• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2021

11:47

KOKOŠKOV OKUPIO ORLOVE! Nema kalkulacija, ista priča za svaku utakmicu!

Košarka

KOKOŠKOV OKUPIO ORLOVE! Nema kalkulacija, ista priča za svaku utakmicu!

Podeli vest

Okupila se košarkaška reprezentacija Srbija za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo

 

Selektor Igor Kokoškov rekao je da ono što se pre radilo dva meseca, sada se radi za sedam dana. Istakao je da nema kalkulacija, da ih nikada nije ni bilo. Takođe,  za duel sa  Švajcarskom u nedelju priključiće se  Marko Gudurić i Vasilije Micić. Ali, pre toga sledi Gruzija, mec kojim Srbija može da obezbedi plasman.

- Živimo u vremenu pandemije i ovo je lep prizor i još jedan pokazatelj da javno mnjenje ima veliko interesovanje, svesni smo toga i misije koje imamo u ovim 'prozorima'. Imamo dve utakmice i nemamo kalkulacije, za svaku utakmicu, svaki trening cemo imati istu priču. Znamo šta moramo da uradimo. Naš fokus je na prvoj utakmici protiv Gruzije, igrali smo, dobro se poznajemo - rekao je selektor i nastavio:

Foto: Starsportphoto

Igor Kokoškov, selektor pun samopoudanja

- Naš cilj je bio kao stručni štab da vidimo ko je dostupan, ko je tu, ko je u mogućnosti da odigra. Entuzijazam i energija postoje. Posle drugog treninga krecemo za Gruziju, nema vremena za preduboku analizu. Nema neke velike filozofije, energija je dobra, momci su tu.

Podsećanja radi,  Gruzija je pobedila Srbiju u Beogradu, a Švajcarska na svom terenu. Sadai orlovi imaju šansu za osvetu. Na pitanje da li je strucni štab nešto naučio iz tih meceva u pripremi ove, Kokoškov je istakao da razlike nema i nikada je nije ni bilo.

- Zvučalo bi kao da je kalkulacija kada bih to rekao, a to nije istina. Naš fokus je uvek bio isti. Ali, moramo da budemo realni, ja sam uvek realan. Svako okupljanje smo igrali sa novom ekipom. Te reprezentacije srednjeg doma su uvek na okupu. Ja sam bio sa Gruzijom osam godina, recimo (Giorgi) Šermadini 10 godina igra za reprezentaciju, imaju kontinuitet, oni su u prednosti u odnosu na nas. Mi, kao reprezentacija visokog doma, sa igračima u NBA i Evroligi, stalno igramo sa novom ekipom. Uigranost i kontinuitet su naš hendikep. Postoji period sazrevanja, saturacije, kad bi to moglo tako da mi imamo tri-četiri treninga pa da igramo sa timovima koji su zajedno 10 godina... Ali, ne znači to da imamo manji domet. Motivacija neće biti problem - rekao je Kokoškov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija