• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2022

13:02

ORLOVI, PAZITE NA NJEGA! Najveći ADUT Kameruna za 120 sekundi na terenu DAO GOL! On je UDARNA SNAGA Lavova!

Reuters

Fudbal

ORLOVI, PAZITE NA NJEGA! Najveći ADUT Kameruna za 120 sekundi na terenu DAO GOL! On je UDARNA SNAGA Lavova!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Kameruna remizirala je sa Panamom rezultatom 1:1 (0:0) u generalnoj proveri pred start Mundijala

Rival Orlova na Svetskom prvenstvu nije blistao u prvih 45 minuta, ali je držao loptu u posedu, da bi ulaskom Čupo Motinga pokazao da će biti izuzetno opasan po sve protivnike u G grupi.

Dominirali su Lavovi u prvih pola časa, međutim, bez izrazitih prilika. Najbolju je prokockao Nkulu, pošto je nakon šuta glavom poslao loptu pored stative.

Jednu od retkih grešaka u defanzivi Kameruna, mogla je Panama da kazni u poslednjim trenucima prvog dela. Šansa se ukazala Adalbertu Alkazaru, međutim, čuvar mreže Intera Onana je odlično reagovao i odbranio udarac koji je uputio fudbaler američkog Hjuston Dinama.

Selektor protivnika Srbije izvršio je tri izmene u pauzi i na teren poslao Ebosea, Nkudua i Čupo-Motinga, što je bio pravi potez.

Napadač minhenskog Bajerna je još jednom potvrdio koliko mu je malo potrebno da potvrdi kvalitet. Samo 120 sekundi pošto je ušao u igru umesto Abubakara, Čupo-Moting je u 48. minutu ispratio akciju svog tima i posle odbijene lopte pogodio sa ivice kaznenog prostora za 1:0.

Foto: Reuters

Abubakar, Toko Ekambi i Erik Maksim Čupo Moting

Nije prošlo dugo, a Panama je stigla do izjednačenja. Posle svega sedam minuta, Mihael Muriljo, defanzivac Anderlehta je uspeo da zatrese mrežu i evrogolom iz slobodnog udarca "šokira" odbranu učesnika Šampionata sveta.

Istina, gol Paname ide i na dušu golmana Onane, koji je morao bolje da reaguje kod ovog "slobodnjaka".

Iako ih neće biti na Mundijalu, mogla je selekcija iz centralne Amerike da dođe do potpunog preokreta u 70. minutu, ali je udarac veziste Brentforda Brajana Mbeuma sa pet metara završio iznad prečke.

Lavovi su se još jednom okliznuli pred Svetsko prvenstvo, pa isto čekaju uz niz od četiri meča bez pobede. Posle dva poraza od Uzbekistana i Južne Koreje, te remija sa Jamajkom, nisu uspeli da slave ni protiv Panamaca.

Rigobert Song je na teren poslao sledeći sastav: Onana, Tolo (46. Ebose), Nkulu (46. Toko Ekambi), Kasteleto, Fai, Hongla, Nčam (53, Kunde), Zambo, Toko, Mbeumo (70. Basogog), Abubakar (46. Čupo Moting). 

Za Panamu su igrali: Moskera, Andrade, Kamings, Eskobar, Muriljo, Janis, Karaskilja, Godoj, Puma i Martines.

Podsetimo, Srbija će u 2. kolu igrati protiv Kameruna na Mundijalu u Kataru, 28. novembra u 11 časova po srednjeevropskom vremenu, dok ih na premijeri četiri dana ranije čeka moćni Brazil.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija