• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

08.11.2022

07:59

FILIP MLADENOVIĆ REŠETA MREŽE U POLJSKOJ I PRED KATAR GRMI: Brazila se ne plašimo!

Starsportphoto

Fudbal

FILIP MLADENOVIĆ REŠETA MREŽE U POLJSKOJ I PRED KATAR GRMI: Brazila se ne plašimo!

Podeli vest

Pokazali smo protiv Portugala u kvalifikacijama da se ni pred kim ne povlačimo i nikome unapred ne priznajemo da je bolji, pa nećemo ni Brazilu, kaže Filip Mladenović

Reprezentacija Brazila nas neće uplašiti, poručuje fudbaler Legije i srpski reprezentativac Filip Mladenović. "Orlovi" će u prvom kolu G grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru odmeriti snage s "kariokama", trenutno prvim favoritom za osvajanje turnira. Srbiju još očekuju dueli s Kamerunom i Švajcarskom. 

Još se čeka da selektor Dragan Stojković Piksi objavi spisak putnika za Katar, a među onima koji se nadaju mestu u avionu nalazi se i levi bek Mladenović. On igra u životnoj formi u dresu poljske Legije i ove sezone već je upisao po pet golova i asistencija u prvenstvu. S pravom očekuje da će biti među 26 igrača koje će Piksi odvesti na Mundijal.
Top forma

Dao sam nekoliko golova, upisao asistencije i posebno me raduje što sam u odličnoj formi baš pred Svetsko prvenstvo
Filip Mladenović


Imate li neku informaciju iz Fudbalskog saveza Srbije ili bar nagoveštaj da ćete biti na spisku za SP?

- Nadam se pozivu u Katar, baš bih voleo. To bi bio šlag na tortu i za ovu sezonu, ali i za moju karijeru. Nikad nisam bio na velikom takmičenju i voleo bih da osetim tu atmosferu. Svaki igrač kad počne da se bavi fudbalom, sanja da jednom predstavlja svoju zemlju na Mundijalu. Nemam nikakvu povratnu informaciju iz FSS, jer i ne funkcionišemo tako, ali znam da ljudi iz reprezentacije sve prate i da moje partije sigurno nisu prošle nezapaženo. Na selektoru je da donese odluku, a ja se nadam da ću biti na spisku.

Foto: Starsportphoto

 



Razgovarate li sa saigračima iz reprezentacije, raste li euforija među vama kako s bliži odlazak u Katar

Foto: Starsportphoto

Filip Mladenović



- Čujem se redovno s nekim saigračima, svi su uzbuđeni zbog Mundijala. Nego, baš kao i ja, svi imaju obaveze u klubovima, mnogo je zgusnut raspored, igramo na svaka tri dana. Tek kad sve to
prođe, moći ćemo da se fokusiramo na mečeve sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. 

Uživaćete u igri "orlova"


Brazil jeste sinonom za favorita i najjačeg protivnika, ali šta možemo da očekujemo u duelima sa Švajcarskom i Kamerunom?
- Na vrhunskom nivou fudbala više nemate loš klub ili lošu reprezentaciju. Svaka selekcija će u Katar doći u najjačem sastavu i ni sa kim neće biti lako. Naša grupa je teška, ali nije ni sa Srbijom lako igrati. Videlo se u kvalifikacijama koliko možemo. Samo da svi budemo zdravi, jer vidim da pojedine momke muče sitnije povrede baš sad pred SP. Ako budemo u najjačem sastavu, obećavam da ćete uživati da nas gledate, jer ćemo igrati lep fudbal.

Foto: Starsportphoto

 


Kakva su vaša očekivanja?

- Imamo realne šanse da prođemo dalje iz grupe. Dobili smo veoma nezgodne i kvalitetne rivale, ali nismo se plašili nikog ni u kvalifikacijama, pa zašto bismo sad. Ako se nismo plašili Portugala, ako smo otišli u Lisabon da pobedimo i to uradili, zašto da sad imamo strah od Brazila ili bilo koga drugog.

Koliko na vaše lično samopouzdanje utiču i odlične partije u dresu Legije?

- Jako sam zadovoljan kako igramo trenutno, i mi kao tim, ali i ja lično. Čim timu dobro ide, lakše je meni da igram. U nekoliko poslednjih mečeva sam se istakao, dešavalo se da dam po dva gola ili gol i asistenciju na jednom meču. Posebno me raduje što ovakve partije pružam pred Svetsko prvenstvo.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ISTORIJAT: SVETSKO PRVENSTVO 1962. GODINE, BRAZILOVA ODBRANA TITULE
Fudbal

ISTORIJAT: SVETSKO PRVENSTVO 1962. GODINE, BRAZILOVA ODBRANA TITULE

Vodimo vas kroz istorijat Svetskih prvenstava, na redu je Mundijal 1962. godine. Svetsko prvenstvo 1962. godine održano je u Čileu od 30. maja do 17. juna, a osvojio ga je Brazil. Bio je to drugi put u istoriji Mundijala da je neka reprezentacija uspela da odbrani titulu prvaka sveta, pošto je pre „karioka" to pošlo za rukom Italiji

07.11.2022

16:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija