• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2022

20:43 >> 22:55

KOSTIĆ I VLAHOVIĆ GLEDALI MBAPEOV ŠOU U PARIZU! Sveci posle DRAME srušili Juventus! Real pobedom krenuo u odbranu trona! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

KOSTIĆ I VLAHOVIĆ GLEDALI MBAPEOV ŠOU U PARIZU! Sveci posle DRAME srušili Juventus! Real pobedom krenuo u odbranu trona! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Juventus sa 2:1 (2:0) u prvom kolu grupne faze Lige šampiona

Meč u Parizu između Pari Sen Žermena i Juventusa označen je kao derbi prvog kola grupne faze Lige šampiona, a fudbaleri Svetaca i Stare dame potpuno su opravdali očekivanja. Atomski fudbal, turbo fudbal dostojan evropske elite. Ipak, nakon 90 minuta nisu obe ekipe mogle da slave, a PSŽ bio je bolji za jedan gol - 2:1 (2:0)! 

Juventus je "sporo" ušao u utakmicu i to je skupo koštalo Staru damu. Pari Sen Žermen je poveo posle samo pet minuta nakon sjajne akcije Nejmara i Kilijana Mbapea. Francuz je iskoristio savšreno dodavanje iza linija, šutirao iz prve i matirao Matiju Perina. 

Tek što su se Italijani konsolidovali na semaforu je već pisalo 2:0, a strelac ponovo Mbape. Sada je PSŽ prošao po drugoj strani, Ašraf Hakimi je poslao loptu na 10 metara od gola, a francuski reprezentativac preciznim udarcem osigurao je bodove Svecima na Parku prinčeva. Pokušao je Masimilijano Alegri izmenama da promeni tok meča. 

Foto: Tanjug/AP

Na teren je ušao Veston Mekeni, a mladi američki fudbaler je posle samo sedam minuta smanjio prednost Pari Sen Žermena. Ipak, nije Mekeni glavni "krivac" za gol već je to srpski reprezentativac Filip Kostić koji je u svom debiju u Ligi šampiona u dresu Juventusa upisao asistenciju i kao na tacni poslužio Amerikanca

U istoj grupi je Benfika opravdala ulogu favorita i teže nego što se očekivalo došla do pobede nad Makabi Haifom. Zvezdin "dželat" se pokazao kao tvrd u Lisabonu, do 50. minuta je četa Baraka Bahara odolevala Portugalcima, a onda je usledio blickrig i dva gola za četiri minuta. Prvo Rafa Silva, a potom je konačan rezultat posavio Aleks Grimaldo - 2:0!

Foto: Tanjug/AP

Real Madrid je pobedom krenuo u pohod na odbranu evropskog trona. Kraljevski klub je bio neprepoznatljivo bled u prvom poluvremenu, povredio se i Karim Benzema, ali je u 56. minutu otpor žilavog Seltika uspeo da slomi Vinisijus Žunior. Potom je mrežu rivala pogodio Luka Modrić, a za kraj golgeterski post je prekinuo Eden Azar - 0:3! U istoj grupi, Šahtjor je iznenadio RB Lajpcig i slavio sa 1:4 usred Nemačke. 

UŽIVO:

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

92. minut - GOOOOOOOOOOL! Mančester siti postiže i četvrti gol u Andalziji! Građani su pregazili Sevilju sa 0:4 i utisak je u laganom ritmu! 

85. minut - Debakl RB Lajpciga, sada je mrežu Bikova pogodio Lasana Traore i potvrdio trijumf Šahtjora u Nemačkoj - 1:4!

78. minut - GOOOOOOOOL! Šahtjor je na pragu senzacije u Lajpcigu! Ukrajinci imaju dva gola prednosti na desetak minuta do kraja, mrežu Bikova pobodio je Midik - 1:3!

77. minut - Debakl Seltika u Dablinu... Real Madrid sada vodi 3:0, a u svoj golgeterski post prekinuo je Eden Azar!

73. minut - Nakon furioznog početka drugog poluvremena, tempo širom Evrope je "opao" i već desetak minuta nema akcije. 

Foto: Tanjug/AP

67. minut - HALANDOV TEROR SE NASTAVLJA! Napadač Mančester sitija već je postigao deset golova u Premijer ligi, a sada je upisao i drugi na prvom meču u Ligi šampiona u dresu Građana na gostovanju Sevilji - 0:3!

61. minut - Real je slomio otpor Seltika i u roku od pet minuta sa dva gola rešio pitanje pobednika. Strelac - Luka Modrić - 0:2!

60. minut - Ponovo vodi Šahtjor i ponovo je strelac Šved! Ukrajinci su "sa centra" organizovali sjajnu akciju i došti do vođstva na RB Areni u Lajpcigu - 1:2!

58. minut - GOOOOOOOOOL! Mančester siti sada ima veliku prednost protiv Sevilje! Strelac za Građane je Fil Foden - 0:2!

57. minut - Nerešeno je u Lajpcigu! Uspeva RB da dođe do izjednačenja, Mohamed Simakan se najbolje snašao u gužvi u srcu šesnaesterca i poravnao rezultat U Nemačkoj - 1:1!

Foto: Tanjug/AP

56. minut - Stiže kazna za Seltik... Real Madrid vodi u Škotskoj, a strelac je Vinisijus Žunior posle asistencije Valverdea - 0:1!

54. minut - Razigrala se Benfika u drugom poluvremenu i već je 2:0, gol je postigao Aleks Grimaldo - 2:0!

53. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo je nada za Juventus! Rezervista Veston MeKeni je strelac, a asistenciju beleži Filip KOstić! Srpski reprezentatativac je poslao sjajnu loptu, Amerikancu nije bilo teško da matira Donarumu - 2:1!

52. minut - GOOOOOOOOOOL! Benfika vodi protiv Makabi Haife, a strelac je Rafa Silva. Portugalci su napokon uspeli da slome otpor gostiju u Lisabonu i sada se lakše diše - 1:0!

50. minut - Deluje neverovatno, ali je Seltik daleko opasniji rival u duelu Škota sa Real Madridom. Ipak, domaća ekipa za sada ne uspeva da naplati bolju igru u napadu - 0:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

42. minut - Visi i treći gol na Parku prinčeva! Pari Sen Žermen je mnogo bolji u prvom poluvremenu od Juventusa, čini se da fudbaleri Stare dame jedva čekaju odmor kako bi se konsolidovali - 2:0!

Foto: Tanjug/AP

40. minut - GOOOOOOOOOL! Poravnava Milan rezultat u Salcburgu, a strelac je Aleksis Salemakers - 1:1!

32. minut - Velika šansa u Lisabonu! Mogla je Benfika da povede protiv Makabi Haife preko Rafe Silve, ali je Portugalac očajno šutirao ka golu Izraelaca... Ostaje 0:0!

28. minut - Kiša golova širom Evrope... Noa Okafor je proturio loptu kroz noge Pjeru Kulaluu, a potom šutirao ispod Majka Manjana! Salcburg vodi protiv Milana na svom terenu - 1:0!

23. minut - CRNO SE PIŠE JUVENTUSU! Ponovo je Kilijan Mbape strelac, a sada je u ulozi "arhitekte" bio Ašraf Hakimi. Tunišanin je bez greške proigrao Francuza kom nije bilo lako da pcepa mrežu Stare dame - 2:0!

 

 

21. minut - GOOOOOOOOL! Ne igra Mančester siti previše ofanzivno na Ramon Sančez Pishuan stadionu, ali je i to dovoljno za vođstvo protiv Sevilje. Kevin De Brujne je sjajno prošao po strani, proigrao Halanda, a Norvežanin je imao lagan zadatak da iz peterca pogodi mrežu domaćih - 0:1!

16. minut - GOOOOOOOL! Au kakav kiks golmana RB Lajpciga... Peter Gulači se poigravao, loptu mu je na sredini terena ukrao Šved, a onda rutinski sa 30ak metara pogodio praznu mrežu! Šahtjor vode u Nemačkoj - 0:1!

12. minut - Imao je Luka Modrić dobru priliku na Seltik parku, ipak, Džo Hart je sjajno intervenisao i zaustavio udarac hrvatskog reprezentativca - 0:0!

9. minut - Velika šansa za Olivijea Žirua da donese prednost Milanu u Salcburgu! Rosoneri su bili vrlo blizu gola, ali je francuski napadač loše zahvatio loptu, ostaje 0:0!

5. minut - GOOOOOOOOOOOL! Pari Sen Žermen vodi na Parku prinčeva protiv Juventusa. Kilijan Mbape je vešto izbegao ofsajd zamku, iskoristio sjajno dodavanje Nejmara, a golman Stare dame Matija Perin nije imao nikakve šanse - 1:0!

 

 

1. minut - Utakmice su počele!

 

GRUPA E

Dinamo - Čelsi 1:0 (1:0)
Oršić 13

Salcburg - Milan  1:1 (1:1)
Okafor 28 - Salemakers 40

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA F

Seltik - Real 0:2 (0:2)
Vinisijus 56, Modrić 60, Azar 77

Lajpcig - Šahtjor 1:4 (0:1)
Simakan 54 - Šved 16, 60, Midik 76, Traore 85

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA G

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)
Rojs 34, Gereiro 42, Belingem 83

Sevilja - Mančester Siti 0:4 (0:1)
Haland 21, 67, Foden 57, Dijas 92

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA H

PSŽ - Juventus  2:1 (2:0)
Mbape 6, 23 - Mekeni 53

Benfika - Makabi 2:0 (0:0)
Rafa Silva 51, Grimaldo 54

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

20:45 - Dobro došli u lajv prenos utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona! Sve detalje sa stadiona širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija