• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

14:36

REPREZENTATIVAC SRBIJE UPOZORAVA! Čeka nas JAK Evrobasket! Fokusirani smo na OVO!

Starsportphoto

Košarka

REPREZENTATIVAC SRBIJE UPOZORAVA! Čeka nas JAK Evrobasket! Fokusirani smo na OVO!

Podeli vest

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje završnica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i takmičenje na Evrobasketu

Selektor Orlova imaće pred ove izazove na raspolaganju dva dvostruka MVP-a, Evrolige i NBA lige.

Uz prvu zvezdu i najboljeg igrača Denvera Nikolu Jokića, na okupljanju se pojavio i as Efesa Vasilije Micić, koji je izneo očekivanja uoči najvažnijih mečeva.

- Evropsko prvenstvo je dosta jako. Svi su se uželeli tog igranja, nekako se poklopilo i da NBA igrači imaju malo više odmora, da dođu sveži, većina je potpisala te neke bitne ugovore, što ima veliki uticaj na njihove odluke. Verujem da će ovo Evropsko prvenstvo biti jako interesantno. Grčka dolazi u najjačem sastavu, mi smo isto tako u najboljem sastavu, biće to verovatno jedna od boljih utakmica pred prvenstvo - rekao je Vasilije Micić.

FOKUSIRANI SMO NA NAS

Osvrnuo se i na prozore kvalifikacija za Svetski šampionat, priznavši da Srbija nije nimalo u povoljnoj situaciji.

- To su sve košarkaške stvari, niko to nije priželjkivao, to je realnost koju moramo da ispratimo. Moja vodilja uvek je da se ide dan po dan, utakmica po utakmicu. Obe ekipe su vrlo dobre, i Grčka i Turska, najbolje su u poslednjih deset godina. Trabalo bi da prvo budemo fokusirani na nas, na naš tim koji ima mnogo talenta, da idemo u sve hladnih glava. Ne treba nam dodatni pritisak, svi znamo šta je to.

Foto: Starsportphoto

Vasilije Micić

SVAKO ĆE DATI MAKSIMUM

Mišljenja je MVP Evrolige da rezultati iz kvalifikacija neće uticati na Evrobasket, već da dosta zavisi od svakog pojedinačno.

- Psihološka situacija ekipe zavisi i individualno, od samih igrača. Naravno, trener je tu naš predvodnik, on će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas posle svake utakmice oporavi, prvo mentalno a potom i fizički. Pristup svakoj utakmici zavisi od individue. Generalno, na to gledam kao samo na jednu utakmicu, ni na sve ovo što sam u životu uradio nisam gledao kao na neku veliku stvar, već kao vid posla, zabave. Ovde je to malo drugačije, jer je pristup veći, verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovde nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju, svako od nas želi prvo da bude zdrav. Motivacija neće nedostajati, to je preduslov za dobru partiju.

IMA VREMENA ZA NBA

Ni ovog leta, iako se uveliko pričalo, prva najveća zvezda evropskog prvaka, neće zaigrati na NBA terenima. Njegovo ime dovodilo se u vezu sa Oklahomom.

- Meni je 20. jula bio dan isteka tog ugovora, do tada sam mogao da odem. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu, mada sam i pre toga bio miran zbog te odluke jer mi je u Efesu toliko lepo da šta god da kažem možda bi to i narušilo taj odnos u ekipi i osećaj koji imam tamo. Naravno, dalji korak je bio taj NBA koji se nije desio i vrlo sam miran i staložen pred sve ovo, tako da je sve u redu.

Foto: Starsportphoto

Micić veruje da su Orlovi na pravom putu

Međutim, ne odbacuje mogućnost da jednog dana ipak zaigra u najjačoj ligi na svetu.

- Ostaje sve to, imam još godinu dana ugovora. Nekako sam osetio da bi ove godine možda bilo na silu. Sve tamo generalno ide na silu, zato što tamo osećam neko blago nepoverenje prema evropskim igračima koji nisu a la Dončić ili Jokić. Onda meni deluje da ja tamo nekom treba da objasnim da li ja znam ili ne znam, a meni je ovde dovoljno lepo i pozicionirao sam se na način na koji je vrlo teško steći neki status. U Evroligi isto, to nije nimalo lako, tako da moja želja je i dalje da probam, pa ako se desi, biću srećan.

RAZMIŠLJA O TRENINGU

Evrobasket ili kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, evo šta je više u Micićevoj glavi:

- Iskreno, ja razmišljam o sutrašnjem treningu! Dalje ćemo videti. Sve nam je po malo novo, i sistem igre i ovaj ambijent, ali mislimo sad na Grčku.

ODUŠEVLJEN USLOVIMA

Bio je prezadovoljan uslovima za rad u Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi.

- Iznenađen sam do te mere, stvarno bih im čestitao, ovo ja tako dobro osmišljeno i kvalitetno urađeno, svi uslovi su izvanredni. Ja nisam bio u ovakvim uslovima. Odluka da dođemo ovde je bila odlična, trenera dobro znam, vidim da je i on pun entuzijazma, energije, to je super spoj sa svima nama.

Na kraju je spomenuo i selektora Srbije Svetislava Pešića.

- On je potpuno fokusiran na kvalifikacije, to nam je prvo rekao na sastanku i svako od nas to isto misli - istakao je Vasilije Micić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija