• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

08.09.2024

22:49

Liga nacije: Španija sa igračem manje potopila Švajcarce, Ronaldo doneo preokret Portugalcima

AP PHOTO

Fudbal

Liga nacije: Španija sa igračem manje potopila Švajcarce, Ronaldo doneo preokret Portugalcima

Podeli vest

U nedelju uveče odigrana su tri meča u okviru drugog kola Lige nacija u diviziji A, a pobede su ostvarile selekcije Španije, Portugala i Hrvatske.

Aktuelni evropski šampin večeras je u gostima deklasirao Švajcarsku sa 4:1 (2:1) u drugoj rundi takmičenja. Portugal je do tri boda stigao posle preokreta nad Škotskom od 2:1, dok su Hrvati minimalnim rezultatom savladal Poljsku (1:0) u Osijeku. 

Derbi večeri je odigran u Ženevi, gde je "crvena furija" posle remija bez golova protiv Srbije u Beogradu, iskalila bes na Švajcarcima i sa igračem manje stigla do ubedljivog trijumfa. Da se domaćinu sprema brodolom dalo se naslutiti već u četvrtom minutu, kada je Španija povela golom Hoselua. Akcija je krenula od neverovatnog Lamina Jamala, koji je prošao predriblao svog čuvara, prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu, gde se našao Hoselu i glavom matirao Gregora Kobela.

Foto: AP PHOTO

 

Rani gol nije poremetio Švajcarce, koji su tri minuta kasnije zatresli mrežu evropskog šampiona. Ipak, pogodak Bećira Omeragića poništen je posle VAR provere, jer je utvrđeno da je prethodno rukom igrao Frojler. Šest minuta kasnije usledio je novi odgovor ekipe sa Pirineja, koja je preko Fabijana Ruiza duplirala prednost i to pošto je pogodio nakon odbitka posle šuta Nika Vilijamsa.

Činilo se Španci idu ka laganom trijumfu, ali je u 20. minutu Le Normana napravio veliku grešku, koja je mogla goste skupo da košta. Defanzivac Atletiko Madrida je kao poslednji igrač odbrane srušio Brila Embola i zbog toga dobio direktan crveni karton. 

Foto: EPA Images

 

Izabranici Murata Jakima tada su krenuli svim snagama napred u nameri da smanje rezultatski minus do odmora i uspeli su u 41. minutu kada je Zeki Amduni pogodio na asistenciju Embola. Očekivalo se da će domaćini u nastavku pružiti još jači otpor, ali je usledila surova dominacija "furije". Držale su se "sajdžije" sve do završnice meča, kada su Španci dodali gas i golovima Ruiza u 77. minutu i Ferana Toresa u 80. otklonili bilo kakvu šansu za dramatičnom završnicom.

Španci su posle dva kola drugi u grupi 4 sa četiri boda, vodeća je Danska sa šest bodova, Srbija ima jedan, dok je Švajcarska poslednja bez osvojenog boda.

Zanimljivo je bilo u Lisabonu, gde je Portugal posle preokreta i na krilima Krisijana Ronalda srušio Škotstku (2:1). Gosti sa Ostrva iznenadili su "navigatore" i poveli u sedmom minutu golom Skota Mektominija. Ipak, sve se preokrenulo u drugom poluvremenu kada je u igru ušao napadač Al Nasra. Prvo je u 54. minutu Rafael Leao namestio gol Brunu Fernandešu, a zatim je u 88. Ronaldo doneo pobedu Portugalu posle asistencije Nuna Mendeša.

Foto: EPA Images

 

Velika borba vodila se u Osjeku, gde je Hrvatska na pogon kapitena Luke Modrića stigla do tri boda protiv Poljske (1:0). Hrvati su poveli u 52. minutu kada je as Real Madrida pogodio iz slobodnog udarca. Ipak, mogli su i Poljaci do izjednačenja i to preko kapitena Roberta Levandovskog, ali je u 70. minutu zatresao stativu.

Portugal je vodeći u grupi 1 sa maksimalnih šest bodova, Hrvati i Poljaci imaju po tri, dok je Škotska bez osvojenog boda.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija