• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2022

09:05

SEVERNA KAROLINA PENZIONISALA NAJTROFEJNIJEG NCAA TRENERA I ZAKAZALA FINALE SA KANZASOM! Kžiževski porazom stavio tačku! (VIDEO)

AP/Photo

Košarka

SEVERNA KAROLINA PENZIONISALA NAJTROFEJNIJEG NCAA TRENERA I ZAKAZALA FINALE SA KANZASOM! Kžiževski porazom stavio tačku! (VIDEO)

Podeli vest

Djuk je poražen 77:81 u polufinalu fajnal fora od Severne Karoline, pa je Majk Kžiževski porazom ispraćen u penziju

Porazom u polufinalu Fajnal fora od Severne Karoline (77:81) legendarni Majk Kžiževski stavio je tačku na trenersku karijeru i otišao u penziju.

Bogata višedecenijska karijera tokom koje je sa Djukom 13 puta bio učesnik Fajnal fora, ove sezone ostao je bez finala, pošto je tim Hjuberta Dejvisa, debitanta na trenerskoj klupi, uspeo da stigne do pobede u neizvesnom susretu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LTa4Jx6DAQo

 

Treći susret rivala u 2022. godini osim što će ostati upamćen kao oproštajni za Kouč Keja, ujedno je i prvi velikih rivala na završnom turniru.  Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lav sa 28, odnosno Dejvis sa 18 poena.

Sa druge strane u timu Djuka bolji od ostalih bili  bili su Bančero sa 20 i  Kils sa poenom manje.

Foto: AP/Photo

 

U drugoj utakmici Fajnal fora Kanzas se plasirao u finale pobedivši Vilanovu rezultatom 81:65.

Najbolji kod pobednika bio je Mekormak sa 25 poena, ali i Vilson sa dabl-dabl učinkom, on je iz 11 poena imao i 12 skokova. Vilanovu je predvodio Gilespi sa 17 poena.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yb-LlZlH9Jo

 

Ovim pobedama Severna Karolina i Kanzas sastaće se u finalu prvi put još od 1957. godine. Tada su jedini put igrali utakmicu za trofej koda je Severna Karolina pobedila posle tri produžetka (54:53) i stigla do titule.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17