• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

15:30

KALKULACIJE! "Orlovi" sebi zagorčali život, evo kako Srbija može dalje!

Predrag Milosavljević

Fudbal

KALKULACIJE! "Orlovi" sebi zagorčali život, evo kako Srbija može dalje!

Podeli vest

Srbija je bila nadomak pobede protiv Kameruna, vodila je 3:1 do 63. minuta, a onda je za dva minuta primila dva gola i na kraju osvojila samo bod - 3:3

"Orlovi" su samo sebi zagorčali život u borbi za nokaut fazu Svetskog prvenstva. Ne zavisi sve od pulena selektora Dragana Stojkovića.

U drugom meču dana u našoj grupi igraju Brazil i Švajcarska. Navijaćemo za "Selesao", jer bi nam u tom slučaju bio dovoljan bilo koji trijumf u poslednjem kolu protiv Švajcarske za prolazak dalje (petak, 20.00).

Foto: Tanjug/AP

 

Naravno, pod uslobom da  Kamerun ne napravi čudo i dobije Brazilce u poslednjem kolu. Tada će se gledati da razlika pobeda Srbije protiv Švajcarske i Kameruna protiv Brazila bude barem +2 u korist

https://informer.rs/katar-2022/katar-2022/752597/srbija-marko-grujic-kamerun-qatar-svetsko-prvenstvo

 

Ukoliko Brazil i Švajcarska odigraju nerešeno, Srbiji će biti neophodna pobeda, ali će se gledati kojom golom razlikom. Švajcarska stoji na gol-razlici 1:0,  u slučaju remija ostala na pomenutih +1, dok je Srbija na 3:5, odnosno na -2. To će reći da bi Orlovi u poslednjem kolu morali da slave sa barem dva gola razlike (2:0, 3:1, 3:0...).  Ako ponavljamo Kamerun ne slavi protiv Brazila, jer bi se onda i oni uključili u trougao, a oni su na 3:4 i trijumfom bi se dodatno pomerili.

Foto: Tanjug/AP

 



Ako Švajcarska pobedi obezbedila bi prolazak dalje, ali to ne bi bio slučaj sa Brazilcima. Mi bismo čekali čudo nad čudima. Kamerun bi morao da dobije Brazil nekom minimalnom pobedom, a da Orlovi ubedljivo pobede Švajcarske. Trenutno smo dva pogotka u minusu, za razliku od Brazilaca koji su u plusu i Kamerunaca koji su od Švajcarske poraženi uz samo jedan primljen gol.

U slučaju trijumfa ekipe Murata Jakina protiv Brazila, uz pobedu Brazilaca protiv Kameruna u poslednjem kolu, naš susret sa Švajcarcima rezultatski neće biti bitan. Remi na večerašnjem susretu i naša minimalna pobeda protiv Švajcarske ostavili bi nas na četiri boda, ali uz lošiju gol-razliku. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija