• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2021

23:11

ČEFERIN SE OGLASIO NAKON SKANDALA NA ŽREBU! Greška nije bila LJUDSKA, IZVINJAVAMO se!

Fudbal

ČEFERIN SE OGLASIO NAKON SKANDALA NA ŽREBU! Greška nije bila LJUDSKA, IZVINJAVAMO se!

Podeli vest

Aleksander Čeferin, prvi čovek UEFA, oglasio se nakon skandala i greške na žrebu za Ligu šampiona

Velika greška dogodila se UEFA na žrebu za osminu finala Lige šampiona. Po pravilima, Viljareal nije smeo da megdan Mančester junajtedu i Real Madridu, ostalo je šest klubova u opticaju, ali je nekim čudom Žuta podmornica izvukla Crvene đavole...

I na snimku žreba jasno se vidi da je iz ćase na kojoj je stajalo Junajtedovo ime uzeta kuglica. Andrej Aršavin koji je izvlačio bio je pogubljen u momentu, ali je žreb nastavljen. Ipak, nakon nekog vremena sve je "poništeno", a kasnije i ponovljeno. 

- Kada sam dobio informaciju da je nešto pošlo po zlu sa softverom koji kosristimo, istog momenta smo organizovali sastanak. Nisam bio prisutan, ali sam bio na telefonu, razgovarao sa belžnicima i ljudima odgovornim za softver. Predložili su da se žreb ponovi jer nisu bili sigurni kada se greška dogodila... Greška postaje greška onda kada se ne ispravi. Naša odluka je bila da budemo transparentni i ništa ne krijemo - rekao je Čeferin. 

Pobesneli su u taboru Real Madrida kada su umesto Benfike sa kojom ih je spojio prvobitni žreb, na ponovljenom izvukli najtežeg mogućeg rivala - Pari Sen Žermen. Liverpul je umesto Salcburga iz druge dobio Inter, a situacija se komplikuje iz dana u dan. 

Foto: reuters

- Rano je da prestane da se priča o konkretnim posledicama, ovo nam je bio nauk za budućnost, objektivno greška je Uefina. Bez obzira na to što je softver zakazao, mi smo organizatori. Ne smemo toliko zavisiti od tehnologije i informisaćemo javnost o novim merama. Izvinjavamo se svima za to što se desilo. Ali kao što rekoh, greške se dešavaju, ali ova nije bila ljudska već tehnološka greška - objasnio je Čeferin. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija