• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2021

09:50

UNIŠTAVANJE KOŠARKE! Od OVOGA ne treba bolji dokaz da FIBA UBIJA igru koju volimo

Starsportphoto

Košarka

UNIŠTAVANJE KOŠARKE! Od OVOGA ne treba bolji dokaz da FIBA UBIJA igru koju volimo

Podeli vest

Kompletirano je prvo kolo evropskih kvalifikacija za Mundobasket, a nekoliko iznenađujućih rezultata pokazuje da FIBA prozori uništavaju košarku

"Rat" koji već godinama vode FIBA i Evroliga nije ništa dobro doneo košarci, pa tako to ne čini ni aktuelni sistem kvalifikacija za velika takmičenja.

Podsetimo, ranije su se kvalifikacije igrale preko leta i sve reprezentacije su nastupale u najjačim sastavima, dok sada to više nije slučaj.

Naprotiv, nacionalne selekcije su daleko od najjačih sastava, pošto zbog sudaranja termina, za svoje države ne mogu da igraju košarkaši iz NBA i Evrolige.

Foto: Public

FIBA na svom logou kaže "Mi smo košarka", ali da li je to baš tako?

To isiljeno donosi iznenađenja i kvalitetne reprezentacije bez najboljih igrača gube utakmice od potpunih autsajdera i košarkaških liliputanaca, pa bi tako moglo da se desi da na primer na Mundobasketu gledamo Veliku Britaniju umesto Grčke.

Baš pomenute reprezentacije su u prvom kolu ukrstile koplja, a Britanci su u Njukaslui prvi put posle 37 godina pobedili Grčku, što dovoljno govori o sistemu kvalifikacija i FIBA prozorima.

Takođe, senzacije su priredile i selekcije Belorusije i Estonije, koje su pobedile Tursku, odnosno Nemačku, a blizu poraza je bila i Srbija koja se provukla protiv Letonije.

Foto: Starsportphoto

Alen Smailagić protiv Letonaca

Da se razumemo, svi vole iznenađenja u sportu i ljudima je drago kada autsajderi ostvaruju pobede, ali to je zadovoljstvo kada su uslovi svima jednaki, a ne kada jače ekipe moraju da igraju sa drugim, petim ili desetim sastavom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Mislim Rode, da vi grešite, ako neko uništava košarku, onda je to u svakom slučaju Euroliga. Ona je uništila ovaj lepi sport i od njega napravila industriju gde menadžeri i vlasnici klubova žele samo da zarade novac. Pogledajte samo koliko američkih košarkaša igra po evropskim klubovima Eurolige, gde evropski mladi igrači nemaju prostora da se razvijaju. Što uostalom Euroliga ne napravi prozor i dozvoli igračima da igraju za svoje države. Oni su največi krivci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17