• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2022

16:31 >> 17:07

SJAJNE VESTI ZA SRPSKI FUDBAL! Vicešampion naredne sezone može u LIGU EVROPE!?

Starsportphoto

Fudbal

SJAJNE VESTI ZA SRPSKI FUDBAL! Vicešampion naredne sezone može u LIGU EVROPE!?

Podeli vest

UEFA objavila pravilnik za narednu sezonu, Srbija bi mogla ozbiljno da profitira zbog Lige konferencija

Kao i prethodne sezone, Srbija će i naredne imati četiri predstavnika na međunarodnoj sceni. Superliga Srbije će imati jedan klub u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri za Ligu konferencija, ali bi ukoliko jedan od favorita osvoji Ligu konferencija vicešampion naše zemlje išao u kvalifikacije za Ligu Evrope! 

Matematika je vrlo prosta. Osvajač Lige konferencija ima automatsko mesto u Ligi Evrope za narednu sezonu. Međutim, ukoliko taj klub obezbedi plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili kvalifikacije za Ligu šampiona onda će jedno mesto u Ligi Evrope biti upražnjeno. Upravo tu uskače Srbija kao prva liga ispod "crte".

Recimo, ukoliko bi Ligu konferencija osvojila Roma, a četa Žozea Murinja u Italiji zauzme prva od četiri mesta osvajač kupa ili vicešampion Superlige ići će u  kvalifikacije za Ligu Evrope budući da je Srbija 16. zemlja na UEFA rang listi. 

Foto: Tanjug/AP

U toj varijanti raspored srpskih klubova za narednu sezonu bi bio ovakav: prvak države bi išao u kvalifikacije za Ligu šampiona, osvajač Kupa ili vicešampion Superlige (ako šampion uzme duplu krunu) u borbu za Ligu Evrope, a dva naredna kluba na tabeli bi se borila za Ligu Konferencije. Ipak, tu nije kraj pošto bi klub koji ide u Ligu Evrope krenuo u kvalifikacije tek od treće runde! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija