• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.08.2022

14:41

NISU NORMALNI! NASTAVLJAJU SE UCENE ZBOG RUSIJE! I Francuzi ispaštaju! Ništa od reprezentacije AKO...

Reuters

Košarka

NISU NORMALNI! NASTAVLJAJU SE UCENE ZBOG RUSIJE! I Francuzi ispaštaju! Ništa od reprezentacije AKO...

Podeli vest

Francuski košarkaši koji su već angažovani ili koji će tek potpisati za neki ruski ili beloruski klub neće moći da igraju za nacionalne selekcije do kraja rata u Ukrajini, saopštio je danas tamošnji Košarkaški savez

Francuski košarkaši koji su već angažovani ili koji će tek potpisati za neki ruski ili beloruski klub neće moći da igraju za nacionalne selekcije do kraja rata u Ukrajini, saopštio je danas tamošnji Košarkaški savez.

- Igrači i treneri više neće biti birani za nacionalne timove ako potpišu ugovor sa nekim ruskim ili beloruskim klubom sve dok traje sukob - saopštio je Košarkaški savez Francuske.

Foto: Pixabay

 



Odluka je, kako se dodaje, doneta 28. jula i "odnosi se na igrače koji su već potpisali ugovore sa ruskim ili beloruskim klubovima".

Ovo pitanje našlo se u žiži nakon što su francuski reprezentativci Livio Žan-Šarl i Luj Laberi potpisali za CSKA iz Moskve, odnosno Uniks.

Posle invazije ruske vojske na Ukrajinu 24. februara, Medjunarodna košarkaška federacija odlučila je da do daljeg isključi Rusiju i Belorusiju iz svih svojih takmičenja. Istu odluku donela je i Evroliga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija