• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2022

08:42

SERGEJ SUROVO ISKREN: PIKSI NAM JE UŠAO U GLAVU, A MUSLIN MI JE TOTALNO NEBITAN! Milinković-Savić progovorio i o Tumbakoviću!

Starsportphoto

Fudbal

SERGEJ SUROVO ISKREN: PIKSI NAM JE UŠAO U GLAVU, A MUSLIN MI JE TOTALNO NEBITAN! Milinković-Savić progovorio i o Tumbakoviću!

Podeli vest

Sjajni vezista Lacija i reprezentativac Srbije, Sergej Milinković Savić na početku ove godine govorio je o prethodnoj, ali i nekim ranijim koje su obeležile njegovu karijeru

U najuspešnijim kvalifikacijama naše reprezentacije u novijoj istoriji, popularni SMS je bio nezamenjiv član startne postave i propustio je samo jednu utakmicu. Selektor Dragan Stojković Piksi je Milinković Saviću slobodu u igri i to se pokazalo kao sjajan potez...

- Došao je novi šef i namestio stvari onakvima kakve je trebalo da budu i godinama unazad. Posle se to sve pokazalo na terenu. Zna se koliko je veliki fudbaler bio, a takav je i sada u trenerskom poslu. Kada je preuzeo reprezentaciju u martu, namestio nas je baš kako treba. Od prvog dana smo znali šta želimo. Prvog dana je rekao koji nam je konačani cilj, pa tek onda: ’Dobar dan i dobro došli u Pazovu’. Na kraju je sve ispalo kako treba i uspeli smo da uradimo to što smo zacrtali u martu. Nije mala stvar -  kaže Sergej Milinković Savić za Mozzart Sport i dodaje:

Foto: Starsportphoto

 

- Taktički i tehnički tu nema velikih promena, ali mislim da nam je ušao u glavu. Baš zato što je bio veliki fudbaler i što nas razume. Zna kako je bilo kada je on bio igrač i kako to sve treba danas da izgleda. Na primer, kada se dođe u Pazovu, imamo pravi odnos na relacijama trener – igrači ili Savez – igrači. Tu je on dosta stvari promenio. Kada kao igrač dođeš u Pazovu, želiš da se osećaš kao bitan šraf reprezentacije što ranije nije bio slučaj. On je to namestio i to nama mnogo znači. Lepo ti je. Jedva čekaš da dođeš, jer znaš kakva su bila prethodna okupljanja sa njim. Sada ne možemo da dočekamo da odemo tamo i da se sakupimo. To je ono što je Piksi najviše promenio, a taktički i tehnički nema tu šta mnogo da se menja. Samo je do glave

Upitan je SMS šta je bio problem sa Muslinom koji ga nije pozivao kada je blistao u klubu 2017. godine? 

- Tad sam imao najbolju sezonu u klubu, a nije me bilo u reprezentaciji. Ako ćete iskreno, ne bih se vraćao na tu temu i da se sada o tome piše. To mi je sada totalno nebitno. I on kao čovek mi je totalno nebitan. Znam šta je bilo i znam da sam 100 odsto u pravu. Ne bih želeo da se vraćamo na tu temu, pa da sada to svi prepišu, pa da se vodi neka polemika, komentariše... To je bilo pre mnogo godina i više nije bitno. Gledajmo unapred!

Foto: Starsportphoto

 

A prethodni selektor Ljubiša Tumbaković imao je teoriju da Sergej i Tadić ne mogu da igraju zajedno?!

- Pokazalo se da možemo i da ide kako treba. Samim tim što smo se plasirali na Mundijal, potvrdilo se da možemo. E sad, ne bi bilo u redu da komentarišem odluke bivših selektora jer svaki trener ima svoju viziju i svoje razmišljanje. Svako od nas drugačije vidi fudbal. Nemam prava na to da komentarišem izbor trenera.

Foto: reuters

 

Sada sve deluje idilično. Igrate fudbal u kojem uživate...

- Da, vidi se to. Non-stop nam to i Mister govori. U fudbalu je najbitnije kreirati šanse, a onda će da dođu i golovi. Ne možeš da daš gol ako ne stvaraš šanse. To nam selektor Stojković ponavlja svaki put. Naravno, to nije uvek lako uraditi. Imaš utakmice gde ne stvoriš šansu, završi se 0:0 i ideš kući nezadovoljan. Mi smo u ovom ciklusu stvorili nenormalno puno prilika. Ne znam tačan broj... Selektor nam je jednom prilikom u Pazovi pokazao svaku šansu koju smo stvorili. Meni lično odgovara fudbal koji Stojković neguje, jer se stalno igra unapred! Možemo dosta daleko da doguramo što smo pokazali i u teškoj grupi sa Portugalcima. Mislim da o prolasku grupe ne treba ni da razmišljamo. To se očekuje i podrazumeva. A onda kasnije da vidimo ko će biti rivali i da doguramo što dalje - rekao je Sergej Milinković-Savić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17