• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

31.10.2022

09:59

ŠEF STRUČNOG ŠTABA PARTIZANA POMENUO SUDIJE I IZAZVAO BURNE REAKCIJE! Superligaši uz Petrića, samo je Zvezda protiv!

partizan.rs

Fudbal

ŠEF STRUČNOG ŠTABA PARTIZANA POMENUO SUDIJE I IZAZVAO BURNE REAKCIJE! Superligaši uz Petrića, samo je Zvezda protiv!

Podeli vest

Gordan Petrić rekao da su večiti rivali najveći problem srpskog fudbala jer im sudije često pomažu. Čelnici Vojvodine, Čukaričkog i niškog Radničkog podržali su trenera crno-belih, a Zvezdan Terzić kaže da to ne liči na Gordana

Većina superligaša podržala je Gordana Petrića, jedino se Crvena zvezda nije složila s njim!
Trener fudbalera Partizana izazvao je burne reakcije u sportskoj javnosti kada je u subotu rekao da su večiti "najveći problem srpskog fudbala".

Nekadašnji defanzivac je, između ostalog, naglasio i da "Zvezda i Partizan prave pritisak i da im sudije često gledaju kroz prste, kao i da njemu i igračima takav vid pomoći nije potreban".

Za pohvalu

Svaka čast Petriću. Čovek skida rukavice, priča otvoreno o onome o čemu i treba svi javno da diskutujemo
Dragoljub Zbiljić

Da se čuju ostali

Mnogi čelnici domaćih klubova apsolutno su podržali stratega crno-belih i dodali da je on izgovorio istinu koju svi u Srbiji već dobro znaju. S druge strane, iz tabora aktuelnog šampiona usledio je kratak, ali zanimljiv odgovor generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića.

- Ne liči to na Gordana. Nije to njegova retorika - kaže Terzić za Informer.

Foto: Starsportphoto

Zvezdan Terzić



Među onima koji su s oduševljenjem dočekali Petrićeve reči našao se i Dragoljub Zbiljić (45), predsednik Vojvodine. U razgovoru za naš list podvukao je da mora da se čuje i glas ostalih superligaša.

- To što je Gordan Petrić rekao samo je još jedna u nizu njegovih izjava koje mi se jako sviđaju. Čovek skida rukavice, priča otvoreno o onome o čemu i treba javno da se diskutuje. Tu temu treba da otvorimo na širem nivou, da se čuje i glas ostalih klubova iz Superlige. Verujem i da to može da se promeni, a Vojvodina je primer za to. Iako smo imali vrlo loše suđenje ove sezone, nijedno saopštenje nismo izdali. Ponašamo se gospodski, radimo na sebi i borimo se da budemo još bolji - jasan je Zbiljić.

Foto: Starsportphoto

 



Uspešni privrednik i prvi čovek "lala" ne želi da umanji rezultate večitih.

- Da se razumemo, svi komplimenti idu Partizanu i Zvezdi za sjajne rezultate u Evropi i skupljanje bodova za naš fudbal. Na osnovu njihovih uspeha nadam se da ćemo i mi naredne godine igrati na međunarodnoj sceni. Međutim, kad je domaće prvenstvo u pitanju, vreme je da se pogledamo u oči. Posle formiranja novog rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije i ostalih organa trebalo bi svi zajedno da sednemo za sto i ozbiljno poradimo na tome - smatra Zbiljić.

Matijašević: Protekcija bilo i biće

 

Sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević (44), kaže da je trener Partizana skrenuo pažnju na ono što svi znaju.
- Petrić je samo javno rekao istinu. Nema čoveka u našoj zemlji koji ne zna da je to tako. Da se ne lažemo, svuda u svetu veliki klubovi imaju protekciju. I kad je ona mala, to nije problem. Ne valja kad je velika, očigledna i direktno utiče na rezultat. Imali smo i mi neke primere, osetili smo to na svojoj koži. Činjenica je da su večiti rivali kvalitetniji od svih u ligi i da im ne treba dodatna pomoć sudija, a ponekad je i te kako imaju. I neće se to nikada promeniti ovde. Sve dok je fudbala u Srbiji, tako će biti - tvrdi Matijašević za naš list.

Problem su sudije

Slično razmišlja i Ivica Tončev (53), "alfa i omega" Radničkog iz Niša. On je posebno ogorčen stanjem u Sudijskoj komisiji FSS, jer smatra da je to rak-rana našeg fudbala.

- Sve se vidi, jasno je kao dan. Pridružujem se ostalim klubovima, slažem se s Petrićem i smatram da nešto mora da se menja. Najveći problem je to što su arbitri zaštićeni kao beli medvedi. Izgleda da njima niko ništa ne može. Eto, čuo sam da je predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović podneo prijavu protiv klubova zato što su komentarisali suđenje. A ja sad pitam kome on polaže račune i odgovara za to što se radi - poručuje Tončev za Informer.

Foto: Starsportphoto

 



On dodaje da je Radnički nezadovoljan deliocima pravde ove sezone, ali da je problem što nemaju kome da se obrate.

- Pre pet-šest kola jedan arbitar je čak verbalno vređao našeg igrača. Poslali smo zvaničan dopis u FSS, ali taj sudija nije suspendovan, a da je bilo ko iz kluba komentarisao to, verovatno bismo dobili milionske kazne. Cela Srbija vidi šta rade arbitri i kako funkcioniše Sudijska komisija. Ne može ni FSS da se krije iza uspeha reprezentacije, jer su problemi tu i moraju da se rešavaju pod hitno - zaključuje Tončev.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija