• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

30.01.2023

13:58

TEŽAK RASPORED U ELITNOM TAKMIČENJU ZA ZVEZDU I PARTIZAN! "Večite" čeka pakao do plej-ofa Evrolige

Starsportphoto

Košarka

TEŽAK RASPORED U ELITNOM TAKMIČENJU ZA ZVEZDU I PARTIZAN! "Večite" čeka pakao do plej-ofa Evrolige

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan do kraja ligaškog dela Evrolige odigraće još 13 mečeva, a trenutno zaostaju jednu pobedu za mestom koje vodi u narednu fazu * Crveno-beli će sedam puta gostovati, a crno-beli šest

Crvena zvezda i Partizan će u naredna dva i po meseca proći kroz pakao u borbi za mesto u plej-ofu Evrolige!

Ekipa Željka Obradovića u petak je nakon velike borbe srušila regionalnog šampiona (79:78), i to kao gost, pa nakon 21 odigranog kola oba tima imaju identičan rezultat - deset pobeda i 11 poraza.

RASPORED ZVEZDE

Virtus - Crvena zvezda 31. januar
Armani - Crvena zvezda 2. februar
Makabi - Crvena zvezda 9. februar
Crvena zvezda - Alba 24. februar
Bajern - Crvena zvezda 2. mart
Crvena zvezda - Efes 8. mart
Panatinaikos - Crvena zvezda 10. mart
Barselona - Crvena zvezda 17. mart
Crvena zvezda - Baskonija 23. mart
Crvena zvezda - Valensija 29. mart
Asvel - Crvena zvezda 31. mart
Crvena zvezda - Olimpijakos 6. april
Crvena zvezda - Fenerbahče 13. april


Beogradski velikani do kraja ligaškog dela odigraće još 13 mečeva, a prvi naredni na programu je već sutra, kada Zvezda gostuje Virtusu u Bolonji (21.00, Sport klub 1), a Partizan dočekuje Asvel (20.30, Sport klub). U ovom trenutku obe ekipe zaostaju jednu pobedu za osmoplasiranim Makabijem, koji drži poslednje mesto koje vodi u top osam fazu Evrolige. Crno-beli imaju za nijansu bolji raspored, ali samo utoliko što će sedam puta igrati pred svojim navijačima, a šest puta u gostima, dok je kod crveno-belih obrnuta situacija.

Asvel stiže u "Arenu"

Jasno je da je Partizan pobedom u derbiju sačuvao šansu da se nađe među najboljim ekipama Starog kontinenta. U slučaju da su izgubili, verovatno više ne bi imali priliku za to. Prema rečima Dantea Egzuma, jednog od najboljih igrača Obradovićevog tima, crno-belima tek predstoji borba za četvrtfinale.

- Pobeda protiv Zvezde je veoma važna, pogotovo što je ostvarena pred njenim navijačima. Bitna je za nastavak sezone, pošto nas čeka ogromna borba u Evroligi. Drago mi je što smo uspeli da izvučemo trijumf. Moramo da smanjimo greške i da ostanemo čvrsti u neizvesnim završnicama. Protiv Zvezde smo bili pribrani kada je bilo potrebno i to će nam biti važan trijumf pred naredne izazove - poručuje australijski košarkaš.

Crno-beli će, osim Asvela, do kraja prve faze Evrolige u Beogradu dočekati još Fenerbahče, Albu, Olimpijakos, Barselonu, Real i Panatinaikos, a gostovaće Žalgirisu, Bajernu, Virtusu, Armaniju, Efesu i Monaku.

Foto: Starsportphoto

Težak posao pred Zvezdom i Partizanom



Sa druge strane, Crvena zvezda uprkos teškom porazu u derbiju ima razloga za zadovoljstvo. U suštini, crveno-beli imaju prednost u odnosu na Partizan jer su u prvom derbiju pobedili s tri poena razlike, a u drugom su poraženi s pola koša. To će ekipi Duška Ivanovića značiti samo ako budu izjednačeni u skoru sa večitim rivalom.

Italijanska tura

Mnogi su mišljenja da je za Zvezdine ambicije u Evroligi najvažnija predstojeća turneja u Italiji. Sutra će joj protivnik biti Virtus, a u četvrtak Armani i u velikoj meri će joj baš od tih gostovanja zavisiti plasman.

RASPORED PARTIZANA

Partizan - Asvel 31. januar
Žalgiris - Partizan 3. februar
Bajern - Partizan 9. februar
Partizan - Fenerbahče 23. februar
Partizan - Alba 2. mart
Virtus - Partizan 7. mart
Armani - Partizan 9. mart
Efes - Partizan 16. mart
Partizan - Olimpijakos 24. mart
Partizan - Barselona 28. mart
Partizan - Real Madrid 31. mart
Monako - Partizan 7. april
Partizan - Panatinaikos 14. april

Tako misli i mladi centar Filip Petrušev, koji veruje da Zvezda može obe utakmice da dobije.

- Sledi nam izuzetno bitno "duplo kolo" u Evroligi. Igramo na strani protiv Virtusa i Armanija, a ove sezone smo veoma dobri na gostujućim terenima u Evroligi. U gostima smo dobijali nekoliko teških utakmica, pa verujem da to možemo i sada. Mi zapravo moramo da idemo na pobedu. Što se tiče borbe za top osam i dalje je sve otvoreno. Ima još mnogo utakmica do kraja i mislim da možemo da se izborimo za top osam - kaže Petrušev.

Armani doveo veliko pojačanje

Italijanski evroligaš Armani iz Milana u subotu uveče zvanično je potvrdio da je doveo američkog plejmejkera Šabaza Nejpira (31). Reč je o izvanrednom košarkašu, koga su povrede sprečile da napravi karijeru u NBA ligi. Očekuje se da debituje već sutra protiv Baskonije, a potom da bude u timu i protiv Crvene zvezde u četvrtak. Inače, Nejpira je čitavo leto jurila Crvena zvezda, bio je nadomak potpisa, ali, navodno, nije prošao lekarske preglede, pa je propao njegov dolazak u Beograd.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija