• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2022

08:05

PARTIZAN UZEO "SLOBODAN DAN", ZVEZDA DONELA BODOVE! Srpski KOEFICIJENT u krizi - naredni ČETVRTAK je KLJUČAN!

Starsportphoto

Fudbal

PARTIZAN UZEO "SLOBODAN DAN", ZVEZDA DONELA BODOVE! Srpski KOEFICIJENT u krizi - naredni ČETVRTAK je KLJUČAN!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde doprineli su nacionalnom koeficijentu, dok je Partizan porazom u Nici ostao braznih šaka

Za razliku od nekih prethodnih evropskih utakmica Partizan je u četvrtak uzeo "slobodan dan" i nije doprineo koeficijentu domaćeg šampionata. Crno-beli su ostali bez bodova u Nici iako su u finišu meča preko Rikarda Gomeša stigli do izjednačenja. Četa Gordana Petrića nije mogla da izdrži na Azurnoj obali pa je francuski predstavnik golom Marija Lemine stigao do pobede - 2:1. 

Ipak, da Srbija ne ostane praznih ruku potrudila se Crvena zvezda koja je pred svojim navijačima savladala Trabzonspor sa 2:1 i tako sačuvala teoretske šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Izabranici Miloša Milojevića moraju da slave protiv Monaka u poslednjem kolu ukoliko žele evropsko proleće, a u po određenom scenariju i remi u Kneževini bi bio dovoljan za "ispadanje" u Ligu konferencija. 

Foto: Starsportphoto

Matematikom se sada nećemo baviti, makar ne individualnom za oba srpska predstavnika već ekipno. Dobro poznati UEFA koeficijent od kog nam zavisi broj klubova u Evropi u budućnosti, ali i gde će isti biti raspoređeni. Dobra vest je da prvi pratioci naših klubova - Danci, Norvežani i Česi nisu briljirali u četvrtak. Naprotiv! 

Srbija je povećala prednost u odnosu na danske i norveške predstavnike koji su zabeležili poraze. Sa druge strane, Česi su osvojili isti broj poena (0,500) kao i mi, ali šansu da bodovni saldo poveća ima Slovacko koji će večeras dočekati Keln u odloženom meču petog kola Lige konferencija. 

Ipak, loša vest je činjenica da su Austrijanci i Škoti, kojima mi pretimo, uzeli više bodova od srpskih klubova. Konkretno, Austrija je napredovala za 0,600, koliko su uzeli i Škoti.  

Foto: Tanjug/AP

Jasno je kao dan od kolikog je značaja da idućeg četvrtka i Crvena zvezda i Partizan prođu dalje. Bonus bodovi što se dobijaju za prvo i drugo mesto u grupi imaće ogroman uticaj na tabelu, a potom i mečevi koji predstoje od februara. U slučaju da crno i crveno-beli obezbede proleće u Evropi i to uz pobede 3. novembra to bi značilo skok sa 31,375 na 33,375 na UEFA listi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17