• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2022

07:08

ARSENAL, JUVE ILI NEKO TREĆI? Vlahovića svi žele, a evo kako bi se gde snašao golgeter Fiorentine

Reuters

Fudbal

ARSENAL, JUVE ILI NEKO TREĆI? Vlahovića svi žele, a evo kako bi se gde snašao golgeter Fiorentine

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović je jedan od najtraženijih fudbalera na transfer pijaci ove zime, a ostalo je još nešto manje od dve nedelje šanse da u januaru promeni sredinu

Vlahović sa 17 postignutih golova u Seriji A ove sezone deli prvo mesto na listi strelaca sa Ćirom Imobileom, a s obzirom na to da nije želeo da produži ugovor sa Fiorentinom koji ističe za 18 meseci, dao je jasan znak zainteresovnaim klubovima da krenu po njega.

Pred srpskim golgeterom je nekoliko mogućnosti, a u nastavku vam predstavljamo klubove u kojima bi mogao da nastavi karijeru.

Fiorentina

Počećemo sa "violom", pošto je i dalje realno da do prodaje možda ne dođe ove zime. Takav epilog bi svakako odgovarao Vlahoviću koji je uigran i upoznat sa zahtevima u Firenci, pa nema sumnje da bi sa lakoćom nastavio da rešeta mreže i u prolećnom delu sezone.

Arsenal

Prvi kandidat za dovođenje Vlahovića ovih dana je Arsenal, koji je već i slao ponude za Srbina. Prvo se pisalo da su "tobdžije" spremile paket od 180 miliona evra za centarfora Fiorentine, a potom i da su na "Artemio Franki" poslale ponudu u koju su uključene velike pare i Lukas Toreira.

Ukoliko pređe na "Emirejts", Vlahović bi odmah postao udarna igla, pošto je Pjer-Emerik Obamejang otpisan, a Aleksandr Lakazet bi mu bio zamena.

Foto: Reuters/David Klein

Obamejang je "bivši" u Arsenalu

Juventus

Takođe, pri vrhu liste potencijalnih sledećih klubova Vlahovića, nalazi se torinska "stara dama". Juventus je već mesecima klub koji se ne libi da pokaže da najviše od svih u svojim redovima želi nekadašnjeg fudbalera Partizana, ali Fiorentina se trudi svim silama da odbije "bjankonere" zbog velikog rivalstva.

Ako bi na kraju došlo do transfera u Juve, Vlahović bi verovatno odmah bio prvi špic kluba, pošto tu poziciju trenutno dele Alvaro Morata i Mojze Ken, a obojica su na pozajmici. Prema tome, nema sumnje da bi u Torinu prednost dali proverenom golgeteru koji je potpuno njihov igrač.

Totenhem

Dolaskom Antonija Kontea na klupu "pevaca", Vlahović je postao jedna od prvih želja Totenhema. Međutim, pitanje je koliko bi Dušanu bilo pametno da pređe u londonski tim, pošto je najbolji igrač i kapiten trenutno glavni špic, a to je naravno legenda kluba Hari Kejn.

Foto: Starsportphoto

Hari Kejn je neprikosnoven u Totenhemu

Atletiko Madrid

Madridski Atletiko je jedini tim koji je prošlog leta poslao zvaničnu ponudu za srpsku gol-mašinu. Međutim, nju Fiorentina tada nije prihvatila, pa "jorgandžije" sada iz prikrajka prate situaciju, pošto nisu u prvom redu favorita za dovođenje Vlahovića.

Ukoliko dođe do preokreta i Srbin na kraju završi na "Vanda Metropolitanu", konkurencija za mesto u timu bi mu pre svega bio Luis Suarez, a potom i Antoan Grizman, Žoao Feliks, Anhel Korea i Mateus Kunja.

Borusija Dortmund

"Milioneri" trenutno nisu među prvima u redu koji žele Vlahovića, pošto u svojim redovima imaju verovatno jedinog traženijeg fudbalera na svetu, Erlinga Halanda. Međutim, svesni su u Dortmundu da će Norvežanin teško ostati na "Signal Iduna Parku", pa se spremaju za život posle njega, a "Vlahogol" bi bio idealna zamena.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland slavi jedan od mnogobrojnih golova

Ako bi Vlahović pojačao Borusiju dok je još Haland tu, jasno je da se ne bi naigrao, ali ako bi u Nemačku stigao po odlasku prvog centarfora, mogao bi da nastavi gde je Norvežanin stao.

Ostali

Takođe, postojale su neke spekulacije da su za Vlahovića zainteresovani i Barselona, Pari Sen Žermen ili Mančester junajted, ali takve informacije nisu potvrđene. Mada, ukoliko bi bile istinite, nema sumnje da bi Vlahoviću prijali i prelasci u takve timove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17