• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

21.10.2022

11:00

BIVŠI PRVI ČOVEK ZAGREBAČKOG DINAMA DIVI SE SELEKTORU "ORLOVA"! Zdravko Mamić: Piksi će  napraviti čudo u Kataru!

printscreen

Fudbal

BIVŠI PRVI ČOVEK ZAGREBAČKOG DINAMA DIVI SE SELEKTORU "ORLOVA"! Zdravko Mamić: Piksi će napraviti čudo u Kataru!

Podeli vest

Dragan Stojković ima šampionski gen, koji ga je krasio i kao igrača, pa se ne bih iznenadio da na Svetskom prvenstvu napravi veliki rezultat, poručuje Zdravko Mamić

Bivši predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ubeđen je da će selektor Srbije Dragan Stojković Piksi napraviti veliki rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru

- Dragan Stojković ima šampionski gen, koji ga je krasio i kao igrača, pa se ne bih iznenadio da na Svetskom prvenstvu napravio veliki rezultat - poručuje Zdravko Mamić u razgovoru za Informer.

On nije štedeo reči hvale za selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića
Mamić otkriva da Piksija ustvari nikad nije upoznao, ali je pratio njegovu igračku karijeru i uvek mu se divio kao velikom šampionu.

ROĐENI POBEDNIK

Prema Mamićevim rečima, ljudi sa šampionskim karakterom, kakav poseduje Piksi, stvoreni su za velika dela 
- Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Poseduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura - jasan je Mamić.

Godinama je fudbalska reprezentacija Srbije imala problem i nije mogla da se nosi ni sa prosečnim selekcijama, a godinama je imala igrače koji stu nastupali u vrhunskim klubovima iz najjačih evropskih liga. 

Foto: BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/MO

Zdravko Mamić

Mamić veruje da je razlog tome bio loš izbor selektora. Onog trenutka kad je čuo da će Stojković da preuzme brigu o "orlovima", pomislio je da je došao kraj lošim rezultatima.

- Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti. Uvek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negde, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspešna - ističe Mamić.

IGRAČI SVETSKE KLASE

Nekadašnji alfa i omega Dinama nema dilemu da Srbija i sad ima fantastične pojedince.
- Srbija ima više stanovnika od Hrvatske i samim tim veću bazu iz koje može da crpi talentovane fudbalere. Zbog toga je čudno da godinama nije napravila ništa značajno. Da ne izdvajam nikoga, ima tu mnogo dobrih igrača. Sa pravim selektorom, sve dolazi na svoje, što rezultati i pokazuju - zaključuje Mamić.

Foto: printscreen

Mamić veruje u Piksijeve Orlove

PIKSI UVEO RED

- Ranije su srpsku reprezentaciju sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Piksi je završio s tom praksom - napominje Zdravko Mamić.

BAŠ SMO IMALI SREĆE NA ŽREBU

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske odlično su prošle na žrebu za kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo. Hrvati će plasman na EP tražiti u duelima sa Velsom, Jermenijom, Turskom i Letonijom, dok je Srbija u grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

- Rekao bih da su i jedna i druga reprezentacija odlično prošle i da će se plasirati na Evropsko prvenstvo. Uvek ima onih šala na račun toga da nam UEFA namešta dobar žreb, ali prisustvovao sam mnogim izvlačenjima i siguran sam da nema šanse da se to namesti. I Srbija i Hrvatska su imale sreće - kaže Mamić.

BROJKA

21. MESTO ZAUZIMA REPREZENTACIJA SRBIJE NA FIFA RANG LISTI, DOK JE HRVATSKA NA 12. POZICIJI

Zapratite Instagram stranicu Katar2022 gde možete pratiti sva aktuelna dešavanja vezana za predstojeće Svetsko prvenstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Ne vjeruj hrvatu a narocito iz hercegovine ni kada ti darove donosi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17