• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2021

12:07

PARTIZAN pred  GROBARIMA prekida niz PORAZA! Obradović zna šta će biti KLJUČ protiv Litvanaca!

Starsportphoto

Košarka

PARTIZAN pred GROBARIMA prekida niz PORAZA! Obradović zna šta će biti KLJUČ protiv Litvanaca!

Podeli vest

Večeras je na programu 5. kolo Evrokupa, a beogradski Partizan dočekaće litvanski Lijetkabelis (20:30)

Crno-beli će u Beogradskoj areni pokušati da zabeleže četvrtu pobedu na evro sceni. (20:30, Sportklub 1). Partizan je dobro počeo ovu sezonu, u Evrokupu su na skoru 3:1 dok su u Aba ligi zabeležili sedam trijumfa i samo jedan poraz. 

Željko Obradović rekao je pred meč sa Litvancima kako njegovi igrači moraju da smanje broj pokušaja rivala i da je to ključ pobede, ali da i u nastavku sezone klub mora da obrati više pažnje na procenat šuta. 

- Oni su ekipa koja igra, uslovno rečeno, tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim koji je orijentisan pre svega na unutrašnju igru i očekuju mnogo od igrača na poziciji pet, Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu, ali je važno istaći i da su u dosadašnjem toku Evrokupa imali prosek od 28 upućenih šuteva za tri poena po meču. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Oreli, koji je šutirao sedam od 14 na prošloj utakmici i negde u proseku ima devet pokušaja za tri poena. Ono što mi treba da radimo jeste da smanjimo taj njihov broj pokušaja i da im onda smanjimo procenat šuta. To je bez ikakve sumnje ključ utakmice, njihova unutrašnja igra, šut za tri poena plus ofanzivni skok gde se Gagić i igrači na pozicijama dva i tri zaleću na skok u napadu. To je ono o čemu treba najviše da vodimo računa i da probamo da budemo na nivou odbrane kako smo bili do sada, s tim da moramo igrati bolje u napadu. Kada to kažem, pre svega mislim da igramo brže u tranziciji, brže u situaciji pet na pet na pola terena i moramo nešto i da ubacimo. U poslednje vreme dosta otvorenih šuteva promašujemo i imamo slab procenat šuta. To je nešto na čemu radimo svaki trening. - rekao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

Nenad Čanak koji sa klupe predvodi Lijetkabelis, izjavio je da će mu osećanja danas biti pomešana ali da nije došao u Beograd sa belom zastavom. 

- Bez obzira na to, Partizan je moj klub. Ne priznajem nikome da je veći navijač Partizana od mene. Još pamtim kako me je raširenih ruku dočekao kao dečaka od 15 godina iz Zagreba...

- Da li vam treba posebno predstavljati? Bez kiksa su i u Evrokupu i u ABA ligi, sa najvećim mogućim adutom na trenerskoj klupi - Željkom. Treba biti realan, znati da su jači trenerski i igrački. Igraju dobro od početka sezone, ali potrudićemo se da odigramo što je najbolje moguće, a nije sporno da i moji igrači imaju veliki motiv da se pokažu u najlepšem svetlu. -rekao je Čanak 

Foto: Starsportphoto©

Nenad Čanak

Videćemo da li će crno-beli uspeti da prekinu niz od dva vezana poraza i vrate se na pobednički kolosek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija