• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

08.09.2024

22:28

Bibić postavio novi rekord! Odličan na trci u Zagrebu

Starsportphoto

Ostali sportovi

Bibić postavio novi rekord! Odličan na trci u Zagrebu

Podeli vest

Srpski atletičar Elzan Bibić zauzeo je četvrto mesto u trci na 2.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu, a ujedno oborio i državni rekord.

Novopazarac je ostvario vreme od 4:56,13 minuta i tako za 3,67 sekundi srušio dosadašnji državni rekord, koji je bio u vlasništvu Dragana Zdravkovića iz 1983. godine.

- Odlična trka za kraj sezone i državni rekord. Imao sam dosta problema sa sitnim povredama, ali uspeo sam da na neki način ispunim svoje želje u letnjoj sezoni. Trčao sam rekord Srbije na 5.000 metara (13:14,78), bio šesti na Evropskom prvenstvu u Rimu i učesnik Olimpijskih igara u Parizu - rekao je Bibić.

On kaže da je zadovoljan što je sezonu završio oboranjem rekorda. 

- I za kraj je bilo dobro. U Šćećinu sam išao 1.500 metara 3:36,51, u Roveretu 3.000 za 7:38,56 minuta. Sad je stigao i ovaj rekord u Zagrebu. Ja i moj tim vredno smo radili. Zaslužili smo odmor. Neću se previše opuštati za vreme odmora. Početkom sledeće godine u dvorani me očekuje odbrana evropske bronze - istakao je srpski atletičar.

Pobedu u trci na 2.000 metara u prestonici Hrvatske ostvario je Isak Kimeli iz Belgije sa 4:54,29 minuta. Drugo i treće mesto zauzeli su Kuper Tir vremenom od 4:55,42 i Džonatan Reneviki sa 4:55,54 minuta, obojica iz SAD. 

Drugi atletičar Srbije na mitingu u Zagrebu, takođe član Novog Pazara Aldin Ćatović bio je poslednji, 11. na cilju sa 5:04,90 minuta, što je novi nacionalni rekord za mlađe i starije juniore.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija