• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

22.03.2023

06:47

BUKMEJKERI I BIVŠI REPREZENTATIVCI VERUJU PIKSIJEVIM "ORLOVIMA"! "Sve osim prvog mesta u grupi bilo bi iznenađenje"

Starsportphoto

Fudbal

BUKMEJKERI I BIVŠI REPREZENTATIVCI VERUJU PIKSIJEVIM "ORLOVIMA"! "Sve osim prvog mesta u grupi bilo bi iznenađenje"

Podeli vest

Fudbaleri Srbije ubedljivi su favoriti da kao prvi iz grupe G odu na Evropsko prvenstvo u Nemačku sledeće godine.

Kladionice smatraju da su "orlovi" kvalitetniji čak i od nosioca grupe Mađarske, pa je kvota da će Srbija osvojiti prvo mesto 1,95, dok je na naše severne komšije 2,8.

Na izabranike Dragana Stojkovića Piksija je najmanji koeficijent da će se plasirati na EURO makar i kao drugoplasirani u grupi, svega 1,28, dok su i u ovom segmentu Mađari prvi pratioci sa kvotom 1,69. Sve ostale ekipe, Crna Gora, Bugarska i Litvanija, smatraju se totalnim autsajderima.

Mijat optimista

Sad ili nikad

Ne znam kad ćemo reći da smo favoriti ako ne sad. Biće katastrofa ako ne osvojimo prvo mesto
Zdravko Kuzmanović

Srbija će kvalifikacije za EP početi u petak utakmicom protiv Litvanije na "Marakani" (20,45, Arena 1 premijum), a u ponedeljak će gostovati Crnoj Gori u Podgorici (20.45, Arena 1 premijum). Bukmejkeri u oba meča vide "orlove" kao favorite uprkos nestvarnom statističkom podatku da naša reprezentacija u poslednjih 24 godine nije s dve pobede započela kvalifikacije za EP. Poslednji put je naš nacionalni tim osvojio šest bodova u kvalifikacijama za EP 2000, a to je ujedno poslednji šampionat Evrope na koji smo se plasirali.

Foto: Starsportphoto

Predrag Mijatović



Legenda domaćeg fudbala Predrag Mijatović smatra da je sasvim normalno što je Srbija favorit na papiru.

- Srbija jeste favorit na papiru, ali biće važno to potvrditi i u praksi. Realno, niko iz grupe G nema kvalitet kakav ima Piksijev tim. Ako momci budu igrali kako znaju, ne bi trebalo da bude problema. Te prve utakmice umeju da budu teške, jer tada se svi nadaju, svi očekuju, svi vide svoju šansu da se plasiraju. Važno ih je pobediti, jer se tako trasira put za dalje. Nakon njih je sve lakše, tada se strasti smire i selekcije uglavnom vide gde im je mesto - objašnjava Mijatović.

Selektor Stojković pred kvalifikacije za Mundijal koristio je ohrabrujuću retoriku i uveravao igrače da su najbolji. Sad je "spustio loptu" pred početak borbe za EP, a Mijatović kaže da je takva promena korisna.

 



- Na Mundijalu su očekivanja bila ogromna, svakako se očekivalo više od onog što je urađeno. Zbog toga nije loše malo smiriti strasti, upozoriti igrače da nije jednostavno nikog pobediti. Naravno, odlično poznajem Piksija i znam koliko je samouveren i uvek razmišlja pozitivno, tako da ne sumnjam da će i ovaj put naći način da ohrabri ekipu i podstakne je da ide na pobede - zaključuje Mijatović za Informer.

Pobediti sve mečeve

Još radikalniji u stavovima je bivši reprezentativac Zdravko Kuzmanović, koji veruje da "orlovi" mogu da ostvare sve pobede u kvalifikacijama. Pristao bi na samo jedan remi, dok sve ostalo smatra razočaranjem.

 

Foto: Starsportphoto©

Zdravko Kuzmanović

KO OSVAJA GRUPU G

Srbija - 1,95
Mađarska - 2,80
Crna Gora - 7,90
Bugarska - 12,70
Litvanija - 38,00

IDE NA EURO 2024

Srbija - 1,28
Mađarska - 1,65
Crna Gora - 1,90
Bugarska - 6,00
Litvanija - 15,00
 

- Ako ćemo da budemo realni, očekujem da pobedimo u svakom meču. Eto, možda jedan remi da bude, a ostalo pobede. Ne znam kad se može reći da smo favoriti ako ne sad. Sve osim prvog mesta u grupi bilo bi iznenađenje, a mogu slobodno reći i razočaranje. Nemam dilemu da ćemo se plasirati na EURO - ističe Kuzmanović za Informer.

Iz utakmica sa Litvanijom i Crnom Gorom očekuje šest bodova.

- Ako ne osvojimo svih šest bodova, okarakterisaću to kao katastrofu. Šalim se malo, neće biti potrebe za tim, jer ćemo pobediti u obe utakmice - jasan je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Nađ: Pustite statistiku, nema lakih protivnika

Navijači već računaju da će Srbija osvojiti sigurnih šest bodova iz mečeva sa Litvanijom i Crnom Gorom, ali u praksi to drugačije funkcioniše, kaže bivši reprezentativac Albert Nađ.

- Danas je fudbal postao statistika i to mi se ne dopada. Nijednog protivnika više ne možete lako da pobedite. Srbija ima dobar tim, ali moraće da bude bolja od svojih protivnika na terenu - zaključuje Nađ za naš list.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
teodor

pre 1 godinu

Posle one nevidjene sramote u Kataru , ja vise ne verujem u Piksija. Vidim da i dalje istrajava u svom ludom naumu da igra bez klasicnih bekova a ima trome centarhalfove koji umeju samo igrati svoje klasicne pozicije. Ko su mu igraci, tz bocni vezni ili ti "spoljni". Nema ih ,vec daje zadatke krilnim napadacima da rade i taj posao, da se vracaju i uzimaju pozicije spoljnih. To potpuno unistava efikasnost i brzinu napadacke igre, jer dok oni stignu do napada, do kaznenog, vec je kasno. A na sredini se "gutljaju" igraci. Protiv ekipa koje igraju disciplinovano drzeci se svoga sistema , mi takvom igrom raspadamo kao torotani! Pogotovo protiv ozbiljnih timova,protiv slabijih ekipa to i moze proci , narocito kod onih koji imaju slabije krilne napadace.To se lepo videlo u Kataru. Nema sta da se on izvlaci na bolest igraca,povrede, njega je u Kataru "ubio" njegov sistem. Znate sta, ne bih da malerisem, ali mi ne mirse na dobro, umislili smo da su vec bodovi u dzepu i protiv Litvanije i protiv Montenegrina. Mi se lako mozemo okliznuti u oba susreta ukoliko ne budemo maksimalno borbeni, brzi i kombinatorni.Ako budemo davili igru, igrali cuvarkucu, nista od velikih ocekivanja. Zivi bili pa videli!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija