• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

15.09.2022

09:00

INTERVJU NIKOLA MILENKOVIĆ, SRPSKI FUDBALER: S Piksijem možemo sve! (VIDEO)

Informer

Fudbal

INTERVJU NIKOLA MILENKOVIĆ, SRPSKI FUDBALER: S Piksijem možemo sve! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković uvek je smiren, donosi neverovatnu energiju i uliva ludačko samopouzdanje. Neverovatno je kako vas ubedi u ono što priča, 1.000 posto verujete da ste najbolji, kaže defanzivac Fiorentine Nikola Milenković

Piksi je vizionar, čovek sa ludačkom energijom i nesagledivim samopouzdanjem. Kad nas on predvodi, možemo svakog da pobedimo, poručuje Nikola Milenković za Informer.

Štoper Fiorentine veruje da reprezentacija Srbije može da napravi zapažen rezultat na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, a da je prolazak iz grupe najmanje čime bi se "orlovi" zadovoljili.
Ambicije

Prvi cilj da prođemo grupu, to želimo svi, to želi cela Srbija i to je najmanje čime bismo se zadovoljili


Poručuje da će se Srbija isprsiti pred Brazilom na startu Mundijala i pokušati da ga sruši kao Portugal u Lisabonu.

Dokle mogu "orlovi" na SP, šta je zdrava ambicija?

- Prvi cilj je da prođemo grupu, to želimo svi, to želi cela Srbija. Neće biti lako, ali sa verom u sebe, sa igračima koje imamo i selektorom, to je najmanje čime bismo se zadovoljili.

Dragan Stojković Piksi je nedavno dolazio u Firencu da obiđe vas koji igrate u Fiorentini. Možeš li da nam otkriješ šta vam je rekao?

Želimo trofej u Ligi konferencija

 

 Kakve su ambicije Fiorentine u ovoj sezoni?
- Da odigramo bolje nego prošle sezone, a to znači da uđemo u prvih šest na tabeli Serije A. Imamo i Ligu konferencija, koja nam je važna.
Mnogi su u početku potcenjivali Ligu konferencija kao trećerazredno UEFA takmičenje, a onda smo videli koliko je trofej značio Žozeu Murinju prošle sezone. Je l' vam to motiv više?
- Upravo tako. Vidi se i ove sezone koliko je navijačima Rome značio taj uspeh, vratio se ogroman entuzijazam. Svaki trofej je važan da bi klub rastao, a mi želimo da idemo do kraja u Ligi konferencija i da je osvojimo.



- Bili smo na večeri, pričali na mnoge teme, ali ne previše o Mundijalu. On je uvek smiren, donosi neverovatnu energiju i uliva ludačko samopouzdanje.

Na koji način, kako mu to polazi za rukom?

- Sećam se sastanka pre utakmice s Portugalom u Lisabonu, posle kojeg izlazite puni vere u sebe i razmišljate da nema šanse da vas Portugal pobedi. Neverovatno je kako vas ubedi u ono što priča, 1.000 posto verujete da ste najbolji. Kad smo igrali s Portugalom 2:2 u Beogradu, on je ušao u svlačionicu i smireno rekao: "Ne brinite, momci, idemo u Lisabon da ih pobedimo tamo gde ih najviše boli." Tako je i bilo. Čovek je vizionar, optimista, pozitivac i poseduje nesagledivo samopouzdanje.

Foto: Informer

 



Od žreba grupa priča se o osveti Švajcarcima, ali možemo li rezultatski da se osvetimo Brazilu, koji nas je takođe savladao u Rusiji?

Najlepše je u Firenci

 

Čitavog leta se spekulisalo o tvom odlasku iz Fiorentine, dovođen si u vezu sa mnogim italijanskim i engleskim klubovima, a na kraju si ostao. Šta je bilo prelomno da produžiš ugovor?
- Pričao sam mnogo sa upravom i porodicom prethodnih meseci i odluka koju sam doneo bazira se na ambicijama kluba, koje su veoma visoke. To se vidi i po dovođenju kvalitetnih igrača, ali i građenju najlepšeg sportskog centra u Evropi i želji kluba da napravi iskorak. Ostanak trenera Vinćenca Italijana i stil koji on forsira takođe su mi bili veoma važni prilikom odlučivanja.

 



- Zapala nam je nezgodna grupa. Moramo da idemo korak po korak, a Brazil je prvi. To je veoma važna utakmica, jer je bitno kako ćemo da otvorimo turnir. Brazil je velesila, ali mi smo pokazali da nemamo strah ni od koga. Na Brazil idemo uzdignute glave i da se isprsimo, idemo da napravimo veliki rezultat.

Znači definitivno možemo da se nadamo pobedi nad Brazilom?

- Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. Gubili smo u Lisabonu, pa preokrenuli. Protiv Brazila ćemo da odigramo isto kao protiv Portugala. Nema razloga da bilo šta menjamo i da odigramo ispod tog nivoa.

 


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija