• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

02.09.2024

16:12

Zvezdin štoper okrenuo leđa Srbiji! Posle svega odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore!

Starsportphoto

Fudbal

Zvezdin štoper okrenuo leđa Srbiji! Posle svega odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore!

Podeli vest

Mladi štoper Crvene zvezde, Andrej Đurić, doneo je odluku koja je iznenadila mnoge – ubuduće će braniti boje reprezentacije Crne Gore!

Đurić je ranije bio deo srpskih selekcija do 19 i 21 godine, gde je zabeležio po dva nastupa u svakom uzrastu. Ipak, nakon što je ostao bez novih poziva u nacionalni tim Srbije, odlučio je da prihvati ponudu "sokolova" i pridruži se Crnoj Gori.

U seniorski tim Crvene zvezde prekomandovan je još 2022. godine pod palicom Dejana Stankovića, ali priliku u zvaničnim utakmicama nikada nije dobio, osim u nekoliko pripremnih mečeva. Nakon solidnih sezona na pozajmicama u Domžalama i Spartaku iz Trnave, Đurić je prošle godine produžio ugovor sa "crveno-belima" do 2026. godine.

 

 

Iako se od njega očekivalo da u nekom trenutku zablista, konkurencija u Zvezdinoj odbrani, predvođena kapitenom Urošem Spajićem i Naserom Đigom, nije mu ostavila mnogo prostora za igru. Zbog toga je odluka da zaigra za Crnu Goru možda upravo ono što mu je potrebno da napravi iskorak u karijeri.

Selektor Crne Gore do 21 godine, Nikola Rakojević, već je uvrstio Đurića na spisak od 23 igrača za predstojeće kvalifikacione duele protiv Rumunije i Švajcarske, gde će ovaj mladi štoper imati priliku da se dokaže na međunarodnoj sceni.

Ovo nije prvi put da se igrači iz Srbije odlučuju za Crnu Goru – pre Đurića, taj korak napravili su i Mirko Ivanić, Branko Jovičić, Vladimir Volkov, Filip Kasalica, Filip Stojković i mnogi drugi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija