• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2022

19:16

ALIMPIJEVIĆ PRED DUEL SA PARTIZANOM! Favoriti su, ali sportski je nadati se!

Košarka

ALIMPIJEVIĆ PRED DUEL SA PARTIZANOM! Favoriti su, ali sportski je nadati se!

Podeli vest

Trener Burse govorio je o susretu sa Partizanom u osmini finala Evrokupa (sreda, 20.30)

Srpski stručnjak je izneo očekivanja od ovog duela, pričao je i o svojoj ekipi, o Partizanu, a na kraju se dotakao vremena provedenog u Crvenoj zvezdi. Na početku je pričao o samoj situaciji po njegovom dolasku u ekipu Burse.

Foto: Starsportphoto©

 

- Nije baš normalna situacija da igrači odlaze usred sezone, mada je za svakog trenera pored pojačanja važno i da pogodiš koga 'sečeš. Mi smo imali mnogo tih ’seča’. Kada sam stigao odrekao sam se najboljeg strelca ekipe, kada sam to predložio menadžmentu, prvo su bili malo začuđeni, pa sam im objasnio da ruši timsku hemiju, srećan je kad postigne 20 poena, bez obzira na rezultat tima, a tužan kada postigne samo šest. Bio je to fantastičan potez, pošto smo u okviru budžeta napravili tim koji ima kaakter, borbu, radnu etiku. I, ono što je meni najvažnije otvorenost uma, da dozvole treneru da ih menja, što je za mene stvar broj jedan - rekao je Alimpijević za "Mondo".

- Praktično smo polovinom januara obezbedili opstanak, napravljen je zaokret. Postojalo je interesovanje na tržištu, što je pokazatelj dobrog posla celog kluba. Odlučili smo da pustmio Brauna u Rišon, Egemena u Efes i Frimena u CSKA. Tu smo dobili besplatnog igrača u vidu Tolge Gečima koji se povredio brzo. Igrao je strašno dobro tih nekoliko utakmica, pa je platio cenu slabije fizičke aktivnosti u Efesu - nastavio je nekadašnji trener Zvezde.

Na red je došao i duel sa Partizanom, gde je mladi stručnjak izneo svoja očekivanja.

-Naravno da niko ne ide na meč da izgubi. Sportski je nadati se, to je prvi postulat svakog sportiste. Čemu trening i utakmica, ako ne postoji nada. Ukoliko tako ne razmišljaš, bolje da ostaneš kući. U isto vreme naravno treba biti realan. Domaći teren je velika prednost Partizana i time se šanse za iznenađenje svode na minimum.

 

 

Nezaobilazna tema bila je i atmosfera u Areni.

- Kako da pripremiš ljude za 15.000 ljudi u Areni? Moraš da doživiš to i da budeš zahvalan Bogu što je to doživeo. Smatram da je ta vrsta pritiska privilegija našeg posla. Bolje je da bude tako nego da igraš pred praznom dvoranom. Pričamo o tome, znaju šta je Partizan i šta nosi sa sobom. Objasnićemo mi njima, razgovaraćemo. Dobra je stvar što nam ne dozvoljava ovaj period da se spremimo za svašta nešto. Činjenica je da ću možda bolje ja da ih pripremim nego neki strani trener, jer dobro poznajem sve to i znam kako je igrati tamo - rekao je Dušan Alimpijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17