• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

28.11.2022

06:36

ORLOVI IGRAJU ZA OSTANAK NA SVETSKOM PRVENSTVU! E sad ćete da vidite moćnu Srbiju!

Predrag Milosavljević

Fudbal

ORLOVI IGRAJU ZA OSTANAK NA SVETSKOM PRVENSTVU! E sad ćete da vidite moćnu Srbiju!

Podeli vest

Dragan Stojković poručuje da će danas u 2. kolu grupne faze Mundijala protiv Kameruna (11.00, RTS 1) izvesti najjači tim i narediti napad od starta * Poštujem rivala, ali moramo da pobedimo, jasan je selektor

Svetsko prvenstvo za nas počinje utakmicom protiv Kameruna, a sada ćete svi videti pravu Srbiju, poručuje selektor Dragan Stojković Piksi (57)!

Srpski fudbaleri odmeriće danas snage sa afričkom selekcijom u 2. kolu grupe G na Mundijalu (11.00, RTS 1), a za obe ekipe je ovaj meč "biti ili ne biti", jer su startovali porazima. "Orlove" je savladao Brazil (0:2), dok je popularne "lavove" dobila Švajcarska (0:1), pa je jasno zašto je ovaj duel od ogromne važnosti. 
Prošao pakao

Pričaću jednog dana kakvu sam konfuziju u glavi imao pred Brazil i koliko problema sa povredama
Dragan Stojković

Situacija je bolja

Kormilar našeg nacionalnog tima nikako ne može da preboli što u okršaju sa prvim favoritom turnira nije imao najjače snage na raspolaganju, ali tvrdi da je situacija sada bolja. Zato najavljuje sasvim drugačiju Srbiju - ofanzivnu i dominantnu.

- Mi smo znali da će meč sa Brazilom biti težak, jer smo imali velike probleme. Mundijal za Srbiju počinje danas, odnosno počeo je kada je krenula priprema za Kamerun. Znamo da su oni i Švajcarska, zajedno sa nama, timovi koji će se boriti za drugo mesto u grupi i prolaz dalje. Počeli smo porazom i sada je jasno da moramo da dođemo do pobede - kaže Piksi.

Foto: printscreen

 


On priznaje da je danima krio u kakvom su stanju igrači pred duel sa "kariokama", a činjenica da su mu se danima prijavljivali novi povređeni stvarala mu je konfuziju u glavi.

- Biće promena u startnih 11 u odnosu na Brazil. Od dolaska u Katar imali smo sedam ili osam igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Nisam to mogao javno da kažem, jer bi ceo svet znao o čemu se radi. Za mene je to bilo vrlo zabrinjavajuće. Neko me je pre neki dan pitao zašto nema osmeha na mom licu. Evo, sad znate - poručuje Stojković.

Foto: Predrag Milosavljević

 


Vanja: Ništa ne može da nas poljulja


Golman "orlova" Vanja Milinković-Savić (25) bio je naš najbolji pojedinac protiv Brazila, a priželjkuje da danas nema toliko intervencija.
- Lepo je čuti pohvale, ali nama taj meč nije doneo bodove. Nadam se da će protiv Kameruna biti manje posla za mene. Moram da naglasim da nas poraz nije poremetio, niti bilo šta može da unese nemir u ovu ekipu. Otkako sam u reprezentaciji, tu postoji samo pozitivna energija jer se svi momci zalažu za pozitivan rezultat - objašnjava Vanja.
antrfile
Nismo mi povredili Nejmara
Selektor je poželeo Nejmaru da se što pre oporavi od povrede i vrati na teren.
- Mnogo nam je žao što se Nejmar povredio. To je bio nesrećan slučaj, kada je zgazio na stopalo našeg igrača i izvrnuo zglob. Tužni smo zbog toga, on je majstor i uživanje je gledati ga. Želimo da se što pre vrati. I daće Bog da se vidimo ponovo na ovom Svetskom prvenstvu - naglašava Piksi.


Selektor je juče objasnio i zašto je pred odlazak na Mundijal rekao "nije kome je rečeno, nego kome je suđeno" i šta se krilo iza te poruke.

- To se odnosilo na ovu situaciju. Nisam ja to izjavio da bih zabavljao naciju, nego zbog svega što se dešavalo. Znao sam i tada da neće igrati oni koje želim na terenu protiv Brazilaca, već ko je morao i mogao. To stanje, to ću jednog dana da objašnjavam, kakve su to konfuzije bile u mojoj glavi. Ali iz ove kože se ne može. Zato ćemo danas izaći sa najjačim mogućim timom - jasan je Piksi.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Kroćenje 'lavova'

Iskusni stručnjak nije želeo da otkrije da li je zdravstvena situacija bolja i da li će "orlovi" od starta krenuti sa Mitrovićem i Vlahovićem u napadu.

- Da bi pobedio, moraš da daš gol. Bićemo ofanzivni, ali neću reći sastav. Videće ga kada počne meč. Poštujemo Kamerun, oni su odlična ekipa, sa brzim igračima i nekoliko izuzetnih pojedinaca poput Čupo-Motinga i Ekambija. Mogu svakome iz kontri da naprave problem, ali nas zanima samo trijumf. Idemo da ukrotimo "lavove" iako znamo da je to opasna igra. Moramo da dobijemo naredne dve utakmice i da budemo drugi u grupi. Što se tiče Kostića, situacija nije odlična da bih bio prezadovljan, ali je mnogo bolja u odnosu na ono što smo imali pre nekoliko dana i to me raduje - zaključuje Stojković.



GRUPA G

2. kolo
Ponedeljak

Kamerun - Srbija 11.00
Brazil - Švajcarska 17.00

Standings provided by Sofascore

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija