SRBIJA SLAVILA I POSTALA LIDER!

fss.rs

Fudbal

BRAVO ORLOVI! Posle krađe u prvom poluvremenu, SRBIJA SLAVILA I POSTALA LIDER!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovala je Luksemburgu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru i tom prilikom je savladala domaćina sa 1:0 (0:0)

Furiozno je krenula Srbija u Luksemburgu i odmah jasno dala do znanja da je došla po ceo plen! Ipak, da ne bude onako kako su zamislili Dragan Stojković i njegovi izabranici, potrudili su se Luksemburžani koji su dali sve od sebe da naruše tempo koji su nametnuli naši reprezentativci i nisu im dali priliku da igraju svoju igru!

Već u 4. minutu viđena je prva dobra prilika na meču za našu selekciju! Odlična lopta Nastasića iz dubine za Tadića, uspeo je da ga izbaci potpuno samog ispred golmana, ali je kapiten Srbije bio za pola koraka kratak i nije zahvatio loptu kako je želeo!  Četiri minuta kasnije hteo je da asistira Vlahović, želeo je da bude nesebičan, ali se nije razumeo sa Tadićem, pa je njegov pas za gol otišao u ruke golmanu Morisu.

Foto: fss.rs

 

U 19. minutu je Srbija bila blizu vođstva! Mitrović je centrirao na peterac ka Vlahoviću, kojem je lopta nažalost odskočila...Našao se još nekoliko puta Vlahović u prvom delu susreta u šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu! A onda su Pavlović i Đuričić naveli Stojkovića na brigu! Dobili su žute kartone, prvi zbog starta sa leđa, drugi zbog prigovora i neće biti na raspolaganju selektoru za naredni meč!

A onda ključni momenat u prvom delu viđen je u 45+2 minutu, kada je Srbija oštećena za čist penal!Golman Moris je u duelu sa Tadićem izbio loptu, ali je sa visoko podigutom nogom raspalio Tadića po nozi! Kapiten Srbije je ostao na zemlji, a sudija je pokazao samo korner! 

Foto: fss.rs

 

Sigurno je imao mnogo toga da kaže selektor Stojković svojim izabranicima na poluvremenu, a odmah je napravio i dvostruku izmenu, kada su šansu su dobili Spajić i Radonjić umesto "požutelih" Pavlovića i Đuričića.

Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 68. minuta kada je  Veljković sjajno uposlio Vlahovića koji je postigao gol za vođstvo, svoj treći u reprezentaciji! U 90+1 minut - Ponovo je Vlahović strelac, ali je VAR pokazao da je to bio ofsajd! 

Foto: fss.rs

 


Veliko slavlje srpskih igrača i navijača jer je Srbija u tom momentu pretekla Portugal i sela na lidersko mesto grupe A!

Foto: fss.rs

 


Srbija je ispunila primarni cilj i upisala zlata vrednu pobedu koja joj sigurno omugućuje baraž! A za direktan prolaz, biće velike borbe sa Portugalom! Podsetimo, u prvih pet kvalifikacionih utakmica su izabranici Dragana Stojkovića Piksija upisali tri pobede i dva remija!

 

LUKSEMBURG - SRBIJA 0:1 (0:0)

Stadion: Luksemburg           Sudija: Kolum (Škotska)

Strelci: Vlahović 68

LUKSEMBURG (4-4-2): Moris – Jans, Šano, Karlson, Mihael Pinto – Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til (od 90+1. Muratović)– Sančes, Devil (od 74. Omosanja).

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Veljković, Nastasić, Pavlović (od 46. Spajić) – Đuričić (od 46. Radonjić), Gudelj (od 70. Lukić), Milinković-Savić, Kostić (od 70. Lazović) – Tadić – Vlahović, Mitrović (od 88. Maksimović).

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+1 minut - Ponovo je Vlahović strelac, ali je VAR pokazao da je to bio ofsajd! 

90. minut -Igraće se još četiri minuta!

86. minut - Preti dva puta Luksemburga, ali su oba udarca izblokirana od strane srpskih odbrambenih igrača...

84. minut. Sajajan centaršut Tadića, ali Nastasić nije uspeo da ga pretvori u gol. Defanzivac je glavom preko gola.

82. minut - Luksemburg je sada zapretio iz prekida, ali je Sinani poslao loptu tamo gde nije bilo njegovih saigrača pa je Predrag Rajković imao lak posao!

Foto: fss.rs

 

 

80. minut - Pritiska Luksemburg u završnici! Za sada odbrana Srbije nema problema...

75. minut: Rezervista na ovom meču Lazović je poslao lpotu prema Mitroviću, ali su domaći igrači uspeli da se odbrane i pošalju loptu u korner....

74. minut - Napustio je igru Devil, a na terenu je Omosanja.

70. minut - Sada su Lazović i Lukić su dobili šansu umesto Kostića i Gudelja.

68. minut - GOOOOL! Veljković je sjajno uposlio Vlahovića koji je postigao gol za vođstvo, svoj treći u reprezentaciji! 

63. minut - Velika borba na sredini terena! Domaćin ima blagu inicijativu! Mora Srbija da se tgne! 

57. minut - Ušlo se u mirniji period igre, ali je sada viđena odlična lopta Tadića za Radonjića koji je u prodoru po desnom boku sebi dao prejak for i nije uspeo zapreti golmanu Luksemburga.

Foto: fss.rs

 

53. minut - Malo je falilo da Olivije Tim asistira Vlahoviću! Umalo da naš napadač dobije čist zicer.

49. minut - Srbija je od starta drugog dela igre krenula ofanzivno i izborila prvi korner od povratka na teren, ali nisu uspeli da ozbiljnije zaprete nakon toga...

46. minut - Dvostruka izmena u Srbiji, šansu su dobili Spajić i Radonjić umesto "požutelih" Pavlovića i Đuričića.

Foto: Tanjug

 

Prvo poluvreme:

45+2 Deluje da je Srbija oštećena za penal! Gotovo sigurno je sudija doneo pogrešnu odluku! Golman je nogom udario Tadića, a naš kapiten je ostao da leži na zemlji! Sudija je dosudio samo korner...

Foto: printscreen

 

45+1 - Tadić je krenuo u dribling, ali je pao u šesnaestercu nakon što je Mori intervenisao! Požuteli su Karlson i Đuričić zbog prigovora! Čeka se VAR! Osim Pavlovića i Đuričić propušta sledeći meč

45. minut - Produžio je škotski sudija prvo poluvreme za dva minuta!

40. minut - Srbija je odlično ušla u meč, gladna pobede i golova, delovalo je da je pitanje momenta kada će povesti, ali Luksemburg je uspeo da pokvari sve zamisli srpskog tima i Piksijevi izabranici trenutno ne liče na one sa početka meča! Sigurno će imati selektor šta da im kaže u svlačionici...

37. minut - Glasno navijaju navijači Srbije u Luksemburgu, ali su se malo uspavali naši reprezentativci...

36. minut -  Napokon je viđen Mitrović sa loptom, pokušao je da odigra dupli pas sa Tadićem u šesnaestercu Luksemburga, ali nije mu to prošlo...

Foto: Tanjug

 

32. minut - Budi se Luksemburg! Sinani je spustio loptu grudima, a nije uopšte bio ometan između dvojice srpskih štopera! Odmah je natrčao Borhes, šutirao sa 16 metara, ali na sreću reprezentativaca Srbije pored gola.

30. minut - Udarac Pavlovića glavom posle kornera Kostića, ali ni on nije bio precizan! Lopta je završila pored leve stative....

Foto: Tanjug

 

26. minut - Još jedna dobra šansa za Piksijeve izabranike! Tadić se odlučio za Vlahovića, ovaj se izborio za poziciju, šutirao, ali je lopta završila oko dva metra pored gola...

21. minut - Novi problem za Srbiju! Požuteo je Strahinja Pavlović zbog faula sa leđa i neće moći da bude na raspolaganju selektoru za sledeći meč!

19. minut - Šteta! Kako je bila Srbija blizu sada golu! Mitrović je centrirao na peterac ka Vlahoviću, kojem je lopta nažalost odskočila...

12. minut - Mnogo prekršaja remeti igru naše repreuentacije, tačnije ritam koji je Srbija nametnula od prvog minuta..

8. minut - Hteo je da asistira Vlahović, želeo je da bude nesebičan, ali se nije razumeo sa Tadićem, pa je njegov pas za gol otišao u ruke golmanu Morisu.

Foto: Tanjug

 

5. minut - Til je došao do lopte na 17 metara od gola Srbije i odmah šutirao, ali pored gola. On je brat Sebastijana Tila, strelca spektakularnog gola Real Madridu.

4. minut - Prva dobra prilika na meču za našu selekciju! Odlična lopta Nastasića iz dubine za Tadića, uspeo je da ga izbaci potpuno samog ispred golmana, ali je kapiten Srbije bio za pola koraka kratak i nije zahvatio loptu kako je želeo!

2. minut - Odmah je Srbija stavila do znanja šta želi, pritisak je uočljiv od prvog zvižduka!

Foto: fss.rs

 

1. minut - Počeo je susret u Luksemburgu i već u 30 sekundi sudija Kolum se uhvatio za džep! Žuti karton za Bareira, koji je ispred sudije oštro startovao na fudbalera Lacija Milinkovića-Savića.

 

 

20:40 - Upravo se intoniraju himne

20:01 - Podsetimo, najbolji strelac u istoriji Srbije, Aleksandar Mitrović je na tri dosadašnje utakmice protiv Luksemburga postigao šest golova, na svakom meču po dva! Sjajan učinak Mitrogola!

 

 

19:51 - U prvom meču dana u našoj grupi Republika Irska je kao gost pobedila Azerbejedžan sa 3:0 i to joj je prvi trijumf u ovim kvalifikacijam! 

 

 

19:02 - Veliki hendikep za srpski tim i selktora Dragana Stojkovića je što štoper Fiorentine Nikola Milenković, prema preporuci lekara neće igrati protiv Luksemburga!

 

 

19:00 Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti tekstualni prenos sa meča Luksemburg - Srbija.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pancevac

pre 2 godine

Radonjic odigrao sacuvaj me boze, katastrofa! Ne bi ga stavio ni u neki tim iz nase regionalne lige. Ne znam sto stalno potenciraju na njega kad je antitalenat za fudbal.

Žigolo

pre 2 godine

Ala smo mi fudbalska sila, slavimo što smo jedva pobedili jedan Luksemburg, protiv kojeg smo nekada pravili dobru gol razliku, kao da smo u najmanju ruku pobedili Brazil ... O samoj igri je izlišno trošiti reči ...

Croatan indians

pre 2 godine

DNA ANALIZA Američki znanstvenici tvrde: Croatan indijanci i hrvatskog su podrijetla!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17