• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.11.2022

07:38

POSLEDNJE KOLO U LIGI ŠAMPIONA REŠIĆE SVE DILEME! Ludilo u grupi D, svi se bore za prolaz dalje

Tanjug

Fudbal

POSLEDNJE KOLO U LIGI ŠAMPIONA REŠIĆE SVE DILEME! Ludilo u grupi D, svi se bore za prolaz dalje

Podeli vest

Haos i konfuzija u grupi D Lige šampiona biće rešeni večeras, kada će i definitivno biti poznato ko ide u osminu finala!

Sve četiri ekipe - Totenhem, Sporting, Ajntraht i Olimpik iz Marseja imaju jednake šanse da se domognu nokaut faze, a posle međusobnih duela biće poznat i konačan epilog.

Utakmica sezone

Bez kalkulacija

Hoću u Marseju da pokažemo pravo lice i overimo plasman u osminu finala
Antonio Konte

Lider grupe je engleski tim sa osam bodova, po jedan manje imaju Portugalci i Nemci, dok su Francuzi na šest. "Pevce" čeka teško gostovanje na "Veledromu" (21.00, Arena sport 3), gde bi im čak i bod bio dovoljan za prolaz dalje.

Menadžer Antonio Konte tvrdi da će njegovi izabranici ipak ići na pobedu, iako će biti lišeni pomoći povređenih ofanzivaca Rišarlisona i Kuluševskog.

- Duel u Marseju za nas praktično predstavlja finale. Srećan sam što su igrači za vikend pokazali karakter protiv Bornmuta, preokrenuli i pobedili. To je dobar znak i uvod za ono što nas čeka protiv Olimpika. Psihički smo se podigli, ali bitno je da nastavimo uvek da verujemo u sopstveni potencijal. Želimo u Francuskoj da pokažemo pravo lice i da obezbedimo plasman u osminu finala - kaže Konte.

Foto: Tanjug

 



S druge strane, Olimpiku je neophodan trijumf kako bi se posle deset godina domogao nokaut faze. Trener Igor Tudor ubeđen je u povoljan rasplet, bez obzira na to što su u prvom okršaju na Ostrvu poraženi od Totenhema sa 2:0.

Trinkao: Da pokažemo karakter

Nije Sporting imao dobru uvertiru za okršaj sa Ajntrahtom, pošto je za vikend poražen u domaćem prvenstvu. Međutim, mlado krilo "lavova" Francisko Trinkao tvrdi da to neće ostaviti traga i da je ekipa fokusirana na Nemce.
- Moramo da dobijemo Ajntraht kako znamo i umemo. Ulog je veliki, a mi treba da pokažemo karakter, da nikad ne odustajemo i da zaslužujemo da budemo u društvu najboljih - zaključuje Portugalac.


- Svesni smo da nas čeka težak posao, ali ovo je za nas meč sezone i tako se spremamo. Bićemo strašno motivisani, a verujem da će i navijači uživati i napraviti vrhunsku atmosferu. Moramo da budemo hrabri i odvažni. Uveren sam da moji momci mogu da ostvare cilj - poručuje hrvatski stručnjak.

Foto: reuters

 

Nagrada za trud

Posle osvajanja Lige Evrope prošle sezone, pred Ajntrahtom je sad nova šansa da nastavi sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Bundesligaš gostuje u Lisabonu (21.00, Arena sport 4) i imaće priliku da se osveti Sportingu za poraz u prvom duelu (0:3). Iskusni golman Kevin Trap ne skriva optimizam.

- Biće to neizvesna i iscrpljujuća utakmica. Potrebna nam je pobeda, samo ona nas vodi u osminu finala. Grupa nam je izjednačena, svi mogu da prođu dalje. Verujem da ćemo odraditi posao kako treba i da ćemo biti nagrađeni za naš trud ove sezone - jasan je Trap.
 


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17