• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2023

15:47

UKRAJINCI IZVISILI ZA MUNDIJAL? Marokanci spremni da organizuju Svetsko prvenstvo u fudbalu

reuters

Fudbal

UKRAJINCI IZVISILI ZA MUNDIJAL? Marokanci spremni da organizuju Svetsko prvenstvo u fudbalu

Podeli vest

Ukrajina najverovatnije neće biti jedan od domaćina Svetskog prvenstva 2030. godine, a umesto nje domaćinstvo će pripasti Maroku, koji će šampionat organizovati zajedno sa Španijom i Portugalom, prenose evropski mediji.

Prema pisanju "Atletika", procena je da Ukrajina ima male šanse da se oporavi od ratnih sukoba, zbog čega se u ovom momentu prednost daje Maroku.

Ukrajini ne ide u prilog ni hapšenje Andreja Pavelka, predsednika Fudbalskog saveza Ukrajine, koji je optužen za pranje novca.

Foto: Tanjug/AP

 

- Maroko se u prošlosti već kandidovao za organizaciju Svetskog prvenstva. Ova država je slala kandidaturu za svako prvenstvo počev od 1994. do 2022. Ako budu domaćini 2030. postaće prva država iz severne Afrike koja je među organizatorima turnira - navodi "Atletik".

 

Udaljenost dve najbliže tačke Španije i Maroka je svega 12 kilometara, dok sa druge strane udaljenost između Španije i Ukrajine je čak 1.600 kilometara. Podsetimo, naredno Svetsko prvenstvo, 2026. godine, biće održano u tri zemlje - Meksiku, SAD i Kanadi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija