• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2022

14:23

SRPSKI INAT JE VEĆI OD BRAZILSKOG! Eraković poslao poruku svetskim medijima, pa PROZVAO BORJANA: Da se sretnemo, pa da mu damo 2 ili 3 komada!

fss

Fudbal

SRPSKI INAT JE VEĆI OD BRAZILSKOG! Eraković poslao poruku svetskim medijima, pa PROZVAO BORJANA: Da se sretnemo, pa da mu damo 2 ili 3 komada!

Podeli vest

Mladi defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković našao se na spisku selektora Dragan Stojkovića od 26 igrača koji će nositi dres Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru

Strahinja Eraković je pred pripremni meč Srbije sa Bahreinom (petak, 16.30) otkrio kako je saznao da ide na Mundijal. 

Eraković pecka Borjana

- Vest me je zatekla u automobilu, vraćao sam se sa treninga. Ja nisam ni video spisak, ali su krenuli pozivi. Prvo porodica, prijatelji.. Srećom, bio sam blizu kuće, pa nisam morao da stajem da svima odgovorim. Nisam mogao da verujem, fenomenalan osećaj - otkrio je mladi štoper, koji je jedan od trojice igrača Zvezde koji će igrati na Mundijalu. 

Foto: fss

 

- Pričao sam s Osmanom Bukarijem, jer sam pretpostavljao da će on biti u timu Gane. I pričali smo o Kamerunu, jer nam je rival u grupi.  Bukari zna dosta i našem timu i dao nam je velike šanse da uradimo nešto dobro u grupi. Pričao sam naravno i sa Milanom Borjanom. Poželeo mu da sa Kanadom prođe grupu (sa Belgijom, Hrvatskom i Marokom, prim.aut), pa da se, ako Bog dan, sretnemo tamo negde dalje. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu. Bilo bi lepo. Pa da mu damo dva-tri komada i pokažemo ko je ko - nasmejao se Eraković.

 

 Dišemo kao jedan


Strahinja Eraković je oduševljen atmosferom u nacionalnom timu:

- Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima“.

Srbija je u grupi sa Brazilom, a Eraković je dobro proučio Nejmara i društvo.

Gledam ih svake nedelje, šta ima da ih gledam opet, nemam šta novo da vidim.

Srpski inat je veći od brazilskog

Alves je jednom prilikom rekao da defanzivci koji čuvaju Nejmara najviše greše kada pokušavaju da ga zaustave batinama što samo probudi inat kod asa PSŽ-a.

- Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. Polako! Videćemo 24. novembra ko će da bude veći natdžija. Gledao sam Kamerun dva puta na Afričkom kupi nacija, a njih sam najmanje gledao. Švajcarsku sam gledao protiv Španije poslednji put. Brazil je svakako favorit, ali niko nije slučajno ovde i svi će pokušati da istaknu stvari u kojima su dobri, a imamo i mi izuzetne pojedince. Kamerun je fizički jak, vrhunski spreman, ali mi sigurno igramo bolji fudbal. Mada nikog ne smeš unapred da otpišeš.

Foto: fss

 

Sa Švajcarcima smo igrali 2018. godine kada su nas izbacili u grupi.

- Ne znam da li su Švajcarci jači, nije ni bitno, mi smo sigurno mnogo bolji nego tada, iako smo i tada bili dobro. Sad smo u nikad boljoj formi, svi igrači imaju možda i najbolje sezone iza sebe. Mi treba da gledamo samo sebe, a ne da razmišljamo o njima. Biće onda kako smo mi zamislili.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17