• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.08.2022

15:29

KAKAV PREOKRET! Sada će svi želti u Junajted! Ilon Mask se šalio, ali MILIJARDER KUPUJE POSRNULOG ENGLESKOG GIGANTA?!

Reuters/David Klein

Fudbal

KAKAV PREOKRET! Sada će svi želti u Junajted! Ilon Mask se šalio, ali MILIJARDER KUPUJE POSRNULOG ENGLESKOG GIGANTA?!

Podeli vest

Britanski milijarder Džim Retklif zainteresovan je za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajted, izjavio je njegov potparol za londonski dnevnik Tajms

Njegovo interesovanje da kupi jedan od najtrofejnijih engleskih klubova probudilo se nakon što je objavljeno da je istu nameru iskazao najbogatiji čovek sveta Ilon Mask, a potom u poruci na Tviteru objasnio da je to bila samo šala i da nema nameru da investira u sport!



Američka porodica Glejzer, koja je većinski vlasnik Mančester junajteda, našla se pod pritiskom javnosti, jer je klub očajno započeo novu sezonu i nalazi se na poslednjem mestu Premijer lige bez ijednog boda nakon dva odigrana kola. Blumberg je objavio da su Glejzeri spremni da prodaju manjinski udeo, čime bi se otvorila vrata za ulazak Retklifa u vlasničku strukturu kluba.

- Ako je klub na prodaju, Džim je svakako potencijalni kupac. Ako je tako nešto moguće, zainteresovani smo za razgovor o dugoročnom vlasništvu- izjavio je Retklifov potparol.

Foto: Tanjug/AP

 



Glejzeri su izloženi intenzivnim kritikama zato što nisu dovoljno uložili u ekipu ni u stadion Old Traford. Mančester junajted je već pet godina bez trofeja, a dug kluba je porastao na oko 496 miliona funti. Retklif, koji je na čelu hemijske kompanije INEOS, rodom je iz Mančestera i dugogodišnji je navijač kluba.

- Tu se ne radi o tome je li neko potrošio novac ili nije. Džima zanima ono što može da bude učinjeno odmah, znajući koliko je klub važan za grad, i veruje da je ovo pravo vreme za resetovanje- dodao je milijarderov potparol.

Ratklif je bio jedan od mogućih kupaca londonskog Čelsija, nakon što je fond Romana Abramoviča bio prisiljen na prodaju, ali je klub završio u rukama investicione grupe na čelu sa Todom Boelijem.
Mančester je prošlu sezonu završio na šestom mestu i ostao bez nastupa u Ligi šampiona. U klub je za glavnog trenera doveden Erik Ten Hag iz Ajaksa, ali Holandjanin je loše započeo svoju eru na klupi, sa dva poraza i šest primljenih golova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija