• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2021

09:16

JOKIĆ ĆE OPET IZNERVIRATI SRBE! Evo šta je rekao slektoru Pešiću!

tanjug/ap

Košarka

JOKIĆ ĆE OPET IZNERVIRATI SRBE! Evo šta je rekao slektoru Pešiću!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić, govorio je o reprezentaciji i Nikoli Jokiću

Selektor Pešić saopštio je spisak za start kvalifikacija za Svetsko prvensto. "Orlovi" ovog počinju borbu za SP 2023. godine, koje se održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a prvi rivali su Letonija i Belgija.

Selektor je potvrdio da se čuo sa Nikolom Jokićem, kao i da će ići u Ameriku da priča sa njim i Bogdanom Bogdanovićem.

- Ja sam i došao da big radio i pratio. Pratim svakoga, gledam svaki dan. Drago mi je da se Nemanja Bjelica uklapa u sistem, neko vreme se tražio, ali sada vidim ide mu dobro. Aleksej Pokuševski je super, talentovan je i videćemo dokle će stići - kazao je Pešić za TV Arenu i dodao:

Foto: Starsportphoto

Selektor Svetislav Pešić

- Otići ću Ameriku i razgovaraću sa njima, drugačije je kada je uživo i preko telefona. Sa svima sam u nekom kontaktu, ne želim da im smetam. Tako da pratim, gledam, učim, prilagođavam se i zamišljam ih u mom sistemu. Bio sam kontaktu i sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem. Nikola mi je poželeo puno sreće i još više uspeha nego što je do sada bilo. Sve je to dobro, ali znate kako, ja ipak volim da ih osetim da vidim tu strast, želju. A to moram na licu mesta da vidim - rekao je Pešić. 

Mnoge je iznenadilo što se na pomenutom njemu ne nalazi Nikola Kalinić, najbolji igrač Crvene zvezde ove sezone.

Foto: Starsportphoto©

Nikola Kalinić

Nema puno igrača koji imaju reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali njih jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovom timu kao 'kec na deset' zbog forme i kvaliteta, nosilac je u Zvezdi, pozvali smo Aleksu Uskokovića, Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca. Razgovarao sam sa trenerom Dejanom Radonjićem i videli smo koga možemo da uzmemo, a da ne remetimo važan meč koji igraju 26. novembra. Ista je situacija i sa Vasilijem Micićem koji želi da bude deo reprezentacije, ali baš tada ima utakmicu koju Efes igra sa Fenerbahčeom. Iznenadio me Miloš Teodosić koji mi je rekao da će biti tu dokle god bude potreban. To je lepo čuti - objasnio je selektor Pešić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17