• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.04.2022

15:15

BILIĆ IZNERVIRAO HRVATE: Nismo favoriti u Kataru, ali niko ne želi da igra protiv nas!

Fudbal

BILIĆ IZNERVIRAO HRVATE: Nismo favoriti u Kataru, ali niko ne želi da igra protiv nas!

Podeli vest

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić iznervirao je komšije

Slaven Bilić kaže da selekcija Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Kataru teško ponoviti rezultat sa prethodnog iz Rusije, kada je bila druga na svetu. 

- Biće teško. Nismo favoriti. Favoriti su uvek isti: Španija, Brazil i Nemačka. Zatim dolaze Engleska, Portugal, Argentina i možda Hrvatska - rekao je 53-godišnji Bilić u intervjuu za špansku Marku, prenosi agencija Hina.

Hrvatska nije favorit

Bilić nije pomenuo aktuelne šampione sveta, reprezentaciju Francuske koja je 2018. godine u finalu pobedila Hrvatsku sa 4:2.

- Možemo da budemo iznenađenje. Jedna stvar koju sigurno znam, nakon što sam šest godina bio selektor reprezentacije, jeste da niko ne želi da igra protiv nas.

Bilić je vodio Hrvatsku od 2006. do 2012. godine, a zatim je bio na klupi moskovske Lokomotive, Bešiktaša, Vest Hema, Al-Itihada, Vest Bromvič Albiona i kineskog prvoligaša Peking Guana sa kojim je prekinuo saradnju 8. januara. Hrvatska će pod vođstvom Zlatka Dalića igrati na Svetskom prvenstvu u grupi sa Belgijom, Marokom i Kanadom.

Foto: Tanjug

Luka Modrić

- Naša sadašnja ekipa je mešavina iskusnih igrača koji su već napravili neverovatan posao u Rusiji i jako mladih igrača koji doprinose energijom i kvalitetom. Neću reći da imamo najbolju sredinu terena, ali ne vidim nijednu drugu koja bi bila bolja od naše sa Modrićem, Kovačićem i Brozovićem. To je, po meni, velika snaga ove ekipe.

On je naveo da su 36-godišnji Luka Modrić, 27-godišnji Mateo Kovačić i 29-godišnji Marcelo Brozović "iskusni, kvalitetni i kompletni igrači".

Odlični su u odbrani, u organizaciji napada i držanju lopte. Niko nije bolji od njih - naglasio je Bilić.

Niko ne želi protiv nas

Po njegovom mišljenju, Hrvatska će zavisiti o toga kako će odigrati odbranu.

- Otkako se Mandžukić oprostio imamo problema sa napadačima. Nemamo 'devetku'. Naš napad, osim Kramarića i Perišića, nije na nivou naše sredine terena, ali je za malu zemlju poput naše teško naći igrače za takav nivo - rekao je Bilić koji je vodio Hrvatsku u 65 utakmica.

Foto: Reuters

 

Bilić je rekao da Hrvatska, zemlja sa oko četiri miliona stanovnika, nema dovoljno novca za razvoj mladih igrača u klubovima. Dodao je i da u Hrvatskoj među igračima postoji zajedništvo a takođe i nadmetanje.

- U Hrvatskoj imaš osećaj da ako radiš stvari dobro, da će svi pričati o tome. I takođe, radiš li loše, da će čitava zemlja pričati o tome. To unosi odgovornost i čini te spremnim, jako motivisanim i konkurentnim - zaključio je Bilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17