• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

11:51

STOJKOVIĆ ZNA ŠTA NACIJA ŽELI: Navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal! Velika su očekivanja, to vidimo na svakom koraku!

Starsportphoto©

Fudbal

STOJKOVIĆ ZNA ŠTA NACIJA ŽELI: Navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal! Velika su očekivanja, to vidimo na svakom koraku!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, pričao je o srpskim navijačima pred Mundijal u Kataru, pa kaže da Srbi dobro poznaju fudbal i očekuju vrhunske rezultate

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. 

Velika očekivanja navijača

Nema sumnje, navijači od Orlova očekuju bar polufinale na Mudijalu, mada selektor i fudbaleri spuštaju loptu.

- Fudbal se u Srbiji doživljava vrlo emotivno i to je često dobro. Velika očekivanja su navijača, to vidimo na svakom koraku. Od Terazija, gde se skupljaju sličice, pa do razgovora s običnim svetom na svakom mestu u Srbiji. Imamo obavezu prema sebi, da svaki trening odradimo vrhunski, da priprema meča bude na istom nivou, da poštujemo rivala koji je ispred nas, ali najviše sebe. Učinićemo sve da ih ne izneverimo. Najbolje osećamo i znamo šta žele da vide u Kataru i da pročitaju u vašim novinskim izveštajima - rekao je u intervjuu za "Novosti" selektor Dragan Stojković.

Foto: ATAIMAGES

Dragan Stojković

Objasnio je selektor i razlog zbog kojeg u svaku utakmicu ulazi sa mentalitetom: "U čemu je problem, pa pobedićemo".

- Pa, to je ono o čemu vam pričam... Imamo sreću da navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal. Da su nam reprezentativci u najvećim klubovima. Zato nacija i očekuje vrhunske rezultate. Plasman na Mundijal, pa u A diviziju Lige nacija to zaista i jeste. I igrači su zbog vere u uspeh i zato što su izuzetna grupa profesionalaca i ljudi shvatili da je taj cilj moguć. A ovde se stvarno nije stiglo tako što smo konstantno pritiskali kočnicu. 

Foto: Starsportphoto

 

Stojković kaže da igrače nikada nije direktno pitao kako ga doživljavaju i šta im znači ono što je napravio.

- I  ne volim da pričam o tome. Meni je najvažnije da im veru u uspeh, pobedu, plasman na veliko takmičenje prenesem i usadim u glavu. Da razumeju koliko zaista znaju sport koji vole i od kojeg žive. Kada sam posle Lisabona i pobeda nad Portugalijom i Norveškom shvatio da sam uspeo, srce mi je bilo puno i znam da smo na dobrom putu - poručio je selektor Srbije.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija